Wil je een seintje als de zorgpremies 2023 bekend zijn? Meld je aan voor de gratis Zorgpremie Alert.

Mantelzorg vergoeding 2022

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol. Ze zorgen voor familieleden of vrienden die zorg nodig hebben. Ben je een mantelzorger? Of maak je gebruik van mantelzorg? Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een vergoeding voor mantelzorg bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen lopen erg uiteen. Sommige verzekeraars vergoeden een vast bedrag, andere vergoeden weer een bepaald aantal dagen.

Bas Knopperts Expert zorgverzekeringen
laatste update: 13 november 2021

Aanmelden Zorgpremie Alert 2023

Wil je als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2023 weten? Meld je dan aan voor de gratis Zorgpremie Alert.

E-mailadres

Mantelzorg vergoeding zorgverzekering

Ook zorgverzekeraars vergoeden zorg en hulp bij mantelzorg. Psychologische hulp en ergotherapie (maximaal tien uur) worden door de basisverzekering vergoed.

Vanuit de aanvullende verzekering kun je bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor hulp door een mantelzorgmakelaar. Deze hulpverlener kan ondersteunen bij regeltaken. Maar ook de kosten voor mantelzorgcursussen en vervangende zorg (respijt) worden soms vergoed. Goed om te weten: het eigen risico is niet van toepassing voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Voorwaarden

Zorgverzekeraars stellen soms aanvullende voorwaarden aan de vergoeding van kosten rondom mantelzorg. Zo moet je bij sommige verzekeraars eerst toestemming vragen voor vervangende mantelzorg. En worden er soms eisen gesteld aan de stichting waar je de zorg regelt. 

Tip: controleer altijd bij je zorgverzekeraar of je recht hebt op een vergoeding. Ook is het belangrijk om te vragen welke voorwaarden er precies gelden en bij welke zorgverleners je terecht kunt. 

Scrol naar beneden op deze pagina voor een overzicht van alle verzekeraars. 

De informatie op deze pagina is samengesteld met behulp van diverse bronnen en experts.

Alle vergoedingen voor mantelzorgers

Mantelzorg verlenen is vaak best zwaar. Het voor mantelzorgers daarom fijn als ze af en toe een dagje tijd hebben voor ontspanning. Maar vervangende zorg kan ook nodig zijn als de mantelzorger ziek is of met vakantie wil. In dit geval is respijtzorg een goede oplossing. Een professional of vrijwilliger kan dan tijdelijk de zorg overnemen, zodat je wat meer tijd voor jezelf hebt.

Goed om te weten: je kunt uit meerdere organisaties kiezen voor respijtzorg. Eerder was dat alleen Handen in Huis.

Een mantelzorgmakelaar neemt regeltaken om de mantelzorger te ontlasten. 

Er zijn mogelijkheden voor een vergoeding van een mantelzorgmakelaar vanuit de aanvullende verzekering. Er geldt geen eigen risico. Houd wel rekening met mogelijke voorwaarden die verzekeraars stellen. 

Als mantelzorger kun je begeleiding en advies vragen van een ergotherapeut. Bijvoorbeeld bij het verdelen van taken of het inzetten van hulpmiddelen. 

Benieuwd naar de vergoeding per zorgverzekeraar?

De patiëntenvereniging MantelzorgNL komt op voor de belangen van mantelzorgers. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor voorlichting en themabijeenkomsten. De basisverzekering vergoedt een lidmaatschap niet. Sommige aanvullende verzekering dekken wel (een deel) van de kosten.

Benieuwd naar de vergoeding per zorgverzekeraar?


Veel mantelzorgers hebben behoefte aan hulp van een coach of psycholoog. Gelukkig wordt deze zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Er gelden wel verschillende voorwaarden. Neem contact op met je huisarts om deze zorg te regelen. Meer weten? 


In een hospice worden ongeneeslijk zieken verzorgd in de laatste fase van hun leven. Dierbaren kunnen er terecht voor steun. Het verblijf in een hospice wordt altijd vergoed. Maar het verschilt per geval op welke manier: soms vanuit de zorgverzekering, soms vanuit de Wlz. 

Benieuwd naar meer informatie? 


Ben je mantelzorger en heb je door alle zorgen last van verschillende klachten, zoals angst, piekeren en slapeloosheid? Dan kan een training of cursus in mindfulness helpen. Meer weten? 

