Zorgpremies 2021 als eerste weten? Meld je aan voor de Zorgpremie Alert
de beste huisarts voor jou
 • overzicht van huisartsen
 • in jouw regio
 • reviews van klanten

Huisartsen vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Ditta | expert zorg

Hoe kan ik een huisarts beoordelen?

Bij Independer kan je een review geven over een huisartsenpraktijk. Zo bepaal jij, samen met andere patiënten, hoe deze in onze huisartsenvergelijking scoort. Hiermee help je bezoekers van Independer die op zoek zijn naar goede gezondheidszorg

leestijd 3 minuten

Welke ingrepen kan een huisarts uitvoeren?

De huisarts is je eerste aanspreekpunt. Een huisarts kan medicatie voorschrijven, je doorverwijzen naar een specialist, maar kan ook zelf kleine ingrepen doen zoals het verwijderen van moedervlekken of het plaatsen van een spiraaltje.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik huisartsen met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over huisartsen-praktijken verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Denk aan welke huisartsen er werkzaam zijn en welke speciale spreekuren ze hebben. Vul je postcode of plaats in om huisartsenpraktijken in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er morgen vanaf 09:30 uur.

Al meer dan 6.000 patiënten hebben hun huisarts beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een huisarts of huisartsenpraktijken. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je eigen ervaring achterlaten, dan kan dat ook.

Ontevreden

24 augustus 2020

Assistente neemt al zuchtend de telefoon op, laat duidelijk merken niet blij te zijn dat je belt. Je moet uitgebreid uitleggen wat er aan de hand is (is al bijna een consult) en met een beetje geluk mag je komen. Toen ik ‘s ochtends, na een val, belde omdat ik voelde dat mijn arm gebroken was kreeg ik te horen dat het erg druk was en ik aan het eind van de middag terecht kon. Gelukkig heb ik aangedrongen en bleek het maar goed dat ik eerder was anders was er een te grote zwelling geweest om een goede foto te maken. Na het pensioen van de vorige arts, die erg goed kon luisteren en uitleggen, is er nu een arts die vol sarcasme zit en je goed duidelijk maakt dat het belachelijk is dat je komt. Een luisterend oor is er niet, zorgen hoef je niet aan te geven, er wordt nog net niet gezegd dat je een aansteller bent maar na een consult durf je niet meer te bellen. Ik begrijp niet wat de bedoeling hiervan is. Mensen komen toch omdat ze zich zorgen maken, dat er iets aan de hand is?

Afrader

25 augustus 2020

Je wordt niet serieus genomen. Bij het maken van een telefonische afspraak, lijkt er een script afgespeeld te worden dat alles in het werk stelt om je af te schepen. Ze willen niet helpen en zijn blijkbaar zwaar onderbezet.

Onvriendeljk en slordig

25 augustus 2020

Het medisch dossier is zoek geraakt. Geen medewerking kunnen of willen verlenen om het dossier te overhandigen. Diverse malen onnodig doorgestuurd naar andere hulpverlener. Regelmatig fouten bij het verstrekken van recepten

Uitgebreide praktijkinformatie

Wij verzamelen belangrijke informatie over huisartsen, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

lees meer over de praktijkinformatie

Alle huisartsen

In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle huisartsen en huisartsenpraktijken in Nederland.

Vind alle huisartsen

Jouw mening telt!

Laat een review achter over jouw huisartsenpraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

Laat je mening achter

Meer informatie over huisartsen? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van huisartsenpraktijken

Op zoek naar een (nieuwe) huisarts? Niet altijd een gemakkelijke opgaaf. Bij ons kan je alle huisartsenpraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Waar moet je op letten als je een nieuw huisarts kiest?

Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts? Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe huisartsenpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • werken er ook vrouwelijke huisartsen.
 • is er een avondspreekuur.
 • bieden ze extra ondersteuning voor bepaalde zorg zoals diabetes of astma.
 • bieden ze ook alternatieve geneeswijzen aan.
 • is de huisarts onderdeel van een gezondheidscentrum waar bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut, apotheek en tandarts aanwezig zijn.

Waarvoor ga je naar de huisarts?

Voor elke klacht die niet levensbedreigend is kun je beste het eerst naar de huisarts gaan. Ook als het spoed heeft, bel eerst je huisarts. Deze maakt vaak tijd voor spoedconsulten. De huisarts valt niet onder het eigen risico, de spoedeisende afdeling van het ziekenhuis wel. Andere behandelingen die je ook bij de huisarts kan laten doen:

 • Hechtingen
 • Verwijderen van wratjes, vetbultjes en moedervlekken
 • Plaatsen van een spiraaltje
 • Injecties

Kan je overstappen naar een andere huisarts?

