Vergoeding transcraniële magnetische stimulatie

Je krijgt magneettherapie pas vergoed als overige behandelingen niet aanslaan. Deze vergoeding komt dan uit de basisverzekering, maar je betaalt hier wel je eigen risico voor.

Meer informatie

Bij transcraniële magnetische stimulatie proberen magneten door elektrische stimulatie van het brein, het hersengebied waar emoties worden gecontroleerd te herstellen. Zo geven de magneten elektrische pulsen af die de hersencellen kunnen aanzetten tot minder of meer activiteit. Bij deze magneettherapie hoeft de patiënt niet onder narcose en zijn de bijwerkingen milder dan bij elektroshock therapie (ECT). De behandeling kan dan ook dagelijks worden uitgevoerd voor ongeveer 20 minuten per keer. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • AMC

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.