image-under-usps image-under-usps
Huisje, boompje, inboedelverzekering
 • Snel & gemakkelijk vergelijken
 • Grootste aanbod van Nederland
 • Al 279.000 tevreden klanten

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is
1000 euro extra bij grote schades
image-under-usps image-under-usps

Dit vinden onze klanten van ons

9,2
Op basis van 17.751 klantbeoordelingen
10,0
“...”
Anoniem, VLISSINGEN
1 uur geleden, woonverzekering
10,0
“Gemakkelijk en snel.”
Anoniem, ROTTERDAM
1 uur geleden, woonverzekering
10,0
“Duidelijke en klantvriendelijke site”
Anoniem, DALEN
2 uur geleden, woonverzekering
8,0
“Gemakkelijk per computer.”
Dhr. Van De Goor, BROEKHUIZENVORST
3 uur geleden, woonverzekering
10,0
“alles goed te vinden en aangaande zonnepanelen bijvoorbeeld goed beschreven”
Anoniem, LISSE
3 uur geleden, woonverzekering
10,0
“top”
Anoniem, TIEL
3 uur geleden, woonverzekering
10,0
“TOPPER”
Anoniem, KOOG AAN DE ZAAN
4 uur geleden, woonverzekering
8,0
“xxx”
Mevr. Maanen, APELDOORN
4 uur geleden, woonverzekering
10,0
“overzichtelijke site”
Anoniem, LEIDEN
5 uur geleden, woonverzekering
10,0
“Alles netjes en snel gegaan.”
Anoniem, BREDA
5 uur geleden, woonverzekering

Waarom je inboedelverzekering afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Bij Independer kun je verschillende inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.

Inboedelverzekering in januari 2022? Check de premies

Verzekeraar Inboedelverzekering
Aegon 8,37
Allianz Direct 10,35
a.s.r. 18,72
Centraal Beheer 12,05
De Goudse 21,20
Ditzo 17,00
FBTO 12,98
Klaverblad 16,90
Nationale Nederlanden X
Reaal X
SNS 12,70
Unigarant 20,65
verzekeruzelf.nl 8,07
Lemonade 10,42

De kosten van je inboedelverzekering hangen af van bijvoorbeeld je gezinssamenstelling en je adres. Wil je weten wat een inboedelverzekering voor jou kost?  ​

De maandpremies zijn voor een appartement met 1 slaapkamer in Amsterdam. Het appartement is in 2015 gebouwd en heeft stenen buitenmuren, dakpannen, zonder zonnepanelen, bewoond door een stel zonder kinderen, geboortedatum 1-4-1990 en met het netto-inkomen van de kostwinner tussen de €2.001 - € 3.000. Bovengenoemde premies zijn voorbeelden en kunnen verschillen per situatie. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringen een eigen risico moet betalen als je schade claimt. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Bovengenoemde premies zijn de goedkoopste per verzekeraar.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je de inboedel in je huis verzekert tegen schade en diefstal. Je inboedel is alles in je huis wat je zou meenemen als je gaat verhuizen.

De dekking van je inboedelverzekering

Je kan bij je inboedelverzekering kiezen uit verschillende dekkingen:

 • Extra uitgebreide dekking: Dit is de standaarddekking van een inboedelverzekering. Je bent verzekerd tegen bijvoorbeeld brandschade, inbraak en diefstal. 
 • Allrisk-dekking: Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast de standaarddekking ben je met een allrisk-inboedelverzekering ook verzekerd tegen schades die door eigen schuld ontstaan. Je betaalt een hogere premie dan voor de extra uitgebreide dekking.

Oorzaak schade Extra uitgebreid Allrisk
Brand, brandblussing, ontploffing, blikseminslag (en inductie/overspanning als gevolg van blikseminslag)
Storm (vanaf windkracht 7)
Vandalisme, relletjes en opstootjes
Luchtverkeer, aanrijding en aanvaring
Zengen, schroeien en smelten
Omvallende bomen, kranen en stellingen
Diefstal en (poging tot) inbraak
Water uit leidingen, defect aquarium, waterbed, badkuip of sanitair
Vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap of wasgoed dat zich in de tuin of op het balkon bevindt
Neerslag
Onhandigheden (zoals gevallen schilderij)

Aanvullende inboedelverzekeringen

Met de juiste dekking is je woning goed verzekerd. Je kan naast de standaarddekking ook een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee krijg je extra zekerheid. Je kan kiezen voor: 

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert inboedelverzekering

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Met een inboedelwaardemeter bepaal je het gemakkelijkst de waarde van je inboedel. Bij Independer kom je hem tegen als je een inboedelverzekering via onze site afsluit.

leestijd 3 minuten

Wanneer mag ik mijn woonverzekering opzeggen?

Na een jaar kun je je inboedelverzekering veelal dagelijks opzeggen. Een verhuizing is helaas geen reden om tussendoor op te zeggen, want je neemt meestal al je spullen mee.

leestijd 30 seconden

Wat verzeker ik precies met een inboedelverzekering?

