Vergelijk en bespaar op je inboedelverzekering

Nu € 1.000 extra bij grote schades
Postcode
Huisnr.
Toev.
Mijn woning is
 • Direct je huis en spullen verzekerd
 • Snel & gemakkelijk vergelijken
 • 279.000 tevreden klanten

Waarom je huis en spullen verzekeren?

Er zijn wel 178 inbraken, 608 brandmeldingen en 2064 ongelukjes in woningen per dag. Met een woonverzekering verzeker je direct je huis en spullen.

Spullen verzeker je met een inboedelverzekering

 • Blikseminslag
 • Electronica
 • Gestolen spullen
 • Waterschade
 • Brandschade

Je huis verzeker je met een opstalverzekering

 • Schade aan je woning
 • Stormschade
 • Overstromingsschade
 • Tuin
 • Schade door ontploffing

Al meer dan 20 jaar duidelijk, transparant én voordelig

Met jouw support en met die van onze 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.

9,2
Op basis van 22.308 klantbeoordelingen
10
05 december 2022
‘Gemakkelijk’
Dhr. Cigirci, 'S-GRAVENHAGE
10
05 december 2022
‘Snel geregeld, redelijk bedrag. Goed contact. ’
Mevr. Vd Bunt, ZWAAG

Keuze uit verschillende verzekeraars

Bij Independer kun je verschillende inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.

Kosten inboedelverzekering in november 2022? Check de premies

Verzekeraar Inboedelverzekering
Aegon 6,36
Allianz Direct X
a.s.r. 4,32
Centraal Beheer 22,35
Mintley 8,00
Ditzo 10,82
FBTO 8,72
Inshared X
Unigarant X
Lemonade 9,17
de Goudse 14,95
Klaverblad 16,19
Verzekeruzelf.nl 8,49
SNS 11,90
HEMA 14,78
Nationale-Nederlanden X

De kosten van je inboedelverzekering hangen af van bijvoorbeeld je gezinssamenstelling en je adres. Wil je weten wat een inboedelverzekering voor jou kost?  ​

Bereken nu je premie


De maandpremies zijn voor een appartement met 1 slaapkamer in Amsterdam. Het appartement is in 2012 gebouwd en heeft stenen buitenmuren, dakpannen, zonder zonnepanelen, bewoond door een stel zonder kinderen, geboortedatum 1-4-1990 en met het netto-inkomen van de kostwinner tussen de €2.001 - € 3.000. Bovengenoemde premies zijn voorbeelden en kunnen verschillen per situatie. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringen een eigen risico moet betalen als je schade claimt. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Bovengenoemde premies zijn de goedkoopste per verzekeraar.

De dekking van je inboedelverzekering

Je kan bij je inboedelverzekering kiezen uit verschillende dekkingen:

 • Extra uitgebreide dekking: Dit is de standaarddekking van een inboedelverzekering. Je bent verzekerd tegen bijvoorbeeld brandschade, inbraak en diefstal. 
 • Allrisk-dekking: Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast de standaarddekking ben je met een allrisk-inboedelverzekering ook verzekerd tegen schades die door eigen schuld ontstaan. Je betaalt een hogere premie dan voor de extra uitgebreide dekking.

Oorzaak schade Extra uitgebreid Allrisk
Brand, brandblussing, ontploffing, blikseminslag (en inductie/overspanning als gevolg van blikseminslag)
Storm (vanaf windkracht 7)
Vandalisme, relletjes en opstootjes
Luchtverkeer, aanrijding en aanvaring
Zengen, schroeien en smelten
Omvallende bomen, kranen en stellingen
Diefstal en (poging tot) inbraak
Water uit leidingen, defect aquarium, waterbed, badkuip of sanitair
Vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap of wasgoed dat zich in de tuin of op het balkon bevindt
Neerslag
Onhandigheden (zoals gevallen schilderij)

Aanvullende inboedelverzekeringen

Met de juiste dekking is je woning goed verzekerd. Je kan naast de standaarddekking ook een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee krijg je extra zekerheid. Je kan kiezen voor: 

Inboedelverzekering vergelijken: zo vind je de beste inboedelverzekering

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Bij Independer kun je je inboedelverzekering eenvoudig vergelijken en zo de beste inboedelverzekering voor jouw situatie vinden. Je beantwoordt een paar vragen over waarmee wij de waarde van jouw inboedel kunnen berekenen. Hiervoor gebruiken we een inboedelwaardemeter. Makkelijk, want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een hoog inkomen hebt of een groot huis, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw inboedelverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. 

Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Tips voor een goedkope inboedelverzekering

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Er zijn verschillende bespaartips om je premie laag te houden. 

