Vergoeding Reiki zorgverzekering

Met een aanvullende verzekering kun je bij sommige verzekeraars een vergoeding krijgen voor Reiki. In onze contracteringtool kun je vinden of je een vergoeding krijgt bij de therapeut waar jij naartoe gaat. Je vindt dit bij 'type zorgaanbieder' onder ‘alternatief genezer’. Vraag wel even bij je verzekeraar na of deze nog bepaalde voorwaarden hanteert voor de vergoeding.

Ben je van plan over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Geef dan in de vergelijking aan dat je gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen. 

Wat is Reiki?

Reiki is gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Het helpt om emoties of trauma’s te herstellen, verslavingen te doorbreken en inzicht te krijgen in je leven en het bewustzijn te vergroten. Het ondersteunt en vult de reguliere geneeskunde aan. Reiki valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Wanneer Reiki?

Reiki kan je lichamelijke gezondheid verbeteren bij griep, verkoudheid, vermoeidheid, chronische vermoeidheid of verhoogde prikkelbaarheid. Ook kan het de mentale gezondheid stimuleren en je kunt er bewuster door gaan leven. Het maakt blokkades ongedaan, haalt onderdrukte gevoelens en emoties weg en laat je gebeurtenissen uit het verleden verwerken.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.