Vergoeding Spatadertherapie vanuit je zorgverzekering

Met een aanvullende verzekering kan de therapie worden vergoed. De vergoeding valt onder alternatieve/complementaire geneeswijzen. Het eigen risico is hierbij niet van toepassing, omdat het om een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering gaat. De therapeut dient wel aangesloten te zijn bij de Vereniging van Spatadertherapeuten (VvS) of de Stichting Complementair Aanvullende Therapeuten. 

Wat is Spatadertherapie?

Spatadertherapie is een comfortabele en snelle manier om spataderen te behandelen. De therapeut maakt gebruik van verschillende massage technieken en oefeningen om de bloedsomloop in je benen te verbeteren. Ook geeft de therapeut adviezen die je kunnen helpen bij een betere bloedsomloop.

Wanneer spatadertherapie?

Spatadertherapie is bedoeld als je last hebt van spataders en bijbehorende klachten, zoals een pijnlijk gevoel in de benen, jeuk of kramp. Spatadertherapie kan ook helpen bij zwangere vrouwen. Bij mensen die veel zitten of staan, mensen met overgewicht of bij mensen met erfelijke aanleg voor spataders komt deze aandoening het meeste voor.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland
  • Vereniging van Spatadertherapeuten (VvS)
  • Stichting Complementair Aanvullende Therapeuten

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.