Hoe wordt Independer beloond voor haar dienstverlening?

Als je via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar. Daarvoor onderhandelen we met verzekeraars om de beste voorwaarden en de scherpste tarieven te krijgen, hebben we meer dan 100 experts in dienst die je voorzien van advies en je vragen beantwoorden en handelen we in veel gevallen je schade af. Maar ook investeren we veel in nieuwe diensten zoals het vergelijken van hypotheekadviseurs of het transparant maken van de kwaliteit van ziekenhuizen, tandartsen en huisartsen. We doen dus veel meer dan alleen vergelijken. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Van die verzekeraars ontvangen wij geen vergoeding. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Voor overlijdensrisicoverzekeringen en hypotheken worden wij op een andere manier beloond. Hieronder lees je daar meer over.

Autoverzekeringen

Als je via onze website een autoverzekering afsluit bij verzekeraar waarmee we samenwerken, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar. Gemiddeld ontvangen wij € 52,- per jaar per verzekering, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 2,8 jaar. Daarvoor geven we advies, helpen we indien mogelijk met overstappen en zijn we soms zelfs het aanspreekpunt voor al je vragen, het doorvoeren van wijzigingen, het afhandelen van schades en geven we je in veel gevallen ieder jaar advies of je nog bij de juiste verzekeraar zit. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van autoverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Zorgverzekeringen

Als je via onze website een zorgverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie. Gemiddeld ontvangen we € 19,- per jaar per premiebetalende klant, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 5 jaar. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van zorgverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Woonverzekeringen

Als je via onze website een woonverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar. Gemiddeld ontvangen wij € 27,- per jaar, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 7 jaar. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van woonverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Reisverzekeringen

Als je via onze website een reisverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar. Gemiddeld ontvangen wij € 9,10 per jaar, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 7 jaar. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van reisverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Overlijdensrisicoverzekeringen

Als je via onze website een overlijdensrisicoverzekering afsluit, ontvangen wij geen provisie van de verzekeraar. Vanaf 1 januari 2013 is dat wettelijk niet meer toegestaan. In plaats daarvan betaal je ons eenmalig een vast bedrag van € 195,- voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Met een paar aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van overlijdensrisicoverzekeringen. Wij ontvangen dan geen vergoeding.

Lenen

Klik je via onze website door naar de site van de aanbieder en sluit je daar een lening? Dan ontvangen wij een vergoeding die gebaseerd is op het openstaande saldo. Gemiddeld ontvangen wij € 420,- per afgesloten lening. Met een aantal aanbieders van leningen hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun rentes omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele leenrentes. Van de aanbieders met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Hypotheken

Je kunt bij ons online zelf, zonder advies, je hypotheek regelen. Je stelt je hypotheek zelf online samen, wij regelen het afsluiten van de hypotheek. Je betaalt ons hiervoor 895 euro. Sluit je ook een overlijdensrisicoverzekering af bij ons? Dan betaal je hier 195 euro voor.

Sommige aanbieders willen dat je eerst een betaalrekening afsluit om korting op de hypotheekrente te kunnen krijgen. Als je via Independer een betaalpakket afsluit, ontvangen we daarvoor een vergoeding.

Kies je ervoor een oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep aan te vragen? Dan is dit gesprek vrijblijvend en gratis. Wij geven je gegevens door aan Van Bruggen Adviesgroep, zodat zij contact met je kunnen opnemen om het gesprek in te plannen. Voor het doorgeven van deze gegevens ontvangt Independer een vergoeding van Van Bruggen Adviesgroep. Deze vergoeding ontvangt Independer ook als je via onze website doorklikt naar de website van Van Bruggen Adviesgroep. 

Hypotheekadviseurs

Consumenten kunnen bij Independer hypotheekadviseurs zoeken en vergelijken. Hypotheekkantoren kunnen zich hier kosteloos voor aanmelden. Zij krijgen dan toegang tot het extranet waarop zij een profiel kunnen aanmaken met foto's, adviseurs en openingstijden. Hier verdient Independer dus niets aan. 

Plus Abonnement

Om deze service te kunnen bekostigen bieden we ook een betaald abonnement aan; het Plus Abonnement. Voor € 49,50 per maand krijgt een hypotheekkantoor een betere zichtbaarheid in de vergelijking.  We tonen dan meer informatie, zoals het adres en het telefoonnummer en een ‘maak afspraak’ knop. Ook krijgen deze kantoren vier keer per jaar een uitgebreide rapportage van ons.

Goed om te weten dat kantoren met een Plus Abonnement niet automatisch ook hoger in de vergelijking staan. Deze rangschikking wordt altijd en alleen bepaald door onze prijs-kwaliteitformule. Een kantoor zonder betaald abonnement heeft dus evenveel kans om op de eerste positie te staan.

Rechtsbijstandverzekering

Als je via onze website een rechtsbijstandverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie van de verzekeraar. Gemiddeld ontvangen wij € 16,- per jaar, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 7 jaar. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies, omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van rechtsbijstandverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Sparen

Als je op onze website een vergelijking van spaarrekeningen of deposito’s maakt, krijg je een overzicht van rentes te zien. Als je een aanvraag doet op de website van de spaarbank dan ontvangen wij daarvoor een vergoeding van gemiddeld € 31,-. Bij enkele banken krijgen wij geen vergoeding per aanvraag maar een vergoeding van gemiddeld € 1,50 voor iedere klik naar de website van de bank. Met een aantal aanbieders van spaarrekeningen en deposito’s hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun rentes omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele spaarrentes. Van de aanbieders met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je via onze website een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, krijgen wij hiervoor een doorlopende provisie van de verzekeraar. Gemiddeld ontvangen wij € 8,10 per jaar, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 7 jaar.

Motorverzekering

Je kunt bij Independer geen motorverzekering meer afsluiten. Heb je dat in het verleden gedaan? Dan ontvangen wij daar € 31,- per jaar voor, uitgaande van een gemiddelde polisduur van 3,5 jaar.

Energie

Als je via onze website een nieuw energiecontract afsluit, krijgt Independer van de energieleverancier een eenmalige en/of doorlopende vergoeding. Gemiddeld ontvangen wij € 39,- per afgesloten energiecontract. Daarvoor geven we advies, en zijn we het aanspreekpunt voor al je vragen. Met een aantal energieleveranciers hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun tarieven omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele stroom- en gastarieven. Van de energieleveranciers met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding.

Volmacht

Enkele verzekeraars hebben de behandeling de hele administratie van de polis, incasso en de afhandeling van schades aan ons uitbesteed. Dit werk ligt normaal bij de verzekeraar. Als wij dit werk van de verzekeraar overnemen dan ontvangt ons dochterbedrijf Independer Services daarvoor een kostendekkende vergoeding. Dit heeft geen invloed op onze vergelijking of adviezen. Meer informatie hierover vind je op http://www.independerservices.nl/.   

Gezondheidszorg

Op onze website kun je huisartsen, fysiotherapeuten, ziekenhuizen en tandartsen vergelijken. Achter deze vergelijking zit geen verdienmodel. Zorgverleners betalen geen vergoeding aan Independer om in deze vergelijking te staan of om op een bepaalde manier getoond te worden. Wel maakt Independer deze vergelijking mede in opdracht van Achmea. Wij tonen alle zorgverleners met zoveel mogelijk informatie.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.