Ben je ontevreden over je eigen huisarts? Of ga je verhuizen naar een andere plaats? Allemaal redenen om over te stappen naar een andere huisartsenpraktijk. 

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en in de ‘Gedragsregels voor artsen’ van de beroepsvereniging KNMG staat dat iedereen vrij is om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Wel moet je een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van je vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij je kunnen zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten. 

Vergeet je niet uit te schrijven bij je huidige huisarts en je medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk. Licht ook je zorgverzekeraar even in dat je bent overgestapt.

NHG-Praktijkaccreditering

De NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat een praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering. 

De praktijk wordt hiervoor eerst helemaal doorgelicht. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt een belangrijke rol.

Vragen over huisartsenzorg?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over zorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over gezondheidszorg, ziekenhuizen en klinieken. Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Nieuws over huisartsen

Vier tips van een huisarts om juist nu op gewicht te blijven Nu we veel thuiszitten, is het verleidelijk om de keukenkastjes open te trekken voor snacks. Een ongezondere levensstijl ligt hierdoor snel op de loer, terwijl het juist nu belangrijk is om gezond te eten en te bewegen. Huisarts Tamara de... lees meer
Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? Veel gebruikte termen in de gezondheidszorg zijn eerstelijns- en tweedelijnszorg. Maar wat is het verschil? En heeft dit consequenties voor de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Wij leggen het je uit. Eerstelijnszorg Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing.... lees meer
Continue glucosemonitoring (RTCGM) voor meer patiënten vergoed uit basisverzekering Voortaan kunnen meer diabetespatiënten gebruikmaken van permanente real time monitoring van hun glucosewaarden. Want ook zij krijgen deze zorg uit de basisverzekering vergoed. De zogeheten Rondetafel Diabeteszorg had deze uitbreiding van het basispakket geadviseerd. Zorgverzekeraars Nederland, de koepelorganisatie van alle... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom huisartsenpraktijken vergelijken bij Independer?

Op het gebied van gezondheidszorg is het soms lastig kiezen. Daarom kan je bij ons ziekenhuizen en klinieken vergelijken. Waar kan je het beste voor welke aandoening of behandeling terecht? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:


Hoe kan je huisartsenpraktijken vergelijken?

Je gaat verhuizen en zoekt een huisarts in je nieuwe woonplaats. Of je bent op zoek naar een huisarts die beter bij jouw wensen aansluit. Redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je zoekt op postcode of woonplaats. Een huisarts moet zich op maximaal 15 minuten afstand van je bevinden. Wij hebben hier in onze vergelijkingen rekening mee gehouden. Je kunt deze zoekafstand zelf wijzigen in het zoekresultaat. Daarnaast kan je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

 • Voorzieningen (bijv. avondspreekuur of e-mailconsult)
 • Kennisgebieden (bijv. hart- en vaatziekten, diabetes, reizigersvoorlichting of alternatieve geneeswijzen)
 • Mannelijke of vrouwelijke arsten
 • Beoordelingen van andere bezoekers
 • NHG-Praktijkaccreditering

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun huisarts te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de huisarts en de huisartsenpraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Ook belangrijk om te weten

IQVIA levert ons alle gegevens van de huisartsenpraktijken in onze vergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren deze informatie in hun adressenbestand van professionals in de zorg, genaamd OneKey. Kijk voor meer informatie op www.onekey.nl

Ontbrekende informatie over een huisartsenpraktijk

In onze huisartsvergelijker kun je op verschillende onderwerpen filteren om zo de voor jou beste huisartsenpraktijk te vinden. 

Echter hebben we van een aantal praktijken de aanvullende informatie nog niet. Hierdoor kan het voorkomen dat een praktijk niet in de vergelijking naar voren komt, terwijl deze misschien wel aan jouw eisen voldoet. Of dat er bij bepaalde details nog ‘onbekend’ staat. 

We zijn druk bezig onze data aan te vullen. Door het zelf te verzamelen, maar ook door huisartsen op te roepen het zelf door te geven. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen de juiste huisarts te vinden.

Voor huisartsenpraktijken

De huisartsvergelijker is een mooie manier voor huisartspraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een huisartsenpraktijk én reviews van patiënten.

Als huisartsenpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.