Wordt een rollator vergoed vanuit de zorgverzekering?

Rollators worden helaas niet (meer) vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kun je via sommige verzekeraars korting krijgen op de aanschaf van een rollator in de winkel. Je moet hiervoor dan je zorgpas laten zien. Vraag bij je zorgverzekeraar na wat de mogelijkheden zijn.

Vergoeding van andere hulpmiddelen

Ben je op zoek naar meer informatie over de vergoeding van (loop)hulpmiddelen? Bekijk dan ook:

Meer informatie

Als je op zoek bent naar een rollator, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt terecht bij de thuiszorgwinkel, maar er zijn ook veel verschillende webshops die rollators verkopen. Wel is het aan te raden om de rollator eerst eens uit te proberen. Er bestaan namelijk veel verschillende modellen. De rollators verschillen bijvoorbeeld in gewicht, wendbaarheid en prijs. De gemiddelde prijs voor een rollator ligt zo rond de 100 euro. Voordat je een rollator aanschaft, is het raadzaam om te bedenken of je deze met name binnen- of buitenshuis wilt gebruiken. Een rollator die bestemd is voor gebruik binnen, is vaak niet geschikt om ook buiten te gebruiken.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Zorginstituut Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.