Op zoek naar de beste tandarts?

Hier vind je alle praktijken bij jou in de buurt!

Vind de beste tandartspraktijk

Zoek en vergelijk alle tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
(bijv. "3563 HH" of "Amsterdam")
Kies specialisme

Alles over het vergelijken van tandartspraktijken

Ga je vaak naar de tandarts? Of heb je bijna nooit iets aan je gebit? Wat jouw situatie ook is, het is fijn om een tandartspraktijk te hebben die bij jouw behoeften aansluit. Steeds meer praktijken bieden meer dan alleen tandartszorg. Vaak is er ook een mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus aanwezig. Het kan handig zijn om alles onder één dak te hebben als je vaak van dit zorgaanbod gebruik maakt.

Daarom loont vergelijken. Maar dan wil je wel gemakkelijk kunnen zoeken naar tandartspraktijken en goede informatie krijgen. Dit kan bij Independer. Wij helpen je de voor jou beste praktijk te vinden. Alle belangrijke gegevens van de praktijk hebben wij al voor je verzameld. Daarnaast hebben meer dan 38.000 bezoekers een review gegeven over hun tandarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Met een paar clicks kom jij erachter welke tandarts het beste aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten als je een tandarts kiest?

Ben je ontevreden over je eigen tandarts? Of ga je verhuizen? Allemaal redenen om op zoek te gaan naar een andere tandarts in onze tandartsvergelijking. Bepaal goed voor jezelf waaraan een tandarts voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

Dit zijn opties waar je op kan zoeken in onze vergelijking. Zo kan je op zoek naar de tandarts die het beste bij jouw wensen aansluit. Het gaat tenslotte wel om je gebit.

Welke tandartskosten worden vergoed?

Je kunt bij de details van een praktijk invullen bij welke verzekering je zit en welke dekking je hebt. Zo zie je snel welke tandartskosten jouw verzekering vergoedt. Ook vind je hier een link naar de tandartstarieven. Zo kan je de tarieven vergelijken met de vergoedingen van je verzekeraar.

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of controleren welke verzekeraar het beste bij jou past? Independer helpt je hier graag bij.

Verschil in kwaliteit

De overheid hoopte met het experiment van de vrije tarieven in 2012 dat het verschil in kwaliteit inzichtelijk zou worden. Helaas is dit op niets uitgelopen en al snel weer teruggedraaid. Nu zijn er weer vastgestelde tarieven.

Independer probeert toch dat verschil in kwaliteit zichtbaar te maken voor de consument. Met objectieve informatie over de praktijken én met de inmiddels ruim 38.000 reviews van patiënten. De hoeveelheid objectieve informatie verschilt per praktijk. Dit hangt af van wat de praktijk zelf wil weergeven of op hun website toont.

We hopen met deze vergelijking onder meer te bereiken dat tandartsen de reviews lezen en aan de slag gaan met deze feedback. Zo leveren tandartsen betere zorg en wordt de algehele kwaliteit van tandartsen in Nederland verbeterd.

Nemen tandartsen nieuwe patiënten aan?

Er zijn tandartsen genoeg in Nederland. Meer dan 46% van alle tandartsen nemen nog nieuwe patiënten aan. Wel stellen sommige tandartsen bepaalde voorwaarden.

Op Independer geven we (indien bekend) bij elke tandarts aan of deze nieuwe patiënten aanneemt, of dat dit onder voorwaarde gebeurt. De precieze voorwaarden zijn niet bij ons bekend. Wil je weten welke voorwaarden de tandarts van jouw keuze stelt? Neem dan contact op met de praktijk om te horen wat hun voorwaarden precies zijn.

