verantwoord lenen
  • vergelijk op rente en voorwaarden
  • lenen met een zeker gevoel
  • begrijpelijke uitleg

Lening nodig? Vergelijk verantwoord

Leendoel
Leenbedrag
Geboortedatum
Burgerlijke staat

Waarom geld lenen bij ons?

Actueel en volledig

Vind een lening die past bij jou

Lenen met een zeker gevoel

Vergelijken op rente en voorwaarden

Begrijpelijke uitleg bij elke lening

Verantwoord lenen staat voorop

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Sandra | expert lenen

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

De persoonlijke lening is de meest eenvoudige vorm van geld lenen als je eenmalig geld nodig hebt. Het doorlopend krediet is geschikter als je langere tijd extra geld achter de hand wilt hebben.

leestijd 2 minuten

Hoe berekenen jullie wat ik maximaal kan lenen?

We vinden het belangrijk dat je verantwoord leent. We kijken dus naar je inkomsten. Maar houden ook rekening met je vaste lasten, zoals een hypotheek. Zo kunnen we goed inschatten wat je kredietlimiet is.

leestijd 1 minuut

Kan ik met een BKR-registratie nog geld lenen?

Als je geld leent, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Met deze registratie is het vaak nog mogelijk om een lening te krijgen. Heb je een betalingsachterstand opgelopen? Dan wordt lenen wat moeilijker. We leggen je uit hoe het werkt.

leestijd 4 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 08:30 uur.

Wie vergelijken we

Op onze website vergelijken wij ruim 50 verschillende leenproducten van een groot aantal kredietverstrekkers. Bij Independer vergelijken we op rente en voorwaarden, zodat je eenvoudig de beste en goedkoopste lening vindt.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een lening afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de kredietverstrekker.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je leningen vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij. Met complete informatie en begrijpelijke uitleg. Heb je nog vragen? Dan mag je ons altijd bellen.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Dit vinden onze klanten van ons

9,0

Op basis van 3.386 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
.
10,0
Anoniem, BEILEN
17 uur geleden, lenen
makkelijk te gebruiken site
10,0
Anoniem, UTRECHT
18 uur geleden, lenen
Kan ik nou niets over zeggen. Dat kan pas na gesproken met depender of als er communicatie is digitaal als lening wordt goed gekeurd.
4,0
Dhr. Hendriks, HEERLEN
18 uur geleden, lenen
tot nu toe prettig en duidelijk
6,0
Anoniem, MAURIK
gisteren, lenen
Duidelijke gegevens
8,0
Anoniem, MIDDELBURG
gisteren, lenen
Heeft mijn goed geholpen hoor. Volgende keer een ster erbij.
6,0
Anoniem, KUDELSTAART
gisteren, lenen
Makkelijk en snel
10,0
Anoniem, ZOETERMEER
gisteren, lenen
Uitstekend !!
6,0
Anoniem, STIENS
gisteren, lenen
duidelijk en uitstekende webside
10,0
Dhr. Bizot, ALMERE
gisteren, lenen
praktisch en efficiënt.
8,0
Dhr. Ataide Guerreiro, NIJMEGEN
gisteren, lenen

Meer informatie over geld lenen? Lees hieronder verder.

Geld lenen: alles over geld lenen

Ga je geld lenen? Dan wil je natuurlijk een veilige lening met een lage rente en goede voorwaarden. In Nederland zijn veel verschillende kredietverstrekkers waar je een lening kunt afsluiten en geld kunt lenen. Bij Independer vergelijk je online meer dan 50 verschillende producten op rente en voorwaarden, zodat je eenvoudig de beste en goedkoopste lening vindt.

Leningen vergelijken: zo werkt het

Wil je direct weten wat een lening kost en welke lening het beste bij je past? Daar kom je snel achter als je je persoonlijke gegevens invult. We laten je daarna een overzicht met de goedkoopste aanbieders zien. Je maakt hieruit een keuze en klikt direct door naar de site van de aanbieder. Hier kun je één (of meerdere vrijblijvende) offertes aanvragen. Heb je een keuze gemaakt? Vraag je lening dan direct online aan. Heel gemakkelijk. 

Lening oversluiten

Heb je al een lening en wil je die oversluiten? Dat is zo gebeurd. Als je tijdens de aanvraag op de site van de aanbieder aangeeft dat je al een lening hebt zal de nieuwe (goedkopere) kredietverstrekker die vaak direct voor je aflossen. Zo maak je dus slim gebruik van de lagere rente of betere voorwaarden.

Soorten leningen

Wij vergelijken twee verschillende manieren van geld lenen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

  • De persoonlijke lening is de meest eenvoudige vorm van geld lenen bij een eenmalige geldbehoefte. De rente en de maandelijkse aflossingen staan vast en er is geen restschuld aan het einde van de looptijd. Het nadeel is dat je het leenbedrag tussentijds niet kunt wijzigen. Als je eerder wilt aflossen kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.
  • Het doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Rente betaal je alleen over het openstaande saldo. De hoogte van de rente is bij de meeste aanbieders afhankelijk van het kredietlimiet en kan tussentijds wijzigen. De rente is variabel en je kunt altijd weer opnemen tot aan je limiet. Hierdoor kan de looptijd van de lening toenemen. In de vergelijking van Independer vind je betrouwbare informatie over de rente en voorwaarden van alle leningen. Door het aangeven van enkele persoonlijke gegevens zie je snel en overzichtelijk waar je het beste geld kunt lenen.

