huisje, boompje, opstalverzekering
 • snel & gemakkelijk vergelijken
 • grootste aanbod van Nederland
 • al 246.000 tevreden klanten

Opstalverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Op basis van 14.404 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Duurt even voor je ze aan de lijn hebt maar verder snel en goed e informatie en kennis.
10,0
Anoniem, AMERSFOORT
19 uur geleden, woonverzekering
prima verzekering voor een goede prijs
8,0
Anoniem, APPINGEDAM
22 uur geleden, woonverzekering
Je krijgt snel en duidelijke antwoorden op vragen. Site is ook overzichtelijk.
10,0
Mevrouw Minkhorst Van Workum, BEMMEL
23 uur geleden, woonverzekering
Makkelijk alles te vergelijken.
10,0
Anoniem, DORDRECHT
gisteren, woonverzekering
Was heel duidelijk
8,0
Mevrouw Geutjes, OUDENBOSCH
gisteren, woonverzekering
Snel, duidelijk en effectief.
10,0
Anoniem, ZOETERMEER
gisteren, woonverzekering
Duidelijkheid
10,0
Anoniem, SCHIEDAM
2 dagen geleden, woonverzekering
Overzichtelijk en goede vergelijking
10,0
Anoniem, HEEMSKERK
2 dagen geleden, woonverzekering
Heel makkelijk
10,0
Anoniem, GOUDERAK
2 dagen geleden, woonverzekering
snel geregeld!
10,0
Anoniem, ROTTERDAM
2 dagen geleden, woonverzekering

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Bij Independer kun je verschillende opstalverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.

Wat is een opstalverzekering?

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat  je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Met een opstalverzekering verzeker je alles wat vast zit aan het huis, zoals de keuken en de badkamer. 

Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je meestal door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je bij Independer kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillende dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra uitgebreide dekking ben je al goed verzekerd voor schade zoals:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade
 • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
 • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert opstalverzekering

Voor welk bedrag moet ik mij verzekeren?

Bij een opstalverzekering verzeker je de herbouwwaarde van je woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, bijvoorbeeld na een brand, op dezelfde plaats met dezelfde grootte opnieuw te bouwen.

leestijd 3 minuten

Is een opstalverzekering verplicht?

Nee, in de wet staat niet dat je verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten. Maar sluit je een hypotheek af? Dan wil de bank vrijwel altijd dat je ook een opstalverzekering afsluit. Anders krijg je geen hypotheek.

leestijd 30 seconden

Kan ik bij een verhuizing mijn opstalverzekering opzeggen?

Ja, dat kan. Want als je je woning hebt verkocht, heb je geen opstalverzekering meer nodig. Je moet de verzekering pas opzeggen als je officieel geen eigenaar meer bent van de woning. Eerder is niet verstandig.

leestijd 3 minuten

Kosten opstalverzekering oktober 2020

De kosten voor een opstalverzekering kunnen verschillen. De premie hangt af van een aantal factoren:

 • ​de regio waar je woont;
 • de hoogte van het eigen risico;
 • de herbouwwaarde van de woning.Verzekeraar Premie per maand
Aegon 24,10
a.s.r. 12,35
SNS 35,55
Unigarant 25,17
verzekeruzelf.nl 13,42


Wil je weten wat een opstalverzekering voor jou kost? 

 

De maandpremies zijn voor een appartement met 1 slaapkamer in Amsterdam. Het appartement is in 2012 gebouwd en heeft stenen buitenmuren, dakpannen, zonder zonnepanelen, bewoond door een stel zonder kinderen, geboortedatum 1-4-1990 en met het netto-inkomen van de kostwinner tussen de €2.001 - € 3.000. 

Bovengenoemde premies zijn voorbeelden en kunnen verschillen per situatie. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringen een eigen risico moet betalen als je schade claimt. Ook kunnen de voorwaarden verschillen. Bovengenoemde premies zijn de goedkoopste per verzekeraar. 

Het liefst vergelijken wij alle 39 woonverzekeraars. Voor 10 woonverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 29 woonverzekeraars kun je bij independer vergelijken op inhoud en prijs.