Meer informatie tandarts

Independer vindt het belangrijk dat jij eerlijke informatie krijgt. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom tandartsen te voorzien. Heb je een vraag voor ons? Ook deze kan je stellen via het forum. Of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

Angela Hoogendoorn, Productmanager zorgkwaliteit

Kiezen voor de juiste tandarts is belangrijk. Heb je veel of weinig zorg nodig? Of ben je misschien op zoek naar een orthodontist of mondhygiënist? Bij ons vergelijk je alle tandarts- mondhygiëne-, orthodontie- en tandprothetische praktijken in Nederland. Op basis van objectieve informatie en de ervaringen van patiënten. Zo ontdek je gemakkelijk welke praktijk bij jou past.

Hoe werkt het?
Jouw voordelen
  • Alle tandartsen in Nederland
  • Ook alle mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici
  • Meer dan 38.000 patiëntenreviews
  • Uitgebreide informatie per praktijk

Lees meer

Waarom tandartspraktijken vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 11 jaar ervaring met het online vergelijken van verzekeringen. Maar we gaan nog een stapje verder. Vanaf nu kan je ook voor het vergelijken van je tandarts bij ons terecht. Binnen een paar tellen zie je gelijk welke tandartspraktijken er bij jou in de buurt zitten en wat ze te bieden hebben. Bij Independer vind je:

  • Het volledige aanbod van alle tandartspraktijken en tandheelkundige centra in Nederland
  • Naast tandartspraktijken zijn ook alle zelfstandig gevestigde mondhygiënisten en orthodontisten in onze vergelijking opgenomen
  • Meer dan 38.000 reviews van consumenten
  • Uitgebreide informatie per praktijk

Reviews tandartspraktijken

Al meer dan 38.000 patiënten van tandartspraktijken hebben een beoordeling gegeven. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijk ervaring met de praktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten, dan kan dat. Vul hierboven je postcode of plaatsnaam in en vind de juiste praktijk. Of geef gelijk een review over jouw praktijk.

Voor tandartspraktijken

Wij doen onze uiterste best om van alle praktijken de juiste en meest uitgebreide informatie te tonen. Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen. Door ervoor te zorgen dat de informatie van jouw praktijk zo volledig mogelijk is, zul je beter in de zorgzoeker gevonden worden.

Door te zorgen dat veel patiënten een review achterlaten kan je je als zorginstelling onderscheiden van andere ziekenhuizen of klinieken. Je kan hiervoor de gratis wachtkamerkaartjes bij ons bestellen. Ben je trots op het cijfer dat je patiënten jouw praktijk geven? Vraag dan de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen. ook dit motiveert andere bezoekers om hun mening over je praktijk op Independer te geven.

Je kan als zorgverlener een reactie plaatsen bij een review over jouw praktijk. Zo kan je gelijk reageren op de mening van je patiënten.

Vergelijk vrijwel alle tandartspraktijken

Bij Independer kan je vrijwel alle tandartspraktijken vergelijken. Op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met kinderen of een die ook ’s avonds open is? Kies de opties die voor jou belangrijk zijn en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten.

Onze vergelijking is op basis van reviews van bezoekers. Daarnaast verzamelen wij ook alle belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld.

Vergelijk ook orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici 

Naast tandartsen vergelijken we ook andere mondzorg in onze vergelijking. Denk hierbij aan mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar je kan ook zoeken op implantologen. In onze zorgvergelijker vind je zowel zelfstandige praktijken als praktijken waar meerdere mondzorg aangeboden wordt. Ook over deze praktijken hebben we interessante informatie en meningen van patiënten verzameld. Wel zo handig, want nu kan je precies de zorg vinden die je nodig hebt.

Wil je zelf een review achterlaten over een orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus? Ook dat kan!

Ook belangrijk om te weten

Samenwerking met andere vergelijkingssites

Independer vergelijkt tandartspraktijken in samenwerking met andere websites en zorgzoekers (waaronder de zorgzoekers van Achmea). Wij hopen zo meer inzicht in deze markt te creëren en dat de kwaliteit van de zorg hierdoor verbeterd wordt. Zo kan de consument een betere keus maken in het aanbod van tandartspraktijken.