Leentarieven met rekenvoorbeelden

Omdat geld lenen best ingewikkeld kan zijn, hebben we een voorbeeldberekening voor je gemaakt. In onderstaande tabellen zie je de tarieven voor een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. In de tabel daaronder zie je wat dat betekent als je een bepaald bedrag leent. Hierbij is er een minimale looptijd van 24 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden.

Persoonlijke lening

Tarieven bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Minimale rente 5,50% 4,20% 4,20%
Maximale rente 12,40% 12,90% 9,70%
Minimale looptijd (maanden) 24 24 24
Maximale looptijd (maanden) 120 120 120


Voorbeeldberekening

Bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Rente 5,50% 4,20% 4,20%
Looptijd (maanden) 60 60 60
Totaal krediet € 2.880 € 27.720 € 55.380


Toelichting

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een looptijd van 60 maanden. Je kunt natuurlijk ook een lening met een andere looptijd nemen. Hierbij is er een minimale looptijd van 24 maanden en een maximale looptijd van 120 maanden. Goed om te weten: je hebt ook de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Daarmee verkort je de looptijd van je lening.


Doorlopend Krediet

Tarieven bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Minimale rente 7,50% 4,40% 4,40%
Maximale rente 14% 12,70% 9,50%
Minimale looptijd (maanden) 1 1 1
Maximale looptijd (maanden) 240 240 240


Voorbeeldberekening

Bij een kredietbedrag van: € 2.500 € 25.000 € 50.000
Rente 7,50% 4,40% 4,40%
Looptijd (maanden) 60 56 56
Totaal krediet € 2.986 € 27.608 € 55.216


Toelichting

De rente op een doorlopend krediet is variabel. Dit betekent dat de hoogte tussentijds kan wijzigen. In bovenstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de rente niet wijzigt. De maandlasten die je ziet zijn gebaseerd op een aflospercentage van 2% per maand. De duur van de lening staat niet vast en hangt af van het aflospercentage. Ook als je tussentijds weer geld opneemt kan de duur van de lening wijzigen. Goed om te weten: je hebt ook de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen.

Wij staan voor je klaar

Independer vindt een uitstekende klantenservice heel belangrijk. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Via ons weblog en forum voorzien we onze bezoekers altijd van actuele informatie. Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Nieuws over leningen

Nieuwe auto kopen met goederenkrediet? Hier moet je op letten Heb je een mooie auto uitgezocht bij een autodealer of garagebedrijf? Dan kun je vast niet wachten op je eerste ritje. Maar een auto is een flinke aankoop waar je veel spaargeld voor nodig hebt. Daarom doet het autobedrijf je... lees meer
Independer: Nederlandse consument kan nu minder geld lenen dan in 2019 Nederlanders die een lening af willen sluiten om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen kunnen in 2020 een stuk minder geld lenen dan vorig jaar. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van vergelijkingssite Independer, die meerdere scenario's op een rijtje zette. Uit... lees meer
5 mollenstreken bij het afsluiten van een lening Niet alleen in Georgië wordt goed gemold. Ook in Nederland moet je goed opletten dat je niet met open ogen in de mollenstreken trapt. Geld lenen is namelijk niet zomaar iets. Je moet er goed over nadenken en je moet... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom een lening via Independer?

Independer heeft al jaren ervaring met online leningen vergelijken en aanvragen. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens, zie je meteen waar je het beste geld kunt lenen. Je maakt vervolgens zelf een keuze voor een kredietverstrekker en vraagt je lening direct aan via onze website.

  • Gemakkelijk vergelijken
  • Actueel en volledig overzicht
  • Vergelijking rente én kwaliteit
  • Eigen klantenservice

Gemakkelijk vergelijken

Bij Independer vind je makkelijk en snel de beste leningen en kredieten. Op basis van de door jou ingevoerde persoonlijke gegevens selecteren wij geschikte aanbieders. En plaatsen ze in een handig overzicht bij elkaar (de kredietverstrekker met de laagste rente staat bovenaan). Wil je meer detailinformatie? Met een extra klik vind je alle productdetails. Ook kun je simpel 3 leningen naast elkaar zetten als je alle voorwaarden wilt vergelijken.

Actueel en volledig overzicht

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van leningen in Nederland. Meer dan 50 verschillende producten van verschillende aanbieders kun je direct met elkaar vergelijken. Elke dag worden onze gegevens ververst. Hierdoor vind je altijd snel en makkelijk jouw beste deal.

Vergelijking rente en kwaliteit

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor je keuze. Wij zetten een groot aantal belangrijke productkenmerken overzichtelijk voor je op een rij, zodat je niet alleen op rente maar ook op kwaliteit vergelijkt.

Eigen klantenservice

Independer vindt een  uitstekende klantenservice heel belangrijk. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet? Dan kun je altijd bij ons terecht. Je krijgt dan direct iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Neem contact op met onze klantenservice

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.