Vergoeding Neuromusculaire therapie?

Neuromusculaire therapie wordt niet vergoed met een basisverzekering, maar je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren. De behandeling wordt voor een deel of volledig vergoed. Vaak zit je wel gebonden aan een maximumvergoeding per jaar. Het eigen risico is niet van toepassing, omdat je al aanvullend bent verzekerd. Neuromusculaire therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Voorwaarden vergoeding Neuromusculaire therapie

De therapeut moet aangesloten zijn bij een van de beroepsvereniging voor Neuro Musculaire Therapeuten Nederland (NMTN), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en/of Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST) en de zorgverzekeraar erkend een van deze verenigingen.

Meer informatie

Het doel bij Neuromusculaire therapie is om spierknopen te verhelpen. De spierknopen zijn hele kleine verkrampingen in de spiervezels die zorgen voor pijn. De spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd. Ze ontstaan bijvoorbeeld door: stress, verrekking, blessure, chronische belasting, medische behandelingen, een ongeluk of slechte voeding.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Neuro Musculaire Therapeuten Nederland
  • Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.