Waarom de Zorgpremie Alert?

Als je je aanmeldt voor de Zorgpremie Alert, krijg je van ons ieder jaar een mailtje op het moment dat de zorgpremies bekend zijn. Ook houden we je op de hoogte van alle belangrijke momenten rondom je zorgverzekering. Zo krijg je bijvoorbeeld ook een reminder als je nog maar een paar dagen hebt om over te stappen.

Belangrijke data voor je zorgverzekering in 2023

Ieder jaar verandert er wel iets aan je zorgverzekering. Een overzicht van de wijzigingen voor 2023 vind je op onze zorgverzekering 2023 pagina.

Op welke data moet je het nieuws in de gaten houden om een goede keus te maken voor je zorgverzekering in 2023?

12 november 2022

Op deze datum moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2023 bekend gemaakt hebben. Je weet nu wat de zorgverzekering die je nu hebt in 2023 kost en welke vergoedingen gelden. Tegen die tijd vind je in ons premieoverzicht een overzicht van alle zorgpremies.

31 december 2022

Dit is de laatste dag om je nieuwe verzekering af te sluiten. Zeg je zelf je oude verzekering op? Dan heb je nog tot 31 januari 2023 de tijd om over te stappen. 

31 januari 2023

Als je je oude verzekering voor 31 december hebt opgezegd, mag je nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten tot 31 januari 2023. Deze verzekering gaat met terugwerkende kracht in.

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering lijkt vaak voordelig vanwege de korting, maar dat is niet altijd zo. Oud-minister Bruins van Medische Zorg noemde het in 2018 zelfs een “sigaar uit eigen doos”. 

In 2020 werd de korting voor de collectieve zorgverzekering al verlaagd. Voor de basisverzekering mogen verzekeraars nog maximaal 5% korting geven, terwijl dat eerder soms wel 10% was. In 2023 wordt de korting op collectieve zorgverzekeringen helemaal afgeschaft.