Vergoeding Halotherapie zorgverzekering

Halotherapie wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering momenteel alleen door Zorg en Zekerheid vergoed. Alle zoutkamers in Nederland zijn door Zorg en Zekerheid erkend.

Meer informatie

Halotherapie is een therapie die gebruik maakt van zoute lucht om het ademhalingssysteem te verbeteren. Halotherapie kan geschikt zijn als je last hebt van:

  • Een ontsteking;
  • Overdadige slijmvorming;
  • Grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen;
  • Spastische verschijnselen van bronchiën;
  • Bacteriële infectie. 

Door halotherapie kan je gezondheid verbeteren en kunnen je klachten verminderen. Halotherapie is een natuurlijke therapie en helpt voor een langere tijd. Tijdens de therapie adem je zoutdeeltjes in die in de lucht zweven. ​


Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.