Vergoedt mijn zorgverzekeraar malariapillen?

Een aantal aanvullende zorgverzekeringen vergoeden naast reisvaccinaties ook je malariapillen. Wil je zien of jij in aanraking komt voor een vergoeding? Kijk dan in ons vergoedingsoverzicht vaccinaties. Bij de verzekeraars die malariapillen vergoeden, ben je verplicht ze te bestellen bij de online apotheek eFarma. Hiervoor heb je wel eerst een recept nodig.

Meer informatie

Malaria is een gevaarlijke infectieziekte die wordt overgedragen via muggen. Voor malaria kun je geen vaccinatie halen. Hiervoor slik je pillen. Symptomen van malaria zijn: moeheid, hoge koorts, spierpijn, koude rillingen en hoofdpijn.

Naast het innemen van malariapillen en het smeren van DEET (een anti-muggenmiddel), zijn er ook nog andere manieren om malaria te voorkomen. Je kunt het beste je huid bedekken met kleding. Dus een trui of t-shirt met lange mouwen, lange broek en hoge sokken. Het slapen onder een muskietennet is ook verstandig, aangezien de muggen vooral ‘s nachts actief zijn.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Rijksoverheid
  • RIVM
  • Thuisarts

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.