Meerdere websites (o.a. Agis en Zilveren Kruis van Achmea) bieden deze tandartsvergelijking aan op hun website. Alle informatie en klantreviews van de praktijken worden gedeeld en in alle vergelijkingen getoond. Zo kunnen wij er voor zorgen dat overal de meest betrouwbare informatie te vinden is.

Rol van MediQuest

MediQuest is onze partner als het gaat om het verzamelen, verrijken en beheren van alle gegevens binnen de tandartsvergelijking. Hiermee bedoelen we zowel de gegevens per praktijk als de beoordelingen van de klanten. Zo helpen zij inzicht te geven in het aanbod en de kwaliteit hiervan. MediQuest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Tandarts | Laatste nieuws

Premie en verplicht eigen risico zorgverzekering 2015 waarschijnlijk omhoog

27-08-2014

De premie van de basisverzekering gaat volgend jaar met bijna 10 euro per maand omhoog. Dat melden bronnen rond de begrotingsonderhandelingen aan het AD. Naast de premie stijgt waarschijnlijk ook het verplicht eigen risico van de zorgverzekering naar 375 euro. Zorgpremie naar 1.215 Lees verder

Wordt een ‘second opinion’ vergoed door je zorgverzekering?

19-08-2014

Ben je niet zeker over de diagnose van een arts? Dan heb je altijd recht op de mening van een andere zorgverlener. Dit word ook wel een ‘second opinion’ genoemd. Een second opinion wordt vergoed door je zorgverzekering. Wat is een Lees verder

Independer houdt 1 minuut stilte voor slachtoffers vliegramp Oekraïne

23-07-2014

Nederland rouwt vandaag om de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. 23 juli 2014 is uitgeroepen tot een dag van nationale rouw. Ook de medewerkers van Independer leven uiteraard mee met de nabestaanden van de slachtoffers. Wij zullen, net als de Lees verder


Meer nieuws over tandartsen

Tandarts | Forum

Verwerking review tandarts

12-09-2014

Beste H. Sanders. Inmiddels staat uw review op de website. Er zit een vertraging van ongeveer 5 werkdagen in het publiceren van de reviews die binnenkomen. Dit komt doordat de reviews gemodereerd dienen te worden en praktijken vervolgens eerst inzicht  Lees verder

Verwerking review tandarts

06-09-2014

Ik heb ruim een week geleden een reactie gegeven op tandarts A.O.Ineke die nog steeds niet is geplaatst. Waarom mijn reactie niet geplaatst is weet ik eigenlijk niet. Ik vermoed dat die te negatief is bevonden. Als dat werkelijk zo  Lees verder

Tandartsvergoedingen Menzis

29-08-2014

mijn tandartsverzekering bij menzis vergoedt geen t codes. dat doen ze alleen bij patienten van tandartsen die bij hen een ''overeenkomst'' gesloten hebben. ze adviseren mij een andere tandarts te zoeken die wel een overeenkomst met menzis heeft afgesloten,zodat ik mijn parodontologische  Lees verder


Naar het tandarts forum

Al meer dan 38.000 bezoekers deelden hun ervaring met een tandartspraktijk op Independer

Hieronder zie je een aantal willekeurige ervaringen met een tandartspraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews van één bepaalde tandartspraktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de tandarts die je zoekt. Wil je gelijk zelf een ervaring met een praktijk achterlaten, dan kan dat ook.

 

woensdag 10 september 201410,0"Was voorheen bang voor de tandarts en de dag voor ik moest komen was ik nerveus. Bij Dhr. Savojec heb ik dat niet. Ga zelfs met plezier hier heen. Hij is geduldig, begrijpend ..."
woensdag 10 september 20145,9"Aardige tandarts, echt een vakman, jammer van de onvriendelijke assistente"
woensdag 10 september 20142,1"Mijn zoontje van 3 was gevallen en had zijn voortand los zitten. Dhr Keppel had spoeddienst. Het heeft een uur geduurd voordat ik hem überhaupt kon bereiken, zeer slecht als je..."

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst! Geef ook je mening!

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.