 1. Vergelijk ieder jaar inboedelverzekeringen. Veel mensen sluiten een inboedelverzekering af en denken er vervolgens niet meer aan. Dat is zonde. Premies veranderen namelijk en je woonsituatie misschien ook wel. Via onze vergelijker vind je snel de beste of goedkoopste inboedelverzekering voor jouw persoonlijke situatie. 
 2. Verhoog het eigen risico. Met een hoger eigen risico betaal je meer bij schade, maar je krijgt wel een lagere maandpremie. 
 3. Combineer verzekeringen voor pakketkorting. Kies je voor één pakket met bijvoorbeeld een inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je bij sommige verzekeraars korting. Dat is mooi meegenomen. 
 4. Betaal de premie per jaar. Normaal betaal je iedere maand de premie voor je inboedelverzekering. Betaal je in een keer voor het hele jaar? Dan krijg je vaak korting. 
 5. Kies de juiste dekking. Bedenk goed welke dekking past bij je spullen en type woning. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Een lagere dekking kan je veel voordeel opleveren. Zorg dat je dekking niet onnodig hoog is en je verzekering goed past bij de waarde van je inboedel en je persoonlijke situatie.  

Meer weten? Lees hier meer over besparen op je inboedelverzekering


Je kunt bij ons 18 woonverzekeraars vergelijken op inhoud en prijs. 

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meestgestelde vragen over inboedelverzekeringen

Met een inboedelverzekering verzeker je de inboedel in je huis, tuin en schuur tegen brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Onder je inboedel vallen alle meubels, elektrische apparaten en andere spullen die je kunt meenemen op het moment dat je gaat verhuizen.


Heb je een allrisk dekking? Dan zijn je spullen ook verzekerd voor schade door vallen of andere onhandigheden. 


Lees meer over wat een inboedelverzekering is

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudige regel. Kun je de spullen oppakken en verhuizen zonder dat er schade gemaakt wordt? Dan valt dit onder inboedel. Spullen die vastzitten aan het huis en niet zomaar meegenomen kunnen worden zonder het te beschadigen, vallen onder een opstalverzekering


Met inboedel wordt dus niet alleen meubels bedoeld, maar bijvoorbeeld ook je telefoon, ipad, sieraden, barbecue, laptop en kunst.


Bij vloeren is het vaak lastig te bepalen waar ze onder vallen. Heb je een vloer die vastgelijmd of vastgespijkerd is? Dan hoort het bij het woonhuis. Is het kliklaminaat wat je mee kunt verhuizen, dan valt dit onder inboedelverzekering.


Lees meer over inboedelverzekering dekking

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk eerst opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je inboedelverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die namelijk iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan moet je je aan de gewone opzegregels houden zoals ze hierboven staan. Als je verhuist kun je namelijk niet per direct opzeggen. Je inboedel verhuist namelijk mee naar jouw nieuwe huis. Je moet de verhuizing natuurlijk wel even doorgeven aan je verzekeraar. Staat jouw inboedel tijdens de verhuizing op twee adressen? Laat dat dan ook even aan je verzekeraar weten zodat je goed verzekerd blijft tijdens de verhuizing.


Opzeggen als je gaat samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei al een inboedelverzekering lopen? Dan kun je er één opzeggen. Meestal moet dat de verzekering zijn die het kortste loopt. Je kunt dan aangeven dat je gaat samenwonen en daarom wilt opzeggen. Stuur ook even een kopie van de andere inboedelverzekering mee.

Ga je op kamers? Dan is het slim om je spullen te verzekeren. Maar wat is de beste inboedelverzekering voor jouw situatie? Wij geven je handige tips voor een studenten inboedelverzekering

Diefstal of inbraak is erg vervelend. Gelukkig kan je een beroep doen op je inboedelverzekering. Lees hier wat wordt er precies wordt vergoed bij diefstal.

Schat je de waarde van je inboedel te laag in? Dan krijg je bij schade niet de volledige vergoeding. Gelukkig hebben veel verzekeringen een garantie tegen onderverzekering.

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch heeft praktisch iedere Nederlander een inboedelverzekering. Niet zo gek ook. Je hebt hard gewerkt om mooie spullen te kopen en daar ben je zuinig op. Als er dan toch iets mee gebeurt, wil je natuurlijk dat alles goed verzekerd is.

Alles wat in je huis staat en wel meegenomen kan worden, valt onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan een tv, laptop, bestek of schilderij. Je huis zelf en alles wat in je huis niet meegenomen kan worden valt onder de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de keuken, gelijmde houten vloer, zonnepanelen of de tuinschutting. De opstalverzekering en inboedelverzekering zijn samen een woonverzekering. Het wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd.

Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Dan moet je de waarde van je inboedel invullen. Met een inboedelwaardemeter bepaal je eenvoudig de waarde van je spullen. Lees hier hoe de inboedelwaardemeter precies werkt.

Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Dan moet je de waarde van je inboedel invullen. Met een inboedelwaardemeter bepaal je eenvoudig de waarde van je spullen. Lees hier hoe de inboedelwaardemeter precies werkt.

Heb je schade aan je inboedel? Dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Gelukkig krijg je de meeste schades vergoed door je inboedelverzekering. Hier vind je alle informatie over schade en schade melden.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Milieucentraal
 • Verbond van Verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

  

Laatste update datum: 03-10-2022

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.