Wie vallen er onder je aansprakelijkheidsverzekering?

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is deze natuurlijk geldig voor jou als aanvrager. Maar jij bent niet de enige die onder je aansprakelijkheidsverzekering valt. De schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld gezinsleden, wordt ook door de verzekering vergoed. Op deze pagina lees je meer over wie er onder je aansprakelijkheidsverzekering vallen.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Onder je aansprakelijkheidsverzekering vallen de volgende personen:

  • Eventuele gezinsleden;
  • Uitwonende kinderen;
  • Inwonende ouders;
  • Logés;
  • Huis- of gezelschapsdieren.

Schades die opzettelijk zijn veroorzaakt vallen buiten dekking aansprakelijkheidsverzekering

Is de schade opzettelijk veroorzaakt? Dan valt dit niet onder de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering. Je uitwonende kinderen zijn verzekerd als zij op kamers wonen. Zij hoeven dus niet meteen een eigen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Als jij voor de wet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Je hebt een dekking van €1.250.000,- per gebeurtenis en je betaalt geen eigen risico.

Aansprakelijkheidsverzekering via Independer

Via Independer kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kan via de Beste-in-1 Pakketmodule. Je kunt er gewoon voor kiezen om alleen een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je hoeft niet een heel persoonlijk pakket af te sluiten. Wil je weten wat jouw aansprakelijkheidsverzekering kost? Sluit je aansprakelijkheidsverzekering af.