Voorwaarden luxeverpleging

De luxeverpleging wordt ook wel comfortdekking genoemd. Deze dekking geldt alleen bij een meerdaagse opname die vooraf gepland is. Voor spoedeisende hulp geldt de dekking dus niet. Ook de contracten die zorgverzekeraars met ziekenhuizen hebben gesloten zijn belangrijk bij de comfortdekking. Als een ziekenhuis niet gecontracteerd is kan het zijn dat ze je geen comfortdekking kunnen bieden. Je krijgt dan vaak wel een daggeldvergoeding.

De comfortdekking vind je niet terug in onze vergelijking. Wil je hier toch meer over weten, bel dan gerust met onze klantenservice of stuur ons een mail.

Luxeverpleging: wat is het?

Luxeverpleging vergoedt een luxe arrangement in het ziekenhuis. Deze dekking is per verzekeraar verschillend. Vaak is dit een privékamer met televisie, radio en internet. Maar ook uitgebreidere maaltijden en langere of doorlopende bezoektijden. De dekking is per zorgverzekeraar verschillend en niet elke verzekeraar biedt dit aan. Dus kijk goed naar de vergoedingen voor luxeverpleging van je verzekeraar voordat je de verzekering afsluit.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.