Wij vertellen je precies hoe je op een goede manier kunt besparen op het gebied van verzekeringen.
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of ligt er misschien een salarisverhoging in het verschiet? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel salaris je iedere maand netto overhoudt. De bruto-netto salarisberekening van Independer geeft hier snel inzicht in. Je hoeft alleen maar je brutosalaris, je geboortedatum en het jaar waar het over gaat in te vullen in onderstaande tool. Vervolgens zie je direct een indicatie van je nettosalaris.
Check of je kunt besparen op je vaste lasten. Gemiddelde besparing: € 259 per jaar!
Ben je op zoek naar een nieuwe baan, of misschien wel je eerste baan? Dan is het salaris natuurlijk een belangrijk onderdeel van de contractafspraken. Met je (toekomstige) werkgever spreek je een brutoloon af. Het brutoloon is het salaris voordat er inhoudingen en belasting van af zijn gehaald.
Je werkgever is verplicht om loonheffing en premies voor sociale verzekeringen in te houden op je brutoloon. Zo voorkomt de overheid samen met je werkgever dat je aan het eind van het jaar een groot bedrag inkomstenbelasting zelf moet betalen.
Naast de wettelijke inhoudingen zijn veelvoorkomende inhoudingen op het salaris: een bijdrage voor pensioen of auto van de zaak. Of bijvoorbeeld de contributie voor de personeelsvereniging. Het bedrag wat je na alle inhoudingen uiteindelijk op je bankrekening ontvangt, noemen we het nettoloon.
Wanneer je je brutoloon weet, is vaak de volgende vraag: hoeveel geld ontvang ik straks op mijn rekening? Je kan afwachten tot het op je bankrekening staat of je berekent het alvast van te voren. Zo houd je controle over je inkomsten. Bij Independer ontvang je altijd een voorbeeldsalarisstrook. Zo weet je precies met welke inhoudingen en heffingen je rekening moet houden. En natuurlijk het nettobedrag dat op je rekening gestort wordt. Meer weten over werken bij Independer? Bekijk onze openstaande vacatures op werkenbij.independer.nl.
Benieuwd wat andere mensen verdienen en waar je op moet letten bij je loonstrook? Lees hier meer over via Intermediair.
"Wist je dat een werkgever niet verplicht is om elke maand een loonstrook te sturen? Een werkgever is dit alleen verplicht bij je eerste loon of als het loon verandert."
Het is je misschien al opgevallen dat jaarlijks je nettosalaris wat verandert, terwijl je brutosalaris hetzelfde is. Dat komt door de wijzigingen in de belastingtarieven die ook over je salaris worden geheven. De overheid maakt jaarlijks op Prinsjesdag bekend wat de belastingtarieven voor het aankomende jaar zijn. Op dat moment bepaalt de overheid ook hoeveel loonheffing en premie je over je bruto salaris betaalt. Daarom verandert je netto inkomen vaak in januari.
Ontvang je een eenmalige uitbetaling zoals vakantiegeld, 13e maand of bonus? Dan betaal je hierover een ander belastingtarief dan over je vaste salaris: het bijzondere tarief. De hoogte van het bijzondere tarief is afhankelijk van je jaarsalaris. Hoe meer je verdient, hoe hoger het percentage.
De belasting over je bruto loon noemen we loonheffing. Loonheffing bestaat uit loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen en soms ook een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet.
Hoe meer je verdient, hoe meer belasting je betaalt. Gelukkig krijg je korting op de belasting die je betaalt: de loonheffingskorting. Hoeveel korting je krijgt is afhankelijk van je eigen situatie.
Witte en groene tabellen, loonheffing, bijdrage Zvw, bijzonder tarief, bruto, netto, eigen bijdrage pensioen. Een loonstrook kan soms erg onduidelijk zijn. We leggen daarom graag de loonstrook eenvoudig voor je uit.
Wij vertellen je precies hoe je op een goede manier kunt besparen op het gebied van verzekeringen.
Misschien heb je wel recht op toeslagen. Gebruik onze tools om te kijken of je recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag.
Heb je een fijn salaris en houd je ruimte over om geld te sparen? Dan wil je het spaargeld veilig wegzetten tegen de hoogste spaarrente. Maar niet alleen de spaarrente is belangrijk. Ook de voorwaarden die erbij horen moet je goed bekijken. Bij Independer kun je snel een spaarrekening of deposito vinden die precies aan je wensen voldoet, met de hoogste spaarrente. Je vindt meteen een overzicht met alle rentetarieven.
Independer hecht veel waarde aan eerlijke informatie. Via ons weblog proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom spaarrekeningen te voorzien. Heb je toch een vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op.
Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Independer verzekerexpert Suzan Samson. Zij is een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij BNR.
Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.