;
Gratis orienterend gesprek met een hypotheekadviseur? Wij zitten voor je klaar. Maak een afspraak
De beste hypotheek én een lage prijs
 • Compleet aanbod, ook de grote banken
 • Klanten beoordelen ons met een 9,2!
 • Gratis oriëntatiegesprek

Alvast zelf aan de slag voor je hypotheek?

Blijf op de hoogte van de actuele hypotheekrentes

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Blijf op de hoogte van de actuele hypotheekrentes met onze handige hypotheekrente alert.

Deze aanbieders doen mee

Regel je je hypotheek samen met een adviseur van Independer? Dan heb je de keuze uit deze 30 aanbieders. 

Als je je hypotheek zelfstandig, zonder advies regelt, heb je keuze uit 13 aanbieders. Omdat niet alle aanbieders zelfstandig regelen ondersteunen.

 

Waarom bij ons je hypotheek regelen?

Beter inzicht

We vinden het belangrijk dat je een compleet beeld van je mogelijkheden krijgt. Zodat je precies begrijpt waarvoor je kiest. Nog geen huis op het oog? Bekijk dan hier alvast de actuele hypotheekrentes of bereken je maximale hypotheek.

Altijd deskundige begeleiding

Deskundige begeleiding gegarandeerd. Ook als je zelf, zonder adviseur, je hypotheek bij ons regelt.

Groot hypotheekaanbod

We vergelijken veel verschillende hypotheekaanbieders. Je hebt dus altijd meer te kiezen. Voor een vaste en lage prijs.

Alles op tijd geregeld

Vind online de beste hypotheek. Een Independer hypotheekadviseur begeleidt je stap voor stap. Dit geeft je de zekerheid dat je hypotheek straks goed én op tijd is geregeld.

Goed om te weten

Hypotheekaanbieder

Independer is zelf geen hypotheekaanbieder. Maar we helpen je wel graag met het regelen van je hypotheek.

Geen gesprek op kantoor

Hypotheekadvies en begeleiding doen we online en telefonisch. Je hoeft dus geen afspraak te maken voor een gesprek op kantoor. Maar regelt alles thuis, gewoon vanaf je eigen bank.

Nieuw huis? Met de gratis verhuisservice vergeet je niks

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Ook je financiële zaken. Want naast een goede hypotheek heb je natuurlijk ook een woonverzekering en een nieuw energiecontract nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.

Nieuw bij Independer:
100-in-één hypotheekadvies

Als je een huis koopt wil je zeker weten dat je de beste hypotheek kiest. Daarom heeft Independer iets nieuws: persoonlijk online hypotheekadvies gebaseerd op de kennis en ervaring van 100 adviseurs. Zo uitgelegd dat je het ook nog eens snapt. Dus vertrouw op jezelf en maak er gebruik van. Kun je daarna rustig nog 100 keer twijfelen over de hoogte van je plintjes.

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

John | hypotheekexpert

Zelfstandig of met een hypotheekadviseur, wat kies ik?

Bij ons kun je je hypotheek op twee manieren regelen: zelfstandig of samen met je eigen hypotheekadviseur van Independer. Wat je ook kiest, je krijgt altijd deskundige begeleiding.

leestijd 3 minuten

Is zelfstandig een hypotheek regelen iets voor mij?

Heb je voldoende kennis van hypotheken? Dan kun je best zelf je hypotheek regelen. Ontbreekt het je aan ervaring of heb je behoefte aan bevestiging en advies? Regel je hypotheek dan samen met één van onze hypotheekadviseurs.

leestijd 4 minuten

Wat betaal ik voor het regelen van een hypotheek?

Wist je dat je bij Independer kunt kiezen uit bijna alle hypotheekaanbieders? Omdat we je online en telefonisch advies geven of helpen bij het afsluiten, zijn onze kosten flink lager. En betaal je dus minder. Dat scheelt al snel honderden euro’s!

leestijd 2 minuten

Al meer dan 20 jaar duidelijk, transparant én voordelig

Met jouw support en met die van onze 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.

8,8
Op basis van 342 klantbeoordelingen
8,0
18 mei 2022
‘Site werkt handig ’
Anoniem, LEEUWARDEN
10
29 april 2022
‘Snel, eenvoudig en ook nog online support!’
Anoniem, ENSCHEDE

Wie vergelijken we?

We vergelijken bijna alle hypotheekaanbieders. De hypotheken van 14 aanbieders kun je bij ons afsluiten als je zelfstandig je hypotheek kiest. Dit zijn er 30 als je met advies je hypotheek regelt.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Ook het aanvragen van een vrijblijvend renteaanbod. Als je bij ons een hypotheek afsluit, dan zijn je afsluitkosten vanaf € 595 als je zelfstandig je hypotheek kiest en vanaf € 1.395 als we je advies geven.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Op onze website kun je hypotheken vergelijken en een renteaanbod aanvragen. Jouw vaste hypotheekexpert regelt je hypotheek van A tot Z.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je hypotheek? Lees hieronder verder.

Een hypotheek afsluiten: Independer helpt je op weg

Een huis kopen: leuk, spannend én voor de meeste mensen de grootste financiële beslissing in hun leven. Want bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken en het gaat al gauw om een hoog bedrag.

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt:

 • Wat kun je eigenlijk lenen (je maximale hypotheek)?
 • Wat is NHG?
 • Hoe regel je een hypotheek en waar moet je aan denken?
 • Wat voor kosten komen er bij een hypotheek kijken, kun je deze aftrekken van de belasting
 • En waar begin je eigenlijk?