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

Actuele discussies over opstalverzekeringen

Nieuwe thuiswerkplek? Hoe zit het met je inboedelverzekering? De maand oktober is uitgeroepen tot woonmaand. Dat is niet zo gek: de dagen worden grijzer en we zitten meer binnen. Dan wil je van je huis een fijne plek maken. Misschien ga je wel aan de slag met een... lees meer
Ruim 40 procent minder inbraken in Groningen tijdens corona In de provincie Groningen zijn tijdens corona ruim 40 procent minder inbraken gepleegd. In de provincie Groningen nam het totaal aantal inbraken af met 41,2 procent. Dat blijkt ondermeer uit een analyse van Independer op basis van de meest recente... lees meer
Een lichtpuntje: Tijdens deze coronacrisis zijn er minder inbraken in Den Haag Wij zijn niet verrast door dit nieuws: Het aantal woninginbraken is de afgelopen maanden flink gedaald, zo meldt Independer. We waren/zijn allemaal veel vaker thuis, dus hadden inbrekers natuurlijk minder kans. Van maart tot en met augustus 2020 is er in... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Meer informatie over je opstalverzekering? 

Lees hieronder verder.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij Independer vind je heel eenvoudig de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd.  Alleen als je een heel luxe,  historisch of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou.  Heb je een nieuw huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Meestal kun je de oude woning nog een poosje gratis meeverzekerd houden op één verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, meestal  kan dit voor ongeveer 2 maanden. 

Opzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeraar de premie van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er direct opzeggen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide situaties moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering verplicht

Als je een eigen woning hebt, ben je niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek mag de bank je wel verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Met een opstalverzekering verzeker je je huis en alles wat daarin staat en niet verhuisbaar is. Denk hierbij aan het dak, de keuken, centrale verwarming, maar ook het schuurtje in de tuin.

Opstalverzekering en VvE

Vaak is er een Vereniging van Eigenaren bij een appartementencomplex. Vaak betaal je maandelijks een bijdrage voor de schoonmaak en onderhoud van het gebouw. Als de VvE een opstalverzekering heeft afgesloten voor het hele pand, hoef jij dat zelf dus niet meer te regelen. Check wel even de dekking van die verzekering. Als jij bijvoorbeeld een dure keuken of luxe badkamer hebt geinstalleerd, kan het zijn dat de opstalverzekering van de VvE onvoldoende dekkign biedt. 

Herbouwwaarde berekenen

Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet je vaak de herbouwwaarde van je huis opgeven. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis in dezelfde staat op dezelfde plek te herbouwen. 

Opstalverzekering en je zonnepanelen

Zonnepanelen vallen onder je opstalverzekering. Deze zitten namelijk zoals dat heet 'aard-en-nagelvast' aan het huis. Dat geldt ook voor alle andere spullen die vastzitten in of aan het huis en je niet zomaar kunt weghalen.

Waarom een opstalverzekering via Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van opstalverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 30.000 consumenten hun woning via Independer verzekerd. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 100 woonverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een opstalverzekering, kun je direct online afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Eenvoudig vergelijken
 • Niet goed, geld terug! (14 dg)
 • Woning direct verzekerd 
 • Unieke korting tot 30%

Niet goed, geld terug! (14 dg)

Sluit je een opstalverzekering af bij Independer? Dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de opstalverzekering nog kunt opzeggen. De premie die je al hebt betaalt krijg je terug, tenzij je al schade hebt gehad.

Opstal direct verzekerd

Heb je bij Independer de opstalverzekering gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die ook direct online afsluiten. Jouw aanvraag voor een opstalverzekering wordt direct beoordeeld. Binnen een paar minuten kun je jouw opstalverzekering dus al geregeld hebben.

Eenvoudig vergelijken

OpstaIverzekeringen vergelijken is heel eenvoudig bij Independer. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke opstalverzekering het beste bij je past. Als je wilt kun je ook de voorwaarden van de opstalverzekering bekijken.

Unieke korting tot 30%

Independer onderhandelt steeds met verzekeraars om jou de beste opstalverzekering met de beste prijs te kunnen aanbieden. Voor veel verzekeraars mogen wij jou dan ook mooie kortingen aanbieden. De korting op jouw opstalverzekering kan oplopen tot wel 30%.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.