Een zorghotel biedt verpleegkundige zorg na een behandeling in het ziekenhuis. De kosten voor een zorghotel vergoedt je zorgverzekering alleen in sommige gevallen. 

Benieuwd naar de vergoeding per zorgverzekeraar? 

Moet je een bezoek brengen aan het ziekenhuis? Dan vergoedt je zorgverzekeraar mogelijk (een deel) van de reis- en verblijfkosten. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet, maar er zijn wel verschillende aanvullende verzekeringen die dit doen.

Benieuwd naar de vergoeding per zorgverzekeraar?

Bekijk het overzicht vergoeding ziekenhuisbezoek

Voor andere soorten reiskosten voor mantelzorgers zijn er geen vergoedingen op landelijk niveau. Wel zijn er verschillende gemeenten die mantelzorgers tegemoetkomen voor gemaakte reiskosten. In dit overzicht zie je welke vergoedingen deze gemeenten aanbieden.

Hulp in huis regel je via je gemeente. De huishoudelijke hulp valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je betaalt een vaste bijdrage van €19 per maand.

Je zorgverzekering vergoedt sommige hulpmiddelen of aanpassingen. Zoals wek- en waarschuwingsapparatuur en apparatuur om bijvoorbeeld de lichten, ramen en deuren te bedienen. Check bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn. 

Wil je vanwege de zorg voor je naaste je huis aanpassen? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een traplift of een verhoogd toilet? Dan kun je een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of via de Wet langdurige zorg (Wlz). Vraag na of jouw zorgsituatie in aanmerking komt voor een vergoeding. 

Andere vergoedingen en hulp

Als mantelzorger heb je soms recht op andere vergoedingen, naast de vergoeding van de zorgverzekering. Zo kun je een deel van de kosten die je extra maakt dekken. Zorg je thuis voor je kind dat intensieve zorg nodig heeft? Dan kun je bijvoorbeeld extra kinderbijslag krijgen. Daarnaast kan degene die je verzorgt een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee iemand die zorg nodig heeft zelf hulp kan inkopen. Dit bedrag mag ook gebruikt worden om jou als mantelzorger te betalen. Meer informatie hierover vind je op de website Regelhulp.nl.

Wachtlijstbemiddeling

Sta je op een wachtlijst? Je verzekeraar kan je helpen om de gewenste zorg eerder te krijgen. Deze service is gratis. Neem telefonisch of digitaal contact op met je zorgverzekeraar om wachtlijstbemiddeling aan te vragen. 

Meer informatie over mantelzorg

Mantelzorg is de zorg en ondersteuning die mensen verlenen aan naasten die zorg nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan iemand die zijn zieke vader of partner zorgt. Of iemand die regelmatig de buurvrouw helpt met de dagelijkse dingen. Er zijn ruim 4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Mantelzorg is altijd onbetaald en vrijwillig. Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij de zorg én hun zorgen kunnen delen met anderen. Er bestaan daarom enkele initiatieven, speciaal voor mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen voor informatie en hulp onder meer terecht bij organisaties voor mantelzorgondersteuning in hun gemeente. Deze hulp wordt gefinancierd uit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voorbeelden van hulp voor mantelzorgers zijn:

 • gesprekken met een mantelzorgconsulent;
 • groepsbijeenkomsten; 
 • cliëntondersteuning,
 • vrijwilligers (bijv. een maatje);
 • vervangende zorg (respijtzorg).
 • Nieuws over zorgverzekeringen

  DSW zet trend: zorgpremie gaat richting verdubbeling in 17 jaar De zorgpremie van zorgverzekeraar DSW gaat komend jaar met 9,75 euro per maand omhoog. Daarmee komt de basisverzekering op 137,50 euro per maand. Een stijging van maar liefst 7,6 procent. Nooit eerder was de stijging bij DSW zo groot. Uit... lees meer
  Prinsjesdag: zorgpremie schiet flink omhoog Dit jaar weer ouderwets een koets met veel ceremonieel bij Prinsjesdag. Uit het bekende koffertje kwam weer de miljoenennota met de plannen voor het komende jaar. Ruim een kwart van alle overheidsuitgaven gaat weer naar de zorg. Een enorm bedrag,... lees meer
  Nieuwe vaccinatieronde tegen corona De herfst staat voor de deur. De tijd van dat gure windje, flinke regenbuien en de bladeren aan de bomen beginnen al te verkleuren. Met de komst van het herfst beginnen we ook vaak met snotteren en hoesten. De afgelopen... lees meer
  meer nieuws op ons weblog

  a.s.r.

