huisje, boompje, woonverzekering
  • snel & gemakkelijk vergelijken
  • grootste aanbod van Nederland
  • al 246.000 tevreden klanten

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert woonverzekering

Wat heb ik aan een Inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je woning. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten: extra uitgebreid en allrisk. Maar er zijn nog meer dekkingen die je kunt kiezen.

leestijd 3 minuten

Wanneer kan ik mijn woonverzekering opzeggen?

Na een jaar kun je je verzekering veelal dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Een opstalverzekering kun je ook beëindigen als je woning is verkocht.

leestijd 30 seconden

Wat valt er onder inboedel en wat onder opstal?

Onder inboedel valt alles wat je kunt oppakken en meenemen. Alles wat vast zit aan het huis en wat je niet kunt weghalen zonder het te beschadigen, valt onder de opstalverzekering.

leestijd 3 minuten

Nieuw huis? Met de gratis verhuisservice vergeet je niks

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Ook je financiële zaken. Want naast je woonverzekering heb je ook een nieuw energiecontract en misschien een hypotheek nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.

We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 17:00 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 13.690 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Heel overzichtelijk
10,0
Mevrouw Rietveld, 'S-GRAVENHAGE
2 uur geleden, woonverzekering
Zeer tevreden: snel, duidelijk en overzichtelijk.
10,0
Meneer de Rooij, EINDHOVEN
17 uur geleden, woonverzekering
Goed geregeld
10,0
Meneer Wullschleger, BRUNSSUM
19 uur geleden, woonverzekering
duurde niet lang
10,0
Meneer Sevenich, ROERMOND
20 uur geleden, woonverzekering
snelle en duidelijke vragen en snelle afhandeling
10,0
Anoniem, ALKMAAR
gisteren, woonverzekering
Friendly customer service
8,0
Anoniem, 'S-GRAVENHAGE
gisteren, woonverzekering
Top
10,0
Anoniem, ERICA
2 dagen geleden, woonverzekering
Altijd behulpzaam.
10,0
Anoniem, HILVERSUM
2 dagen geleden, woonverzekering
Aanvraag ging vlot, en alles was zowaar duidelijk!
10,0
Anoniem, OOIJ
2 dagen geleden, woonverzekering
Snel, makkelijk en duidelijk
10,0
Meneer van Heesch, MAASTRICHT
2 dagen geleden, woonverzekering

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken wij alle 39 woonverzekeraars. Voor 10 woonverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 29 woonverzekeraars kun je bij independer vergelijken op inhoud en prijs.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je woonverzekering? Lees hieronder verder.

Alles over het regelen van je woonverzekering

Als je een eigen woning hebt is het wettelijk gezien niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Maar bij het afsluiten van een hypotheek mag de bank je wel verplichten een opstalverzekering af te sluiten. Ze lenen je geld en willen dit natuurlijk wel terug als je huis bijvoorbeeld zou afbranden. Ook als een bank het je niet verplicht een verzekering af te sluiten is het toch verstandig hier eens over na te denken. Je woning en vooral de spullen in je huis hebben nu éénmaal een grote waarde. Het is het daarom waard om je huis goed te verzekeren.

Independer heeft een uitgebreide online vergelijking van woonverzekeringen, met daarin op dit moment 163 verschillende verzekeringen. Na het invullen van een paar vragen, kies je welke woonverzekering je wilt afsluiten. Binnen 10 minuten kun je al goed verzekerd zijn en geld besparen.

Woonverzekering vergelijken: zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en goedkoopste woonverzekering die aan je wensen voldoet, zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Een woonverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. 

Na het invullen van een paar vragen zie je welke woonverzekering aan jouw wensen voldoen. Binnen 10 minuten kun je alle woonverzekeringen vergelijken, zoals je inboedelverzekering en direct een goede woonverzekering afsluiten. Zo kun je eenvoudig zelf je spullen en huis verzekeren. Wil je een losse inboedel- of opstalverzekering vergelijken? We helpen je zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering te vinden.

Opzeggen woonverzekering

Je woonverzekering opzeggen kun je per brief of per e-mail doen bij de verzekeraar.  Vanaf 2010 kun je de verzekering altijd opzeggen als die langer dan één jaar loopt. Je hebt dan een opzegtermijn van één maand, maar soms kun je ook per dag opzeggen. Independer heeft alvast een voorbeeld voor je gemaakt van een opzegbrief. Deze brief kun je invullen en opsturen naar je huidige verzekeraar als je wilt opzeggen.

