Voorwaarden vergoeding incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal wordt vergoed vanuit de basisverzekering als:

  • Je eerder bent behandeld voor incontinentieklachten, zoals pipo-poli, bekkenfysiotherapie en stepped care, en de klachten door deze behandeling niet zijn verminderd of verholpen.
  • Je door je incontinentieklachten noodzakelijk langdurig incontinentiemateriaal moet gebruiken.
  • Het urineverlies langer dan twee maanden duurt of als je langer dan twee weken last hebt van ontlastingverlies.

Vergoeding alleen bij materiaal van gecontracteerde leverancier

Voordat je incontinentiemateriaal ontvangt, vindt er een intakegesprek plaats met de leverancier. Dan weet je zeker dat je de juiste materialen ontvangt. Het is per zorgverzekeraar afhankelijk bij welke leverancier je terecht kunt. Je krijgt ook alleen alles vergoed als je het incontinentiemateriaal ontvangt van een gecontracteerde leverancier. Als je kiest voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan heeft dit gevolgen voor je vergoeding.

Voor incontinentiemateriaal geldt vanuit de basisverzekering een eigen risico. Het eigen risico bedraagt in 2022 €385,-.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.