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Extra
  100%, max. € 900,- p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 25,50
  Start
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,75
  Uitgebreid
  100%, max. € 1.800,- p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 39,50

  Anderzorg

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Buitenland & Tandongeval
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,50
  Flex
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,75
  Fysiotherapie
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,50

  CZ

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  50 Plus
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,60
  Basis
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,10
  Gezinnen
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 59,00
  Jongeren
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,15
  Plus
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 22,75
  Start
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,95
  Top
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 43,25

  CZdirect

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend 1
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,00
  Aanvullend 2
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,30
  Aanvullend 3
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,50
  Aanvullend 4
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,20
  Aanvullend 5
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,35

  De Friesland

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  AV Budget
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,95
  AV Doorstap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,95
  AV Extra
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 24,95
  AV Instap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,95
  AV Opstap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,25
  AV Optimaal
  100%, max. 21 dagen p.jr.(na toestemming)
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 53,50
  AV Standaard
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 15,50

  Ditzo

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Pearle & Eye Wish Bril en lenzen module
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,75
  ZorgBeter
  100%, max. 4 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 10,95
  ZorgBewust
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,25
  ZorgGoed
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,95

  DSW Zorgverzekeraar

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  AV Compact
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,25
  Geen samenwerking
  AV Standaard
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 23,25
  Geen samenwerking
  AV Top
  50%, max. € 11,50 per uur, max. 80 uur p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 40,75
  Geen samenwerking

  FBTO

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Module Gezichtszorg & Orthodontie
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 15,25
  Module Spieren & Gewrichten 200
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95
  Module Spieren & Gewrichten 350
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,25
  Module Zorg in het Buitenland Europa
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,25
  Module Zorg in het Buitenland Wereld
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,75

  HEMA

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend 1
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,50
  Aanvullend 2
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 17,50
  Aanvullend 3
  Geen dekking
  Voor elke verzekerde die een Aanvullend 3 afsluit geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie.
  Vanaf € 32,50

  Interpolis

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  MeerZeker
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 96 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 300,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 15,59
  Geen samenwerking
  ZonderMeer
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,82
  Geen samenwerking
  ZonderZorgen
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 120 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 450,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 31,18
  Geen samenwerking
  ZorgCompact Plus
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,75
  Geen samenwerking

  inTwente Zorgverzekeraar

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  AV Compact
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,25
  Geen samenwerking
  AV Standaard
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 23,25
  Geen samenwerking
  AV Top
  50%, max. € 11,50 per uur, max. 80 uur p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 40,75
  Geen samenwerking

  IZA Zorgverzekeraar

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Classic Comfort
  100%, max. 20 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 57,40
  Geen samenwerking
  Extra Zorg 1
  100%, max. 5 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,50
  Geen samenwerking
  Extra Zorg 2
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 37,25
  Geen samenwerking
  Extra Zorg 3
  100%, max. 20 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 47,65
  Geen samenwerking
  Extra Zorg Instap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95
  Geen samenwerking

  IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg)

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Bijzonder Bewust
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 17,20
  Geen samenwerking
  IZZ Buitenland
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 2,00
  Geen samenwerking
  IZZ Fysio Beter
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 26,20
  Geen samenwerking
  IZZ Fysio Goed
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,20
  Geen samenwerking
  IZZ Instap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95
  Geen samenwerking
  Zorg voor de Zorg
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,95
  Geen samenwerking
  Zorg voor de Zorg + Extra 1
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 40,30
  Geen samenwerking
  Zorg voor de Zorg + Extra 2
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 59,40
  Geen samenwerking
  Zorg voor de Zorg + Extra 3
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 107,65
  Geen samenwerking

  Jaaah

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Jaaah Fysio
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,20
  Jaaah Op Reis
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 2,50

  Just

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Just Live
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,00

  Menzis

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,00
  Extra Aanvullend
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 27,50
  ExtraVerzorgd 1
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,50
  ExtraVerzorgd 2
  100%, max. € 2.325 p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 22,50
  ExtraVerzorgd 3
  100%, max. € 2.325 p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 43,50
  JongerenVerzorgd
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 18,95
  SamenGezond
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 0,00