Verhuizing 

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen, maar niet altijd je inboedelverzekering. Verhuizen is namelijk geen reden om je inboedelverzekering op te zeggen, omdat de verzekeraar er vanuit gaat dat je de inboedel meeneemt naar je nieuwe huis. Je moet wel even bij je verzekeraar doorgeven dat je een nieuw adres hebt. Heb je tijdelijk je inboedel op twee adressen staan (oud en nieuw)? Dan is het slim dit ook even te melden bij de verzekeraar.

Samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei een verzekering voor de inboedel? Dan kan één van jullie de inboedelverzekering beëindigen. Vaak is het zo dat de oudste verzekering voor de nieuwe verzekering gaat. Dus je kunt dan een opzegging doen bij de verzekeraar waar de inboedelverzekering het minst lang loopt. Geef dan als reden op dat je wilt opzeggen en stuur een kopie mee van de andere inboedelverzekering.


Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Naast je spullen, wil je natuurlijk ook je huis verzekeren. Wil je weten wat er onder een inboedelverzekering valt en wat onder een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis en dus tot je opstal. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel. Zo is bijvoorbeeld klik-laminaat verzekerd via een inboedelverzekering, maar een gelijmde houten vloer via de opstalverzekering. En de keuken is verzekerd via de opstalverzekering, maar de inrichting daarvan onder de inboedelverzekering. 

Twee dekkingen

Je ziet in het zoekresultaat twee dekkingen: All Risk en Extra Uitgebreid. Met Extra Uitgebreid ben je goed verzekerd voor schade die ontstaat door onder andere brand, storm, vandalisme, diefstal of inbraak. Met een Allrisk dekking ben je ook verzekerd voor de meeste schades die je zelf maakt. 

Schade die ontstaat door opzet, oorlog, aardbevingen en overstromingen is niet verzekerd via een woonverzekering. Ook glas is niet standaard verzekerd. Hiervoor kun je een aparte glasverzekering afsluiten of dit apart meeverzekeren op de opstal- of inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP)

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, meestal kortweg AVP genoemd, verzekerd je aansprakelijkheid voor schade die je aan zaken en/of personen toebrengt. Je bent niet verzekerd voor je eigen schade. 

Je kunt deze verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je eventuele partner en kinderen. Voor kinderen geldt dat ze minderjarig en inwonend (of voor studie uitwonend) moeten zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om deze af te sluiten. In sommige situaties kan het schadebedrag namelijk flink oplopen! Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen is het maximaal verzekerde bedrag € 2.500.000,-.

Bij Independer kun je los een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten via ons Beste-in-1-Pakket.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je onze hulp nodig hebben dan krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Nieuws over woonverzekeringen

Brand in huis: woonverzekering of brandverzekering Hopelijk maak je het nooit mee: brand in huis. Het is een hele vervelende situatie, die ook nog eens veel geld kan kosten. Vaak moet je namelijk veel dingen regelen, zoals reparatie en opruiming. Misschien is je woning zelfs onbewoonbaar... lees meer
Hoe verzeker je je spullen tegen diefstal? De afgelopen tijd waren we door het coronavirus veel thuis. Daardoor was de kans op diefstal kleiner dan normaal. Maar de beperkingen worden gelukkig steeds meer versoepeld. En daarom is het slim om te kijken hoe je je spullen goed... lees meer
Hoe is schade aan zonnescherm of zonwering verzekerd? De zomer lijkt er nu eindelijk aan te komen. Wordt het buiten lekker warm dan willen we het binnen juist weer koel houden. Een zonnescherm of andere zonwering kan daar voor zorgen. Maar hoe ben je er voor verzekerd als... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van woonverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 14.000 consumenten hun woning en/of inboedel  via Independer verzekerd. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 160 woonverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een woonverzekering, kun je direct de woonverzekering afsluiten. Je aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij Independer krijg je:

  • Niet goed, geld terug (14 dg)
  • Eenvoudig vergelijken
  • Directe acceptatie
  • Eigen klantenservice

Niet goed, geld terug

Sluit je een woonverzekering via Independer, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de woonverzekering deze nog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug, tenzij je schade hebt gehad. 

Directe acceptatie

Bij Independer kun je een woonverzekering heel eenvoudig afsluiten. Na het maken van een vergelijking kun je kiezen welke woonverzekering je wilt afsluiten. Dat gaat heel gemakkelijk en geheel online. Binnen een paar minuten kun je jouw woonverzekering al geregeld hebben!

Eenvoudig vergelijken

Woonverzekeringen vergelijken bij Independer is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke woonverzekering het beste voldoet aan jouw wensen. Als je wilt, kun je de details van de woonverzekeringen bekijken.

Eigen klantenservice

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.