Op zoek naar de beste tandarts?

Hier vind je alle praktijken bij jou in de buurt!

Vind de beste tandartspraktijk

Zoek en vergelijk alle tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
(bijv. "3563 HH" of "Amsterdam")
Kies specialisme

Alles over het vergelijken van tandartspraktijken

Ga je vaak naar de tandarts? Of heb je bijna nooit iets aan je gebit? Wat jouw situatie ook is, het is fijn om een tandartspraktijk te hebben die bij jouw behoeften aansluit. Steeds meer praktijken bieden meer dan alleen tandartszorg. Vaak is er ook een mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus aanwezig. Het kan handig zijn om alles onder één dak te hebben als je vaak van dit zorgaanbod gebruik maakt.

Daarom loont vergelijken. Maar dan wil je wel gemakkelijk kunnen zoeken naar tandartspraktijken en goede informatie krijgen. Dit kan bij Independer. Wij helpen je de voor jou beste praktijk te vinden. Alle belangrijke gegevens van de praktijk hebben wij al voor je verzameld. Daarnaast hebben meer dan 25.000 bezoekers een review gegeven over hun tandarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Met een paar clicks kom jij erachter welke tandarts het beste aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten als je een tandarts kiest?

Ben je ontevreden over je eigen tandarts? Of ga je verhuizen? Allemaal redenen om op zoek te gaan naar een andere tandarts in onze tandartsvergelijking. Bepaal goed voor jezelf waaraan een tandarts voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

Dit zijn opties waar je op kan zoeken in onze vergelijking. Zo kan je op zoek naar de tandarts die het beste bij jouw wensen aansluit. Het gaat tenslotte wel om je gebit.

Welke tandartskosten worden vergoed?

Je kunt bij de details van een praktijk invullen bij welke verzekering je zit en welke dekking je hebt. Zo zie je snel welke tandartskosten jouw verzekering vergoedt. Ook vind je hier een link naar de tandartstarieven. Zo kan je de tarieven vergelijken met de vergoedingen van je verzekeraar.

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of controleren welke verzekeraar het beste bij jou past? Independer helpt je hier graag bij.

Verschil in kwaliteit

De overheid hoopte met het experiment van de vrije tarieven in 2012 dat het verschil in kwaliteit inzichtelijk zou worden. Helaas is dit op niets uitgelopen en al snel weer teruggedraaid. Nu zijn er weer vastgestelde tarieven.

Independer probeert toch dat verschil in kwaliteit zichtbaar te maken voor de consument. Met objectieve informatie over de praktijken én met de inmiddels ruim 25.000 reviews van patiënten. De hoeveelheid objectieve informatie verschilt per praktijk. Dit hangt af van wat de praktijk zelf wil weergeven of op hun website toont.

We hopen met deze vergelijking onder meer te bereiken dat tandartsen de reviews lezen en aan de slag gaan met deze feedback. Zo leveren tandartsen betere zorg en wordt de algehele kwaliteit van tandartsen in Nederland verbeterd.

Nemen tandartsen nieuwe patiënten aan?

Er zijn tandartsen genoeg in Nederland. Meer dan 46% van alle tandartsen nemen nog nieuwe patiënten aan. Wel stellen sommige tandartsen bepaalde voorwaarden.

Op Independer geven we (indien bekend) bij elke tandarts aan of deze nieuwe patiënten aanneemt, of dat dit onder voorwaarde gebeurt. De precieze voorwaarden zijn niet bij ons bekend. Wil je weten welke voorwaarden de tandarts van jouw keuze stelt? Neem dan contact op met de praktijk om te horen wat hun voorwaarden precies zijn.

Meer informatie tandarts

Independer vindt het belangrijk dat jij eerlijke informatie krijgt. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom tandartsen te voorzien. Heb je een vraag voor ons? Ook deze kan je stellen via het forum. Of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

Angela Hoogendoorn, Productmanager zorgkwaliteit

Kiezen voor de juiste tandarts is belangrijk. Heb je veel of weinig zorg nodig? Of ben je misschien op zoek naar een orthodontist of mondhygiënist? Bij ons vergelijk je alle tandarts- mondhygiëne-, orthodontie- en tandprothetische praktijken in Nederland. Op basis van objectieve informatie en de ervaringen van patiënten. Zo ontdek je gemakkelijk welke praktijk bij jou past.

Hoe werkt het?
Jouw voordelen
 • Alle tandartsen in Nederland
 • Ook alle mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici
 • Meer dan 25.000 patiëntenreviews
 • Uitgebreide informatie per praktijk

Lees meer

Waarom tandartspraktijken vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 11 jaar ervaring met het online vergelijken van verzekeringen. Maar we gaan nog een stapje verder. Vanaf nu kan je ook voor het vergelijken van je tandarts bij ons terecht. Binnen een paar tellen zie je gelijk welke tandartspraktijken er bij jou in de buurt zitten en wat ze te bieden hebben. Bij Independer vind je:

 • Het volledige aanbod van alle tandartspraktijken en tandheelkundige centra in Nederland
 • Naast tandartspraktijken zijn ook alle zelfstandig gevestigde mondhygiënisten en orthodontisten in onze vergelijking opgenomen
 • Meer dan 10.000 reviews van consumenten
 • Uitgebreide informatie per praktijk

Reviews tandartspraktijken

Al meer dan 25.000 patiënten van tandartspraktijken hebben een beoordeling gegeven. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijk ervaring met de praktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten, dan kan dat. Vul hierboven je postcode of plaatsnaam in en vind de juiste praktijk. Of geef gelijk een review over jouw praktijk.