  Nationale-Nederlanden

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Compleet
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 47,00
  Extra
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 27,75
  Jij & Gemak
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 27,85
  Jij & Jonge kinderen
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 40,95
  Jij & Pubers
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 43,95
  Jij & Vitaal
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 34,95
  Start
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 14,15

  OHRA

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,45
  Compact
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,25
  Extra Aanvullend
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 25,15
  Sterk
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,95
  Uitgebreid
  100%, max. 14 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 48,95
  Zorgverzekerd op Reis
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,95

  ONVZ

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  OntzorgPlus
  2 weken, bij spoedopname na ernstig ongeval of vaststellen ernstige aandoening Max. per ernstig ongeval of ernstige aandoening
  Direct acceptatie
  Vanaf € 4,50
  Vrije Keuze Benfit
  100%, max. € 800,- p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 22,15
  Vrije Keuze Optifit
  100%, max. € 1.200,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 46,25
  Vrije Keuze Startfit
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,50
  Vrije Keuze Topfit
  100%, max. € 2.000,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 69,75
  Wereldfit
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,75

  PMA zorgverzekering

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,00
  Geen samenwerking
  Extra Aanvullend
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 27,50
  Geen samenwerking
  ExtraVerzorgd 1
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,97
  Geen samenwerking
  ExtraVerzorgd 2
  100%, max. € 2.325 p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,92
  Geen samenwerking
  ExtraVerzorgd 3
  100%, max. € 2.325 p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 40,45
  Geen samenwerking
  JongerenVerzorgd
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 17,62
  Geen samenwerking

  PNOzorg

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  PNO Buitenland
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,75
  Geen samenwerking
  PNO OntzorgPlus
  2 weken, bij spoedopname na ernstig ongeval of vaststellen ernstige aandoening Max. per ernstig ongeval of ernstige aandoening
  Direct acceptatie
  Vanaf € 4,50
  Geen samenwerking
  PNO Optimaal
  100%, max. € 1.200,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 46,25
  Geen samenwerking
  PNO Plus
  100%, max. € 800,- p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 22,15
  Geen samenwerking
  PNO Start
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,50
  Geen samenwerking
  PNO Top
  100%, max. € 2.000,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 69,75
  Geen samenwerking

  Pro Life

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Extra Largepolis
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 144 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 600,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 72,50
  Geen samenwerking
  Largepolis
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 120 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 450,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 40,75
  Geen samenwerking
  Mediumpolis
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 96 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 300,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 19,95
  Geen samenwerking
  Smallpolis
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,75
  Geen samenwerking

  Salland zorgverzekeringen

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Extra
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,00
  Plus
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,50
  Start
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,85
  Top
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 38,50

  Stad Holland Zorgverzekeraar

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Compact AV
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,25
  Geen samenwerking
  Extra Uitgebreide AV
  50%, max. € 11,50 per uur, max. 80 uur p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 58,75
  Geen samenwerking
  Jongeren AV
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 11,50
  Geen samenwerking
  Standaard AV
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 23,25
  Geen samenwerking
  Uitgebreide AV
  50%, max. € 11,50 per uur, max. 80 uur p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie vanaf 18 jaar
  Vanaf € 42,50
  Geen samenwerking

  Studenten Goed Verzekerd

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend 1 ster + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95
  Aanvullend 2 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 96 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 300,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 16,58
  Aanvullend 3 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 120 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 450,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 34,75
  Aanvullend 4 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 144 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 600,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 58,50
  Basis Plus Module + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,80

  UnitedConsumers (VGZ)

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Zorgzeker 1 (incl. Tand Ongevallen)
  100%, max. 5 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,21
  Geen samenwerking
  Zorgzeker 2 (incl. Tand Ongevallen)
  100%, max. 5 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 26,59
  Geen samenwerking
  Zorgzeker 3 (incl. Tand Ongevallen)
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 43,54
  Geen samenwerking

  Univé

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend Best
  100%, max. 15 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 38,75
  Geen samenwerking
  Aanvullend Beter
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 26,75
  Geen samenwerking
  Aanvullend Goed
  100%, max. 5 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 10,00
  Geen samenwerking

