huisje,
boompje,
opstalverzekering
Stap voor stap vergelijken en kiezen, direct geregeld

Opstalverzekering vergelijken en afsluiten

Gebruik gegevens van

Adres
Postcode
Huisnummer

Mijn woning is

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis extra schadedekking

1000 euro extra bij grote schades

Altijd het beste product bovenaan

Vergelijken op inhoud en prijs

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sedley | expert opstalverzekering

Voor welk bedrag moet ik mij verzekeren?

Bij een opstalverzekering verzeker je de herbouwwaarde van je woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, bijvoorbeeld na een brand, op dezelfde plaats met dezelfde grootte opnieuw te bouwen.

leestijd 3 minuten

Is een opstalverzekering verplicht?

Nee, in de wet staat niet dat je verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten. Maar sluit je een hypotheek af? Dan wil de bank vrijwel altijd dat je ook een opstalverzekering afsluit. Anders krijg je geen hypotheek.

leestijd 30 seconden

Kan ik bij een verhuizing mijn opstalverzekering opzeggen?

Ja, dat kan. Want als je je woning hebt verkocht, heb je geen opstalverzekering meer nodig. Je moet de verzekering pas opzeggen als je officieel geen eigenaar meer bent van de woning. Eerder is niet verstandig.

leestijd 3 minuten

Nieuw huis? Met de gratis verhuisservice vergeet je niks

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Ook je financiële zaken. Want naast je woonverzekering heb je ook een nieuw energiecontract en misschien een hypotheek nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.

We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 21:00 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 13.215 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
erg duidelijk en overzichtelijk
10,0
Meneer Jellema, BALK
4 uur geleden, woonverzekering
Super dat ik kan kiezen en alles zelf kan invullen
10,0
Meneer Ahrouch, AMSTERDAM
20 uur geleden, woonverzekering
gemak en simpel af te sluiten
8,0
Meneer Marissen, BORNE
gisteren, woonverzekering
Uitstekende service
10,0
Anoniem, ANDIJK
gisteren, woonverzekering
makkelijk en overzichtelijk
8,0
Anoniem, OUD-BEIJERLAND
gisteren, woonverzekering
Goed geregeld. Punt ter verbetering: er is de mogelijkheid om een eigen risico te weizigen.. mar optie in aanvraag niet mogelijk.
8,0
Anoniem, ROSMALEN
2 dagen geleden, woonverzekering
Independer geeft een helder overzicht en maakt het gemakkelijk om een nieuwe verzekering af te sluiten
10,0
Anoniem, EINDHOVEN
2 dagen geleden, woonverzekering
Goed en overzichtelijke website. Ook duidelijk in te vullen en duidelijke extra informatie. We rekenende op dat de polis ook zo voorspoedig verstrekt wordt 😊.
10,0
Anoniem, SURHUISTERVEEN
2 dagen geleden, woonverzekering
al verschillende verzekeringen afgesloten via independer, tot nu toe altijd top!
10,0
Anoniem, STEIN LB
2 dagen geleden, woonverzekering
adequaat
10,0
Anoniem, LAREN GLD
3 dagen geleden, woonverzekering

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken wij alle 39 woonverzekeraars. Voor 10 woonverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 29 woonverzekeraars kun je bij independer vergelijken op inhoud en prijs.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een woonverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je woonverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Meer informatie over je opstalverzekering? Lees hieronder verder.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat  je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch wordt je meestal door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Independer heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 105 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet direct welke verzekeringen het beste bij jouw situatie passen. De verzekering van jouw keuze kun je ook direct online afsluiten. Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink besparen.

Opstalverzekering vergelijken: zo werkt het

Bij Independer vind je heel eenvoudig de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd.  Alleen als je een heel luxe,  historisch of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je direct de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je ook direct online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook direct de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld in één pakket, makkelijk toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je bij Independer kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillende dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra uitgebreide dekking ben je al goed verzekerd voor schade zoals:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade
 • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
 • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Wat kost een opstalverzekering?

