Kinderbrillen uit aanvullende zorgverzekering ouder

Brillen voor kinderen krijg je dus vergoed uit je eigen aanvullende verzekering. Hier is geen aparte dekking voor. Als je verzekering € 100,- aan brillen en lenzen vergoedt, dan geldt dit ook voor je kind. Je krijgt de vergoeding maar één keer.

Vergoeding bril vaak niet dekkend

Kijk goed of de dekking voor brillen en lenzen voordelig voor je is. Kies je namelijk een aanvullende verzekering speciaal voor brillen en lenzen? Dan betaal je vaak meer dan dat je vergoed krijgt. Je betaalt al snel € 10,- per maand voor een aanvullende verzekering. Dit komt neer op € 120,- per jaar om € 100,- aan brillen en lenzen vergoed te krijgen. In dit geval kun je beter zelf de bril betalen.

Kind verzekeren onder ouder met beste dekking

Verzeker je kind altijd onder de ouder met de beste aanvullende verzekering. Eén keer per jaar mag je overstappen naar een andere zorgverzekering. Kijk dan goed wie de betere dekking heeft: jij of je partner. Weet je dan al dat je kind een bril nodig heeft? Verzeker je kind dan onder de ouder met de hoogste vergoeding voor brillen en lenzen. Kiezen jullie allebei voor een basisverzekering? Kijk dan goed of het voordelig is om speciaal voor kinderbrillen een aanvullende verzekering te nemen.

Dekking kinderbrillen terugvinden in de vergelijking

Zoek je een vergoeding voor kinderbrillen? Kies dan in de vergelijking voor de optie ‘brillen en lenzen’. Je ziet dan alleen verzekeringen die aan je wensen voldoen. Wil je weten wat een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen kost? Een overzicht met vergoedingen van brillen en lenzen vind je op onze vergoedingenpagina brillen en lenzen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.