Sharon

Huisarts? Zoek en vergelijk!

Vind de beste huisartsenpraktijk bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
bijv. "1234 AB" of "Amsterdam"
Controleer je ingevulde gegevens.

Of geef een review over je huisarts

Geef review

Alles over het vergelijken van huisartsenpraktijken

Als je een lichamelijke of geestelijke klacht hebt, is je huisarts het eerste aanspreekpunt. De huisarts kan je dan zonodig doorverwijzen of zelf behandelen. Want huisartsenpraktijken hebben zelf ook een steeds groter zorgaanbod. Samen met de assistentes en praktijkondersteuners geven huisartsen steeds meer zorg. Het is dan ook belangrijk dat je een huisarts hebt die past bij jouw zorgbehoefte en waar je je op je gemak voelt.

Op Independer kun je alle huisartsenpraktijken van Nederland vergelijken. Wij hebben belangrijke gegevens zoals speciale spreekuren, gegevens van artsen en voorzieningen voor je verzameld. Daarnaast hebben andere patiënten een review gegeven over hun huisarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Zo kom je er snel achter welke huisarts het best bij jou past.

Waar moet je op letten als je een nieuw huisarts kiest?

Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts? Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe huisartsenpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • werken er ook vrouwelijke huisartsen.
 • is er een avondspreekuur.
 • bieden ze extra ondersteuning voor bepaalde zorg zoals diabetes of astma.
 • bieden ze ook alternatieve geneeswijzen aan.
 • is de huisarts onderdeel van een gezondheidscentrum waar bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut, apotheek en tandarts aanwezig zijn.

Waarvoor ga je naar de huisarts?

Voor elke klacht die niet levensbedreigend is kun je beste het eerst naar de huisarts gaan. Ook als het spoed heeft, bel eerst je huisarts. Deze maakt vaak tijd voor spoedconsulten. De huisarts valt niet onder het eigen risico, de spoedeisende afdeling van het ziekenhuis wel. Andere behandelingen die je ook bij de huisarts kan laten doen:

 • Hechtingen
 • Verwijderen van wratjes, vetbultjes  en moedervlekken
 • Plaatsen van een spiraaltje
 • Injecties

Kan je overstappen naar een andere huisarts?

Ben je ontevreden over je eigen huisarts? Of ga je verhuizen naar een andere plaats? Allemaal redenen om over te stappen naar een andere huisartsenpraktijk.

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en in de ‘Gedragsregels voor artsen’ van de beroepsvereniging KNMG staat dat iedereen vrij is om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Wel moet je een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van je vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij je kunnen zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten.

Vergeet je niet uit te schrijven bij je huidige huisarts en je medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk. Licht ook je zorgverzekeraar even in dat je bent overgestapt.

NHG-Praktijkaccreditering

De NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat een praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering.

De praktijk wordt hiervoor eerst helemaal doorgelicht. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt een belangrijke rol.

Vragen over huisartsenzorg

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over huisartsen. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over huisartsenzorg.

Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Nieuws over huisartsen

Continue glucosemonitoring (RTCGM) voor meer patiënten vergoed uit basisverzekering
3 juli 2017
Voortaan kunnen meer diabetespatiënten gebruikmaken van permanente real time monitoring van hun g...

Meer mensen met soa in 2016: wordt soa-test vergoed uit basisverzekering?
23 juni 2017
Vorig jaar zijn er meer soa’s ontdekt dan in eerdere jaren bij de soa-poli’s van de GGD. Dat komt...

Orkambi en Vimizim niet in basisverzekering
16 juni 2017
De geneesmiddelen Orkambi en Vimizim worden niet opgenomen in de basisverzekering. Orkambi wordt ...

Actuele discussies over huisartsen

deeltijdhuisarts
3 oktober 2017
Beste Martha, Wat fijn dat uw huisarts lekker met pensioen kon gaan, uiteraard wel vervelend dat...

deeltijdhuisarts
3 oktober 2017
goedemorgen mijn huisarts is met pensioen gegaan en ik (vrouw 71 jaar) heb er 2 vrouwelijke deelt...

deeltijdhuisarts
3 oktober 2017
goedemorgen mijn huisarts is met pensioen gegaan en ik (vrouw 71 jaar) heb er 2 vrouwelijke deelt...

 
 

Waarom huisartsenpraktijken vergelijken bij Independer?

Op zoek naar een (nieuwe) huisarts? Niet altijd een gemakkelijke opgaaf. Bij ons kan je alle huisartsenpraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Hoe kan je huisartsenpraktijken vergelijken?

Je gaat verhuizen en zoekt een huisarts in je nieuwe woonplaats. Of je bent op zoek naar een huisarts die beter bij jouw wensen aansluit. Redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je zoekt op postcode of woonplaats. Een huisarts moet zich op maximaal 15 minuten afstand van je bevinden. Wij hebben hier in onze vergelijkingen rekening mee gehouden. Je kunt deze zoekafstand zelf wijzigen in het zoekresultaat. Daarnaast kan je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

 • Voorzieningen (bijv. avondspreekuur of e-mailconsult)
 • Kennisgebieden (bijv. hart- en vaatziekten, diabetes, reizigersvoorlichting of alternatieve geneeswijzen)
 • Mannelijke of vrouwelijke arsten
 • Beoordelingen van andere bezoekers
 • NHG-Praktijkaccreditering

Ook belangrijk om te weten

Cegedim levert ons alle gegevens van de huisartsenpraktijken in onze vergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren deze informatie in hun adressenbestand van professionals in de zorg, genaamd Onekey. Cegedim houdt zich te allen tijde aan de regelgeving van het WBP en gaat uiterst zorgvuldig met de gegevens om.

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun huisarts te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de huisarts en de huisartsenpraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Ontbrekende informatie over een huisartsenpraktijk

In onze huisartsvergelijker kun je op verschillende onderwerpen filteren om zo de voor jou beste huisartsenpraktijk te vinden.

Echter hebben we van een aantal praktijken de aanvullende informatie nog niet. Hierdoor kan het voorkomen dat een praktijk niet in de vergelijking naar voren komt, terwijl deze misschien wel aan jouw eisen voldoet. Of dat er bij bepaalde details nog ‘onbekend’ staat.

We zijn druk bezig onze data aan te vullen. Door het zelf te verzamelen, maar ook door huisartsen op te roepen het zelf door te geven. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen de juiste huisarts te vinden.

Voor huisartsenpraktijken

De huisartsvergelijker is een mooie manier voor huisartspraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een huisartsenpraktijk én reviews van patiënten.

Als huisartsenpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Al ruim 4.700 patiënten hebben hun huisartsenpraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een huisartsenpraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je ervaring met je huisartsenpraktijk achterlaten, dan kan dat ook.

 

Voordelen van Independer

JOUW MENING TELT!
Laat een review achter over jouw huisartsenpraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

ALLE HUISARTSEN
In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle huisartsenpraktijken in Nederland.

UITGEBREIDE PRAKTIJKINFORMATIE
Wij verzamelen belangrijke informatie over huisartsen, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

Voordelen van Independer
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.