Bas

Tandarts? Zoek en vergelijk!

Vind de beste tandartspraktijk, mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
bijv. "1234 AB" of "Amsterdam"
Kies specialisme
Controleer je ingevulde gegevens.

Of geef net als 51.424 anderen een review

Geef review

Alles over het vergelijken van tandartspraktijken

Ga je vaak naar de tandarts? Of heb je bijna nooit iets aan je gebit? Wat jouw situatie ook is, het is fijn om een tandartspraktijk te hebben die bij jouw behoeften aansluit. Steeds meer praktijken bieden meer dan alleen tandartszorg. Vaak is er ook een mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus aanwezig. Het kan handig zijn om alles onder één dak te hebben als je vaak van dit zorgaanbod gebruik maakt.

Daarom loont vergelijken. Maar dan wil je wel gemakkelijk kunnen zoeken naar tandartspraktijken en goede informatie krijgen. Dit kan bij Independer. Wij helpen je de voor jou beste praktijk te vinden. Alle belangrijke gegevens van de tandartspraktijk hebben wij al voor je verzameld. Daarnaast hebben ruim 43.000 bezoekers een review gegeven over hun tandarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke tandarts het beste aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten als je een tandarts kiest?

Ben je ontevreden over je tandarts? Of ga je verhuizen? Misschien zoek je wel naar praktijk waar ook een orthodontist of mondhygiënist aanwezig is. Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe mondzorgpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

Het gaat tenslotte wel om je gebit.

Nemen tandartsen nieuwe patiënten aan?

Er zijn tandartsen genoeg in Nederland. Meer dan 64% van alle tandartsen nemen nog nieuwe patiënten aan. Wel stellen sommige tandartsen bepaalde voorwaarden. Op Independer geven we (indien bekend) bij elke tandarts aan of deze nieuwe patiënten aanneemt, of dat dit onder voorwaarde gebeurt. Deze voorwaarden zijn niet bij ons bekend. Neem hiervoor contact op met de praktijk om de voorwaarden te horen.

De tandartstarieven

De tandartstarieven zijn bij elke tandarts gelijk. Toch betekent dit niet per se dat je bij elke tandarts even duur uit bent...

Elk onderdeel van een behandeling heeft een eigen code. De tarieven zijn per code vastgesteld. Het kan zijn dat de ene tandarts besluit meer onderdelen in een behandeling te stoppen dan een ander. Bijvoorbeeld een extra foto of nacontrole. Hierdoor kunnen er toch prijsverschillen ontstaan. Wil je het zekere voor het onzekere? Vraag dan een offerte voordat je een (uitgebreide) behandeling ondergaat.

Welke tandartskosten worden vergoed?

Mondzorg wordt voor volwassenen niet uit de basisverzekering vergoed. Om je tandartskosten vergoed te krijgen heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig.

Bij de details van een tandartspraktijk in onze mondzorgzoeker, kan je invullen bij welke verzekering je zit en welke dekking je hebt. Zo zie je snel welke tandartskosten jouw verzekering vergoedt.

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of controleren welke verzekeraar het beste bij jou past? Independer helpt je hier graag bij.

Vragen over mondzorg

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over mondzorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over tandartsen en mondzorg.

Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Nieuws over tandartsen

Tip: controleer je tandartsrekening
3 april 2017
Tandartsrekeningen staan vol met codes die de meeste mensen niet kennen. Je mag er uiteraard op v...

Zo voorkom je eigen bijdrage voor zorg
23 maart 2017
Je denkt dat je goed verzekerd bent en toch moet je een deel van de zorg zelf betalen. Voor veel ...

NZa ontving ruim 2100 meldingen over zorg in 2016
22 februari 2017
Veel consumenten hebben vorig jaar contact opgenomen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om e...

Actuele discussies over tandartsen

Zenuwbehandelingen zijn gevaarlijk
15 mei 2017
Alle zenuwbehandelingen zijn gevaarlijk! Maar vooral die door metaal zoals Palladium en amalgaam....

Spreekuur loopt uit
14 maart 2017
Wauw! Dat zou handig zijn! Zie alleen nog niet veel tandartsen of huisartsen op loopthetuit.nl ma...

Spreekuur loopt uit
7 oktober 2016
Wachten bij de tandarts (huisarts, fysio, enz.) is vervelend. Zowel voor patiënt als voor de beha...

 
 

Waarom tandartspraktijken vergelijken bij Independer?

Een nieuwe tandarts of andere mondzorgverlener vinden, kan nog best lastig zijn. Daarom kan je bij ons tandartsen en andere mondzorgverleners vergelijken. Welke tandarts bij jou in de buurt sluit het beste bij jouw wensen aan? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen bij Independer een review achterlaten over een tandarts- of andere mondzorgpraktijk. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderdelen (zoals klantvriendelijkheid, deskundigheid en resultaat) en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de praktijk en eventueel de mondzorgverlener. Wij tonen dit cijfer prominent in onze mondzorgvergelijker. Omdat wij de mening van de patiënten belangrijk vinden.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Vergelijk ook orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici 

Naast tandartsen vergelijken we ook andere mondzorg in onze vergelijking. Denk hierbij aan mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar je kunt ook zoeken op implantologen. In onze zorgvergelijker vind je zowel zelfstandige praktijken als praktijken waar meerdere mondzorg aangeboden wordt. Ook over deze praktijken hebben we interessante informatie en meningen van patiënten verzameld. Wel zo handig, want nu kan je precies de zorg vinden die je nodig hebt.

Wil je zelf een review achterlaten over een orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus? Ook dat kan!

Hoe vergelijk je tandartspraktijken?

Bij Independer kan je vrijwel alle tandartspraktijken vergelijken. Op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met kinderen of een die ook ’s avonds open is? Misschien wil je wel de ervaringen van andere patiënten lezen. Allemaal redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je kunt zoeken op locatie en specialisme. Daarnaast kun je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

Je komt er zo gemakkelijk achter welke zorginstelling het best bij jouw wensen aansluit.

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de tandartsvergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de mondzorgpraktijken. Ook controleren zij alle patiëntenreviews voordat ze op de website worden geplaatst. Ze beheren de klantenservice en kunnen je helpen met alle vragen over mondzorg of de getoonde data. Zowel voor mondzorgverleners als patiënten.

MediQuest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Voor mondzorgpraktijken

De tandartsvergelijker is een mooie manier voor tandarts-, maar ook mondhygiëne-, orthodontie- en tandprothesepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een mondzorgpraktijk én reviews van patiënten. Hiermee onderscheiden wij ons van andere zorgvergelijkers die zich vaak maar op één onderdeel (zoals alleen patiëntenreviews) richten.

Als mondzorgpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen. Of vraag de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Al ruim 48.000 patiënten hebben hun tandartspraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een tandarts-, mondhygiëne- of orthodontiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je eigen ervaring achterlaten, dan kan dat ook.

 

Wat je over ons wilt weten

JOUW MENING TELT!
Laat een review achter over jouw tandartspraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

UITGEBREIDE PRAKTIJKINFORMATIE
Wij tonen alle belangrijke informatie over mondzorg-praktijken, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

ALLE MONDZORGVERLENERS
In onze zorgzoeker vind je, naast tandartsen, ook alle mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici van Nederland .

Voordelen van Independer
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.