Voor tandartspraktijken

Independer doet zijn uiterste best om van alle praktijken de juiste en meest uitgebreide informatie te tonen. Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen. Door ervoor te zorgen dat de informatie van jouw praktijk zo volledig mogelijk is, zul je je beter onderscheiden van andere praktijken. Ook kan je een reactie plaatsen bij een review over jouw praktijk. Zo kan je gelijk reageren op de mening van je patiënten.

Ben je trots op het cijfer dat je patiënten jouw praktijk geven? Vraag dan de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen. Dit motiveert ook andere bezoekers om hun mening over je praktijk op Independer te geven.

Vergelijk vrijwel alle tandartspraktijken

Bij Independer kan je vrijwel alle tandartspraktijken vergelijken. Op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met kinderen of een die ook ’s avonds open is? Kies de opties die voor jou belangrijk zijn en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten. Onze vergelijking is op basis van reviews van bezoekers. Daarnaast verzamelen wij ook alle belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld.

Vergelijk ook orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici 

Naast tandartsen vergelijken we ook andere mondzorg in onze vergelijking. Denk hierbij aan mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar je kan ook zoeken op implantologen. In onze zorgvergelijker vind je zowel zelfstandige praktijken als praktijken waar meerdere mondzorg aangeboden wordt. Ook over deze praktijken hebben we interessante informatie en meningen van patiënten verzameld. Wel zo handig, want nu kan je precies de zorg vinden die je nodig hebt.

Wil je zelf een review achterlaten over een orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus? Ook dat kan!

Ook belangrijk om te weten

Samenwerking met andere vergelijkingssites

Independer vergelijkt, onder andere door de samenwerking met Achmea, nu ook tandartspraktijken. Wij hopen zo meer inzicht in deze markt te creëren en dat de kwaliteit van de zorg hierdoor verbeterd wordt. Wij hopen dat de consument zo een betere keus kan maken in het aanbod van tandartspraktijken.

Meerdere websites (o.a. Agis en Zilveren Kruis van Achmea) bieden deze tandartsvergelijking aan op hun website. Alle informatie en klantreviews van de praktijken worden gedeeld en in alle vergelijkingen getoond. Zo kunnen wij er voor zorgen dat overal de meest betrouwbare informatie te vinden is.

Rol van MediQuest

MediQuest is onze partner als het gaat om het verzamelen, verrijken en beheren van alle gegevens binnen de tandartsvergelijking. Hiermee bedoelen we zowel de gegevens per praktijk als de beoordelingen van de klanten. Zo helpen zij inzicht te geven in het aanbod en de kwaliteit hiervan. MediQuest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Tandarts | Laatste nieuws

 • Independer: terugblikken op 2013 en vooruitkijken naar 2014 06-01-2014
  Niet alleen voor normale retailers en webwinkeliers is december veruit dé belangrijkste maand. Ook voor Independer is december de belangrijkste maand vanwege de grote drukte bij zorgverzekeringen. December was een succesvolle, maar ook roerige maand. In dit weblogartikel blikken we Lees verder
 • Tandartsen en orthodontisten niet open over kosten en opbrengsten 12-12-2013
  Veel tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten zijn niet open over de kosten en opbrengsten van hun praktijk. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Enkele honderden praktijken zijn hiervoor op de vingers getikt. Sommige is zelfs een dwangsom tot wel twintigduizend euro Lees verder
 • Aanvullende tandartsverzekering bij je zorgverzekering: wanneer verstandig? 21-11-2013
  Bij je zorgverzekering kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Een daarvan is een aanvullende verzekering voor de tandarts. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt een maximaal bedrag per jaar aan tandartskosten. Dit bedrag verschilt per zorgverzekering. De tandartsverzekering kan 100% van de Lees verder

Meer nieuws over tandartsen

Tandarts | Forum

 • tandtechnicus 31-03-2014
  Beste Rini, Het kan zijn dat uw nieuwe tandarts dit soort dingen niet zelf doet en dan uitbesteed aan een tandtechnicus. Ik vind 500,- euro wel een enorm bedrag voor alleen gipsafdrukken, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van wat er  Lees verder
 • tandtechnicus 14-03-2014
  Mijn vorige tandarts deed ook de afdrukken maken voor een kroon of gedeeltelijke prothese zelf. Kostte niets extra´s de tandarts die ik door verhuizing nu heb, zegt dat de technicus die er tussen zit, al 500 euro vraagt. Is dat  Lees verder
 • Verwerking review tandarts 28-02-2014
  Beste bezoeker, Bedankt voor het geven van een review. Het modereren en verwerken van een review duurt ongeveer 3 dagen. Dit staat ook aangegeven in de tekst die verschijnt na het plaatsen van je review. Dus vandaag of anders begin volgende  Lees verder

Naar het tandarts forum

Al meer dan 27.000 bezoekers deelden hun ervaring met een tandartspraktijk op Independer

Hieronder zie je een aantal willekeurige ervaringen met een tandartspraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews van één bepaalde tandartspraktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de tandarts die je zoekt. Wil je gelijk zelf een ervaring met een praktijk achterlaten, dan kan dat ook.

vrijdag 18 april 20148,5"De kies is 3x losgekomen van de implant Maakt veel te veel foto's"
vrijdag 18 april 20148,8"Ik ben al jaren patient in deze praktijk en ontzettend tevreden over de tandartsen en mondhygiënisten. Ik heb laatst een behandeling gehad van 1 uur en de tandarts stelde mij o..."
vrijdag 18 april 20149,6"Vriendelijk, kundig en volgens afspraak."

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst! Geef ook je mening!

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.