Independer helpt je op weg én je kunt direct aan de slag om je hypotheek te regelen. Misschien wil je de online hypotheek zelf regelen?

Of misschien heb je liever een advies van een hypotheekadviseur? In beide situaties heeft Independer alles in huis om je te helpen. En met alle vragen die je hebt, helpen we je verder met onze informatie en stappenplannen. 

Hypotheek vergelijken

Een hypotheek vergelijken doe je grotendeels op basis van de hypotheekrente. Bij Independer vind je de hypotheekrentes van meer dan 60 hypotheekproducten terug. Zo weet je zeker dat je de laagste rente vindt.

Regel de beste hypotheek voor jezelf

Het online regelen van je hypotheek is eigenlijk heel eenvoudig. We nemen op onze site stap voor stap de hypotheekaanvraag met je door. Vervolgens ga je zelf je hypotheek vergelijken en kies je online de hypotheek die bij jou past. Je betaalt hiervoor altijd € 595, wanneer je een starter bent en € 795 als je een doorstromer of oversluiter bent-. Je bespaart zo misschien wel € 1700,-.

Maar we vinden het ook belangrijk dat je deze keuze met een gerust hart maakt. Dat je weet wat de risico''s zijn en dat je later geen spijt hebt van je beslissing. Een hypotheek zelf online regelen klinkt spannend. Om er zeker van te zijn dat je genoeg kennis hebt van hypotheken om zelf deze keuze te maken, maak je een kennistest. Slaag je niet voor de test? Dan verwijzen we je naar een van onze hypotheekadviseurs.

Check je hypotheekrente met onze hypotheekvergelijking

Weet je al wat meer over je mogelijkheden of de hypotheekvorm en rentevaste periode die je wilt? Dan kun je bij Independer direct de laagste rentes checken in onze hypotheekrentevergelijking. Je ziet naast de rente ook de kwaliteit van de voorwaarden en de mening van andere klanten over de hypotheekverstrekker. De belangrijkste hypotheekvoorwaarden kun je bekijken door op ‘details’ te klikken. Heb je een interessante rente gevonden? Je kunt deze online afsluiten of meenemen naar je hypotheekadviseur. 

Waarom je hypotheek regelen bij Independer?

Independer heeft ruim 16 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Ook voor al je zaken rondom je hypotheek kun je bij ons terecht. Met welk doel of in welke fase je ook zit. Bij Independer:

 • Kun je zelf online je hypotheek afsluiten
 • Krijg je uitgebreid advies als je daarvoor kiest
 • Vind je direct de beste hypotheekadviseur in jouw regio met meer dan 82.000 beoordelingen van consumenten over hun hypotheekadviseurs
 • Check je de meest actuele hypotheekrentes


Hypotheek gemakkelijk online regelen

Het online regelen van een hypotheek is helemaal niet moeilijk. Ben jij iemand die graag dingen zelf uitzoekt en online afsluit? Dan lukt het jou zeker ook je hypotheek zelf online te regelen. Natuurlijk helpen we je bij iedere stap. Bijvoorbeeld met het vergelijken van online aanbieders en de juiste informatie op het juiste moment, zodat je zelf een goede beslissing maakt. Lees meer over wat Independer voor je doet en hoe we hieraan verdienen. Heb je toch vragen? We zitten met een heel team telefonisch voor je klaar.

Hypotheek online afsluiten under construction

We zijn trots en blij dat we je nu al kunnen helpen met online je hypotheek afsluiten. Maar het kan nog veel makkelijker en sneller in de toekomst. We willen heel graag jouw ervaring met onze online hypotheekmodule horen. Heb je een opmerkingen of suggesties? Geef deze dan aan ons door via hypotheekdesk@independer.nl.

In de toekomst: hypotheek binnen een dag?

Bij het afsluiten van een hypotheek komt achter de schermen veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan documenten die opgestuurd moeten worden naar de juiste partijen. Jij moet die documenten opvragen en opsturen, waarna de hypotheekverstrekker goedkeuring geeft. Op dit moment zijn er bijna geen mogelijkheden om die processen veel sneller te maken. Daarom denken we met verschillende partijen na over automatisering en hoe dit in de toekomst eruit kan zien. We denken dat je over 2 tot 5 jaar (bijna) geen documenten meer hoeft aan te leveren, omdat al jouw gegevens voor banken direct beschikbaar worden. En dat wij dan je gegevens (uiteraard volgens de privacyregels) heel snel naar de bank kunnen sturen. Zo hopen we dat we in de toekomst maar een dag nodig hebben om jouw hypotheek in orde te maken.

Nieuws over hypotheken

Zo haal je het meest uit je overwaarde Veel huizenbezitters van middelbare leeftijd zijn letterlijk steenrijk. Ze hebben hun huis in een gunstige tijd gekocht en meestal een groot deel van hun hypotheek al afgelost. Dat betekent dat er over het algemeen een flinke overwaarde is, maar dat... lees meer
Fors meer miljoenenwoningen in Nederland: ‘Er zijn voordelen én nadelen als je erin woont’ Nederland telde eind vorig jaar 142.900 huizen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn. Dat is 69 procent meer dan een jaar eerder, terwijl het jaar ervoor het aantal miljoenenwoningen ook al met 40 procent was gestegen, zo staat... lees meer
Zo werkt een overbruggingshypotheek: 'Let op bij dalende huizenprijs' Zelfs als je oude huis nog niet is verkocht, kun je de overwaarde al in een nieuwe hypotheek stoppen. Maar hoe werkt zo'n overbruggingskrediet precies? En waar moet je op letten als je zo'n lening afsluit? NU.nl wint advies in... lees meer
meer nieuws op ons weblog
Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.