Je verzekert alles in huis dat je kunt oppakken en meenemen. Alles wat vast zit aan het huis en wat je niet kunt weghalen zonder het te beschadigen, valt onder de opstalverzekering.

leestijd 3 minuten

Tips voor een goedkope inboedelverzekering

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Er zijn verschillende bespaartips om je premie laag te houden. 

 1. Vergelijk ieder jaar inboedelverzekeringen. Veel mensen sluiten een inboedelverzekering af en denken er vervolgens niet meer aan. Dat is zonde. Premies veranderen namelijk en je woonsituatie misschien ook wel. Via onze vergelijker vind je snel de beste of goedkoopste inboedelverzekering voor jouw persoonlijke situatie. 
 2. Verhoog het eigen risico. Met een hoger eigen risico betaal je meer bij schade, maar je krijgt wel een lagere maandpremie. 
 3. Combineer verzekeringen voor pakketkorting. Kies je voor één pakket met bijvoorbeeld een inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering? Dan krijg je bij sommige verzekeraars korting. Dat is mooi meegenomen. 
 4. Betaal de premie per jaar. Normaal betaal je iedere maand de premie voor je inboedelverzekering. Betaal je in een keer voor het hele jaar? Dan krijg je vaak korting. 
 5. Kies de juiste dekking. Bedenk goed welke dekking past bij je spullen en type woning. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Een lagere dekking kan je veel voordeel opleveren. Zorg dat je dekking niet onnodig hoog is en je verzekering goed past bij de waarde van je inboedel en je persoonlijke situatie.  

Meer weten? Lees hier meer over besparen op je inboedelverzekering


Je kunt bij ons 18 woonverzekeraars vergelijken op inhoud en prijs. 

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

Laatste nieuws over inboedelverzekeringen

NHG-grens per 1 januari naar 355.000 euro, vergroot dit mijn kans op de huizenmarkt? Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft jou en je hypotheekverstrekker meer zekerheid als je onverwacht de aflossing niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, je partner overlijdt of je werkloos wordt zal NHG (onder voorwaarden) je... lees meer
Een opknapper als eerste huis: “Als je toch gaat verbouwen kun je net zo goed gelijk verduurzamen.” Wat bezielt een jong stel om hun huurappartement in Rotterdam te verruilen voor een opknaphuis in Friesland? Welke uitdagingen kwamen ze tegen en hoe vonden ze de hypotheek om dit alles te betalen? We spraken met Rick van 30 jaar... lees meer
Huizenbezitters vaker onverzekerd door klimaatverandering Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met overstromingen, verzakkingen en noodweer. We kunnen ons vast allemaal nog wel de situatie in Limburg herinneren van afgelopen zomer. Een deel van de miljoenen euro’s schade bleek niet verzekerd door... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Meer informatie over je inboedelverzekering? 

Lees hieronder verder.

Hoe werkt inboedelverzekering vergelijken?

Wil je overstappen van inboedelverzekering of heb je nog geen inboedelverzekering? Bij Independer kun je je inboedelverzekering vergelijken en heel eenvoudig de beste inboedelverzekering voor jouw situatie vinden. Je beantwoordt een paar vragen over jouw situatie waarmee wij de waarde van jouw inboedel kunnen berekenen. Hiervoor gebruiken we een inboedelwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een hoog inkomen hebt of een groot huis, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw inboedelverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. De goedkoopste inboedelverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en jouw inboedelverzekering vergelijken met alle andere inboedelverzekeringen. Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je vragen hebben over je inboedelverzekering vergelijken, krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Heb je nog vragen over de inboedelverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk online de meestgestelde vragen over inboedelverzekeringen.

Hoe kan ik mijn inboedelverzekering opzeggen of wijzigen?

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk eerst opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je inboedelverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die namelijk iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan moet je je aan de gewone opzegregels houden zoals ze hierboven staan. Als je verhuist kun je namelijk niet per direct opzeggen. Je inboedel verhuist namelijk mee naar jouw nieuwe huis. Je moet de verhuizing natuurlijk wel even doorgeven aan je verzekeraar. Staat jouw inboedel tijdens de verhuizing op twee adressen? Laat dat dan ook even aan je verzekeraar weten zodat je goed verzekerd blijft tijdens de verhuizing.

Opzeggen als je gaat samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei al een inboedelverzekering lopen? Dan kun je er één opzeggen. Meestal moet dat de verzekering zijn die het kortste loopt. Je kunt dan aangeven dat je gaat samenwonen en daarom wilt opzeggen. Stuur ook even een kopie van de andere inboedelverzekering mee.

Wat valt er onder inboedelverzekering en opstalverzekering?

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, hoort bij het huis zelf. De vloer is ook vaak lastig. Als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder de inboedelverzekering. Ligt de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij het woonhuis. Daar sluit je een opstalverzekering voor af.

Wat is de beste inboedelverzekering voor studenten?

