De beste huisarts voor jou
 • Overzicht van huisartsen
 • In jouw regio
 • Reviews van klanten

Huisartsen vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert zorg

Ga ik naar de huisarts of de spoedeisende hulp?

Heb jij of iemand in je omgeving een klacht die snel behandeld moet worden? Ga dan naar de spoedeisende hulp. Als het niet levensbedreigend is, kun je ook naar de huisarts of huisartsenpost. Daar betaal je geen eigen risico.

leestijd 5 minuten

Welke ingrepen kan een huisarts uitvoeren?

De huisarts is je eerste aanspreekpunt. Een huisarts kan medicatie voorschrijven, je doorverwijzen naar een specialist, maar kan ook zelf kleine ingrepen doen zoals het verwijderen van moedervlekken of het plaatsen van een spiraaltje.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik huisartsen met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over huisartsen-praktijken verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Denk aan welke huisartsen er werkzaam zijn en welke speciale spreekuren ze hebben. Vul je postcode of plaats in om huisartsenpraktijken in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er morgen vanaf 08:00 uur.

Al meer dan 6.000 patiënten hebben hun huisarts beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een huisarts of huisartsenpraktijken. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt.

IEDER WEET ALLES VAN MIJ

22 februari 2021

Dr. Vis is huisarts, ik vertel persoonlijk gevoelig dingen. Kom daar vaker, iedereen lacht, stil soms hoor : Hoe gaat met deje ....? En weer lachen. VB: ik praat dr. Vis en maand later zeggen verre collega's van dr Vis:: En heb je dit of dat? Konden zij niet verder? Dat mag niet. Ik wil weg, maar...dan geeft de. Vis niet alles mee aan deze volgende huisarts....

Vergeeflijk of Onvergeeflijk

22 februari 2021

Raadpleeg bij bloed in de urine meteen je huisarts en vraag een verwijzing voor de Uroloog Bron: Erasmus medische op leiding. In 12 maanden 4 a 5 maal verwijzing gevraagd. Dr *** antwoorde iedere keer zou niet weten wat de Uroloog voor U kan doen U krijgt van mij exact de zelfde medicatie. U heeft een blaas ontsteking. Na 15 maanden antibiotica en nog steeds bloed in de urine veel bloed verlies. Per ambulancewagen na het ziekenhuis. 4 zakken bloed en 76 uur blaas gespoeld om bloed met bloedklontjes te verwijderen. Nu in het Erasmus bij een team Urologie en Oncologie,er zijn 3 mogelijke opties. 1.niet ingrijpen maar die optie had Dr *** al gebruikt.ONVERGEEFLIJK. 2. blaas verwijderen (stoma) 3.bestralen en chemo 6 weken. Vertrouwen in de arts is goed maar een second opinie had ik af moeten dwingen.ONVERGEEFLIJK.

uitermate tevreden

22 februari 2021

Ben ruim twintig jaar patient in die twintig jaar ben ik altijd vriendelijk netjes en met respect zowel door de assistenten en de artsen behandeld de artsen nemen de tijd en geven altijd een goede uitleg over het vervolg en de manier waarop ze het probleem van de patient gaan aanpakken ik vind ze TOPPIE

Uitgebreide praktijkinformatie

Wij verzamelen belangrijke informatie over huisartsen, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

lees meer over de praktijkinformatie

Alle huisartsen

In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle huisartsen en huisartsenpraktijken in Nederland.

Vind alle huisartsen

Informatie over zorgverzekeringen

Op zoek naar meer informatie over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld over aanvullende verzekeringen en het eigen risico?

Alle info over zorgverzekeringen

Meer informatie over huisartsen? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van huisartsenpraktijken

Op zoek naar een (nieuwe) huisarts? Niet altijd een gemakkelijke opgaaf. Bij ons kan je alle huisartsenpraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Waar moet je op letten als je een nieuw huisarts kiest?

Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts? Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe huisartsenpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • werken er ook vrouwelijke huisartsen.
 • is er een avondspreekuur.
 • bieden ze extra ondersteuning voor bepaalde zorg zoals diabetes of astma.
 • bieden ze ook alternatieve geneeswijzen aan.
 • is de huisarts onderdeel van een gezondheidscentrum waar bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut, apotheek en tandarts aanwezig zijn.

Waarvoor ga je naar de huisarts?

