Vergoeding psychomotorische kindertherapie

Kinderen zijn tot hun 18e automatisch meeverzekerd met een van hun ouders. Het is daarom handig om je kind in te schrijven bij de ouder die de meest aanvullende verzekering heeft. In dat geval kan je kind ook gebruik maken van van deze vergoedingen. Als je in je aanvullende pakket ook verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, dan wordt de psychomotorische kindertherapie vaak volledig of deels vergoed. Vergelijk en bekijk welke zorgverzekeraar het beste aansluit bij de zorgbehoeftes. Het eigen risico is niet van toepassing, omdat je vergoedt bent vanuit een aanvullende verzekering. Hier betaal je geen eigen risico voor.

Meer informatie

Psychomotorische kindertherapie (PMKT) is een vorm van hulpverlening voor kinderen die problemen op emotioneel vlak hebben en dit in hun gedrag uiten. De therapie is individueel. Uiting van hun gedragsproblemen vinden hun oorzaak bijvoorbeeld in belemmeringen, bepaalde stoornissen of ingrijpende of traumatische gebeurtenissen. In de meeste gevallen werkt de therapeut met taaloefeningen, bewegingsoefeningen en fantasiespellen. Het idee van de therapie is dat kinderen het ook leuk vinden, zodat ze het niet als vervelend ervaren. De therapie richt zich op de sterke kanten, talenten en ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Kindertherapie
  • Vaktherapie.nl

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.