Ga je op kamers? Dan is het slim om je spullen te verzekeren. Maar wat is de beste inboedelverzekering voor jouw situatie? Wij geven je handige tips voor een studenten inboedelverzekering

Waarom een inboedelverzekering vergelijken via Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van inboedelverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 30.000 consumenten een goede en goedkope inboedelverzekering via Independer gevonden. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 110 inboedelverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een inboedelverzekering, kun je direct online afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Eenvoudig vergelijken
 • Niet goed, geld terug! (14 dg)
 • Inboedel direct verzekerd 
 • Unieke korting tot 30%

Eenvoudig je inboedelverzekering vergelijken

Een nieuwe, goede en goedkope inboedelverzekering vergelijken is heel eenvoudig bij Independer. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke inboedelverzekering het beste bij je past. Als je wilt kun je ook de voorwaarden van de inboedelverzekering bekijken.

Inboedel direct verzekerd

Heb je bij Independer de inboedelverzekering hebt gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die ook direct online afsluiten. Jouw aanvraag voor een inboedelverzekering wordt direct beoordeeld. Binnen een paar minuten kun je jouw inboedelverzekering dus al geregeld hebben.

Niet goed, geld terug

Sluit je een inboedelverzekering af bij Independer? Dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de inboedelverzekering nog kunt opzeggen. De premie die je al hebt betaald krijg je terug, tenzij je al schade hebt gehad.

Unieke korting tot 30%

Independer onderhandelt steeds met verzekeraars om jou de beste inboedelverzekering met de beste prijs te kunnen aanbieden. Voor veel verzekeraars mogen wij jouw dan ook mooie kortingen aanbieden. De korting op jouw inboedelverzekering kan oplopen tot wel 30%.

Spullen in huis gestolen: wat nu?

Diefstal of inbraak is erg vervelend. Gelukkig kan je een beroep doen op je inboedelverzekering. Lees hier wat wordt er precies wordt vergoed bij diefstal.

Wat betekent onderverzekering?

Schat je de waarde van je inboedel te laag in? Dan krijg je bij schade niet de volledige vergoeding. Gelukkig hebben veel verzekeringen een garantie tegen onderverzekering.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch heeft praktisch iedere Nederlander een inboedelverzekering. Niet zo gek ook. Je hebt hard gewerkt om mooie spullen te kopen en daar ben je zuinig op. Als er dan toch iets mee gebeurt, wil je natuurlijk dat alles goed verzekerd is.

Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering?

Alles wat in je huis staat en wel meegenomen kan worden, valt onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan een tv, laptop, bestek of schilderij. Je huis zelf en alles wat in je huis niet meegenomen kan worden valt onder de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de keuken, gelijmde houten vloer, zonnepanelen of de tuinschutting. De opstalverzekering en inboedelverzekering zijn samen een woonverzekering. Het wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Dan moet je de waarde van je inboedel invullen. Met een inboedelwaardemeter bepaal je eenvoudig de waarde van je spullen. Lees hier hoe de inboedelwaardemeter precies werkt.

Hoe wordt de premie van je inboedelverzekering berekend?

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van de premie van je inboedelverzekering bepalen. Denk aan je woonplaats, de dekking en de waarde van je inboedel. Op de volgende pagina lees je hoe de premie van je inboedelverzekering wordt berekend.

Is vallen en stoten van mijn smartphone verzekerd?

Je verliest je smartphone waarschijnlijk niet uit het oog. Toch kan het gebeuren dat je je mobiel per ongeluk hebt laten vallen. Heb je schade door vallen of stoten? Sommige verzekeraars bieden een aanvullende verzekering. Lees hier meer over schade aan je telefoon.

Wat moet ik doen bij schade?

Heb je schade aan je inboedel? Dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Gelukkig krijg je de meeste schades vergoed door je inboedelverzekering. Hier vind je alle informatie over schade en schade melden.

Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 8-7-2021. De volgende bronnen zijn hiervoor geraadpleegd: 

 • Rijksoverheid 
 • Verbond van Verzekeraars 
 • Milieucentraal

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer woonverzekering

   

WUA

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Zo zijn we regelmatig als beste vergelijker uitgeroepen door WUA: een internationaal en onafhankelijk onderzoeksbureau gespecialiseerd in het meten van online gebruikerservaringen. We wonnen deze prijs onder andere in 2018, 2019 en 2020.

Best Managed Company 

Independer is inmiddels al acht keer uitgeroepen tot Best Managed Company
De laatste keer was in 2018

Winnaar Shopping Awards 2021

In 2021 won Independer de Shopping Awards vakprijs in de categorie Verzekeringen. En in 2019 won Independer de publieksprijs XL in de categorie financiële diensten.

De Stichting Shopping Awards (voormalig Thuiswinkel Awards), reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De stichting is in 2001 opgericht, met als doelstelling het organiseren én financieren van onafhankelijke award-verkiezingen voor de branche.

Onderzoek inboedelverzekeringen

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.