Voor elke klacht die niet levensbedreigend is kun je beste het eerst naar de huisarts gaan. Ook als het spoed heeft, bel eerst je huisarts. Deze maakt vaak tijd voor spoedconsulten. De huisarts valt niet onder het eigen risico, de spoedeisende afdeling van het ziekenhuis wel. Andere behandelingen die je ook bij de huisarts kan laten doen:

 • Hechtingen
 • Verwijderen van wratjes, vetbultjes en moedervlekken
 • Plaatsen van een spiraaltje
 • Injecties

Kan je overstappen naar een andere huisarts?

Ben je ontevreden over je eigen huisarts? Of ga je verhuizen naar een andere plaats? Allemaal redenen om over te stappen naar een andere huisartsenpraktijk. 

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en in de ‘Gedragsregels voor artsen’ van de beroepsvereniging KNMG staat dat iedereen vrij is om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Wel moet je een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van je vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij je kunnen zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten. 

Vergeet je niet uit te schrijven bij je huidige huisarts en je medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk. Licht ook je zorgverzekeraar even in dat je bent overgestapt.

NHG-Praktijkaccreditering

De NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat een praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering. 

De praktijk wordt hiervoor eerst helemaal doorgelicht. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt een belangrijke rol.

Vragen over huisartsenzorg?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over zorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over gezondheidszorg, ziekenhuizen en klinieken.

Nieuws over huisartsen

Vier tips van een huisarts om juist nu op gewicht te blijven Nu we veel thuiszitten, is het verleidelijk om de keukenkastjes open te trekken voor snacks. Een ongezondere levensstijl ligt hierdoor snel op de loer, terwijl het juist nu belangrijk is om gezond te eten en te bewegen. Huisarts Tamara de... lees meer
Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? Veel gebruikte termen in de gezondheidszorg zijn eerstelijns- en tweedelijnszorg. Maar wat is het verschil? En heeft dit consequenties voor de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Wij leggen het je uit. Eerstelijnszorg Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing.... lees meer
Continue glucosemonitoring (RTCGM) voor meer patiënten vergoed uit basisverzekering Voortaan kunnen meer diabetespatiënten gebruikmaken van permanente real time monitoring van hun glucosewaarden. Want ook zij krijgen deze zorg uit de basisverzekering vergoed. De zogeheten Rondetafel Diabeteszorg had deze uitbreiding van het basispakket geadviseerd. Zorgverzekeraars Nederland, de koepelorganisatie van alle... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom huisartsenpraktijken vergelijken bij Independer?

Op het gebied van gezondheidszorg is het soms lastig kiezen. Daarom kan je bij ons ziekenhuizen en klinieken vergelijken. Waar kan je het beste voor welke aandoening of behandeling terecht? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:

Hoe kan je huisartsenpraktijken vergelijken?

Je gaat verhuizen en zoekt een huisarts in je nieuwe woonplaats. Of je bent op zoek naar een huisarts die beter bij jouw wensen aansluit. Redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je zoekt op postcode of woonplaats. Een huisarts moet zich op maximaal 15 minuten afstand van je bevinden. Wij hebben hier in onze vergelijkingen rekening mee gehouden. Je kunt deze zoekafstand zelf wijzigen in het zoekresultaat. Daarnaast kan je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

 • Voorzieningen (bijv. avondspreekuur of e-mailconsult)
 • Kennisgebieden (bijv. hart- en vaatziekten, diabetes, reizigersvoorlichting of alternatieve geneeswijzen)
 • Mannelijke of vrouwelijke arsten
 • Beoordelingen van andere bezoekers
 • NHG-Praktijkaccreditering

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun huisarts te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de huisarts en de huisartsenpraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Ook belangrijk om te weten

IQVIA levert ons alle gegevens van de huisartsenpraktijken in onze vergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren deze informatie in hun adressenbestand van professionals in de zorg, genaamd OneKey. Kijk hier voor meer informatie.

Ontbrekende informatie over een huisartsenpraktijk

In onze huisartsvergelijker kun je op verschillende onderwerpen filteren om zo de voor jou beste huisartsenpraktijk te vinden. 

Echter hebben we van een aantal praktijken de aanvullende informatie nog niet. Hierdoor kan het voorkomen dat een praktijk niet in de vergelijking naar voren komt, terwijl deze misschien wel aan jouw eisen voldoet. Of dat er bij bepaalde details nog ‘onbekend’ staat. 

We zijn druk bezig onze data aan te vullen. Door het zelf te verzamelen, maar ook door huisartsen op te roepen het zelf door te geven. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen de juiste huisarts te vinden.

Voor huisartsenpraktijken

De huisartsvergelijker is een mooie manier voor huisartspraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een huisartsenpraktijk én reviews van patiënten.

Als huisartsenpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.