  VGZ

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  VGZ Aanvullend Best
  100%, max. 15 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 40,50
  VGZ Aanvullend Beter
  100%, max. 10 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 23,65
  VGZ Aanvullend Goed
  100%, max. 5 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 11,60
  VGZ Aanvullend Instap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95

  VGZbewuzt

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Bewuzt Buitenland
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,00
  Bewuzt Fysio Beter
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 31,20
  Bewuzt Fysio Goed
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,95

  VinkVink

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Buitenland & Tandongeval
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,50
  Bundel
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 6,75

  VvAA zorgverzekering

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  ontzorgplus
  2 weken, bij spoedopname na ernstig ongeval of vaststellen ernstige aandoening Max. per ernstig ongeval of ernstige aandoening
  Direct acceptatie
  Vanaf € 4,50
  Geen samenwerking
  Optimaal
  100%, max. € 1.200,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 46,25
  Geen samenwerking
  Plus
  100%, max. € 800,- p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 22,15
  Geen samenwerking
  Student
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 12,80
  Geen samenwerking
  Top
  100%, max. € 2.000,- p.jr.
  Medische acceptatie
  Vanaf € 69,75
  Geen samenwerking
  zorg op reis
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 3,75
  Geen samenwerking
  zorgplan
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,00
  Geen samenwerking

  ZEKUR

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend ZEKUR Buitenland
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 4,50
  Geen samenwerking
  Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,95
  Geen samenwerking
  Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts)
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 35,95
  Geen samenwerking

  ZieZo van Zilveren Kruis

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  ZieZo Aanvullend 1
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,75
  ZieZo Werelddekking
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 1,25

  Zilveren Kruis

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Aanvullend 1 ster
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 7,75
  Aanvullend 2 sterren
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 96 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 300,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 19,50
  Aanvullend 3 sterren
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 120 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 450,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 34,75
  Aanvullend 4 sterren
  mantelzorgvervanging: 100%, 1x max. 144 uur voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.; Tijdelijke huishoudelijke hulp bij mantelzorgondersteuning: 100%, 1x max. € 600,- voor 3 aaneengesloten maanden p.jr.
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
  Vanaf € 58,50
  Basis Plus Module
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 2,25

  Zorg en Zekerheid

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  AV Basis
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,50
  AV Basis (MBO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,50
  AV Basis (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,50
  AV Gemak
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 13,75
  AV GeZZin
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 56,50
  AV GeZZin (HBO/WO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 56,50
  AV GeZZin (MBO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 56,50
  AV GeZZin Compact (MBO (studenten))
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 29,00
  AV GeZZin Compact (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 29,00
  AV GeZZin Compact
  Geen dekking
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 29,00
  AV Plus
  100%, max. 3 weken
  Direct acceptatie
  Vanaf € 49,95
  AV Plus (HBO/WO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Direct acceptatie
  Vanaf € 49,95
  AV Plus (MBO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Direct acceptatie
  Vanaf € 49,95
  AV Standaard (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 21,25
  AV Standaard (MBO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 21,25
  AV Standaard
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 21,25
  AV Sure
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 19,95
  AV Sure (MBO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 19,95
  AV Sure (HBO/WO (studenten))
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 19,95
  AV Top (HBO/WO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 45,25
  AV Top (MBO (studenten))
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 45,25
  AV Top
  100%, max. 3 weken
  Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
  Vanaf € 45,25
  Module Buitenland
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 0,75

  ZorgDirect

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  Extra
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 9,00
  Plus
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 20,50
  Slim
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 8,50
  Start
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,85
  Top
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 38,50

  Zorgverzekeraar UMC

  logo
  Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
  UMC Extra Zorg 1
  100%, max. 15 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 10,65
  Geen samenwerking
  UMC Extra Zorg 2
  100%, max. 15 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 28,60
  Geen samenwerking
  UMC Extra Zorg 3
  100%, max. 15 dagen p.jr.
  Direct acceptatie
  Vanaf € 45,60
  Geen samenwerking
  UMC Extra Zorg Instap
  Geen dekking
  Direct acceptatie
  Vanaf € 5,95
  Geen samenwerking

  Bronnen en expertise

  Bronnen

  Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Zorgweb
  • Rijksoverheid
  • Regelhulp.nl

  Informatie gecontroleerd door expert

  De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

  Disclaimer

  Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

  Awards

  De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.

    

  Independer gebruikt cookies

  Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.