De kosten voor een opstalverzekering kunnen verschillen. De premie hangt af van een aantal factoren:

 • ​de regio waar je woont;
 • de hoogte van het eigen risico;
 • de herbouwwaarde van de woning. 

Gemiddeld kost een opstalverzekering per maand tussen de 11 en 22 euro. Dit is gebaseerd op een tussenwoning in een betaalbare regio. 

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die iedere dag opzeggen. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou.  Heb je een nieuw huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Meestal kun je de oude woning nog een poosje gratis meeverzekerd houden op één verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, meestal  kan dit voor ongeveer 2 maanden. 

Opzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeraar de premie van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er direct opzeggen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide situaties moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je onze hulp nodig hebben dan krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Heb je nog vragen over de opstalverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk online de meestgestelde vragen over woonverzekeringen.

Nieuws over opstalverzekeringen

Voorjaarsschoonmaak: haal de bezem door je verzekeringsmap Het is weer lente, en dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Vergeet daarbij ook je verzekeringsmap (of –doos, of –stapel) niet. Dit kan je soms een hoop geld besparen. Veel mensen zijn namelijk dubbel verzekerd. Zonde om dat zo te laten,... lees meer
Samenwonen: zo regel je de woonverzekeringen Jullie hebben besloten om te gaan samenwonen, wat leuk! Naast het inpakken van dozen, is het handig om ook alvast na te denken over jullie woonverzekeringen. Zo zorg je dat jullie huis en spullen straks goed verzekerd zijn, en voorkom... lees meer
Afgelopen jaar één woninginbraak op iedere 254 huishoudens  Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd. Ten opzichte van het aantal huishoudens komt dit neer op 1 woninginbraak op iedere 254 huishoudens. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Actuele discussies over opstalverzekeringen

Voorjaarsschoonmaak: haal de bezem door je verzekeringsmap Het is weer lente, en dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Vergeet daarbij ook je verzekeringsmap (of –doos, of –stapel) niet. Dit kan je soms een hoop geld besparen. Veel mensen zijn namelijk dubbel verzekerd. Zonde om dat zo te laten,... lees meer
Samenwonen: zo regel je de woonverzekeringen Jullie hebben besloten om te gaan samenwonen, wat leuk! Naast het inpakken van dozen, is het handig om ook alvast na te denken over jullie woonverzekeringen. Zo zorg je dat jullie huis en spullen straks goed verzekerd zijn, en voorkom... lees meer
Afgelopen jaar één woninginbraak op iedere 254 huishoudens  Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd. Ten opzichte van het aantal huishoudens komt dit neer op 1 woninginbraak op iedere 254 huishoudens. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de... lees meer
naar het forum

Waarom een opstalverzekering via Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van opstalverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 30.000 consumenten hun woning via Independer verzekerd. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 100 woonverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een opstalverzekering, kun je direct online afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Eenvoudig vergelijken
 • Niet goed, geld terug! (14 dg)
 • Woning direct verzekerd 
 • Unieke korting tot 30%

Niet goed, geld terug! (14 dg)

Sluit je een opstalverzekering af bij Independer? Dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de opstalverzekering nog kunt opzeggen. De premie die je al hebt betaalt krijg je terug, tenzij je al schade hebt gehad.

Opstal direct verzekerd

Heb je bij Independer de opstalverzekering gevonden die het beste bij jou past? Dan kun je die ook direct online afsluiten. Jouw aanvraag voor een opstalverzekering wordt direct beoordeeld. Binnen een paar minuten kun je jouw opstalverzekering dus al geregeld hebben.

Eenvoudig vergelijken

OpstaIverzekeringen vergelijken is heel eenvoudig bij Independer. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke opstalverzekering het beste bij je past. Als je wilt kun je ook de voorwaarden van de opstalverzekering bekijken.

Unieke korting tot 30%

Independer onderhandelt steeds met verzekeraars om jou de beste opstalverzekering met de beste prijs te kunnen aanbieden. Voor veel verzekeraars mogen wij jou dan ook mooie kortingen aanbieden. De korting op jouw opstalverzekering kan oplopen tot wel 30%.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.