De beste tandarts voor jou
  • Overzicht van tandartsen
  • In jouw regio
  • Reviews van klanten

Tandartsen vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert zorg

Wat kost de tandarts?

De tandartstarieven worden elk jaar vastgesteld door de NZA, zo zijn alle tarieven bij elke tandarts gelijk. Elk onder-deel van een behandeling heeft een eigen code en een tarief wat daarbij hoort. We hebben deze tarieven op een rijtje gezet.

leestijd 5 minuten

Welke tandartsverzekeringen zijn er?

Kom je regelmatig bij de tandarts en ben je hier veel geld aan kwijt? Dan kun je overwegen een tandartsverzekering af te sluiten, waarmee je (een deel van) de tandartskosten vergoed krijgt.

leestijd 3 minuten

Hoe kan ik tandartspraktijken met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over tandartsen verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Bijvoorbeeld of zij nieuwe patiënten aannemen en welke behandelingen er worden gedaan. Vul je postcode in om tandartsen in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er morgen vanaf 08:00 uur.

Al ruim 54.000 patiënten hebben hun tandartspraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een tandarts-, mondhygiëne- of orthodontiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt.

deskundig

21 februari 2021

ben zeer tevreden

Super vriendelijken deskundig

21 februari 2021

Door haar uitstekende vakkundige uitleg en behandeling voel ik me hier zeer op mijn gemak.

onveilige wachtruimte

21 februari 2021

Veilig in de wachtkamer tijdens corona. Absoluut niet!! Ik stond te wachten bij de receptie en er stond een hele groep mensen opeengepakt achter me. Er werd geen afstand gehouden. Ook de wachtkamer zat vol en er liepen mensen van het bejaardentehuis doorheen. Kortom te veel mensen in een ruimte. Zelfs de tandarts en medewerkers liepen er tussen door en bleven daar staan praten. Je zou verwachten dat professionals de mensen op zijn minst er op attenderen dat zo''n situatie onwenselijk is en dat er afstand gehouden moet worden. Dit gebeurde niet. Ik voelde me erg onveilig.

Uitgebreide praktijkinformatie

Wij tonen alle belangrijke informatie over mondzorg-praktijken, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

lees meer

Alle mondzorgverleners

In onze zorgzoeker vind je, naast tandartsen, ook alle mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici van Nederland .

Vind alle mondzorgverleners

Informatie over zorgverzekeringen

Op zoek naar meer informatie over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld over tandartsverzekeringen?

Alles over zorgverzekeringen

Meer informatie over tandartsen? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van tandartspraktijken

Ga je vaak naar de tandarts? Of heb je bijna nooit iets aan je gebit? Wat jouw situatie ook is, het is fijn om een tandartspraktijk te hebben die bij jouw behoeften aansluit. Steeds meer praktijken bieden meer dan alleen tandartszorg. Vaak is er ook een mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus aanwezig. Het kan handig zijn om alles onder één dak te hebben als je vaak van dit zorgaanbod gebruik maakt. 

Daarom loont vergelijken. Maar dan wil je wel gemakkelijk kunnen zoeken naar tandartspraktijken en goede informatie krijgen. Dit kan bij Independer. Wij helpen je de voor jou beste praktijk te vinden. Alle belangrijke gegevens van de tandartspraktijk hebben wij al voor je verzameld. Daarnaast hebben ruim 43.000 bezoekers een review gegeven over hun tandarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke tandarts het beste aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten als je een tandarts kiest?

Ben je ontevreden over je tandarts? Of ga je verhuizen? Misschien zoek je wel naar praktijk waar ook een orthodontist of mondhygiënist aanwezig is. Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe mondzorgpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

Het gaat tenslotte wel om je gebit.

De tandartstarieven

De tandartstarieven zijn bij elke tandarts gelijk. Toch betekent dit niet per se dat je bij elke tandarts even duur uit bent. 

Elk onderdeel van een behandeling heeft een eigen code. De tarieven zijn per code vastgesteld. Het kan zijn dat de ene tandarts besluit meer onderdelen in een behandeling te stoppen dan een ander. Bijvoorbeeld een extra foto of nacontrole. Hierdoor kunnen er toch prijsverschillen ontstaan. Wil je het zekere voor het onzekere? Vraag dan een offerte voordat je een (uitgebreide) behandeling ondergaat.

Welke tandartskosten worden vergoed?

Mondzorg wordt voor volwassenen niet uit de basisverzekering vergoed. Om je tandartskosten vergoed te krijgen heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig. 

Bij de details van een tandartspraktijk in onze mondzorgzoeker, kan je invullen bij welke verzekering je zit en welke dekking je hebt. Zo zie je snel welke tandartskosten jouw verzekering vergoedt. 

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of controleren welke verzekeraar het beste bij jou past? Independer helpt je hier graag bij.

Nemen tandartsen nieuwe patiënten aan?

Er zijn tandartsen genoeg in Nederland. Meer dan 64% van alle tandartsen nemen nog nieuwe patiënten aan. Wel stellen sommige tandartsen bepaalde voorwaarden. Op Independer geven we (indien bekend) bij elke tandarts aan of deze nieuwe patiënten aanneemt, of dat dit onder voorwaarde gebeurt. Deze voorwaarden zijn niet bij ons bekend. Neem hiervoor contact op met de praktijk om de voorwaarden te horen.

Vragen over mondzorg?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over mondzorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over tandartsen en mondzorg.

Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Nieuws over tandartsen

Dit kosten tandimplantaten in 2023 Mis je één of meerdere tanden? Dan kun je ervoor kiezen om implantaten te laten plaatsen. Deze vervangen als het ware je wortel. Zo kan een kaakchirurg een kroon of een ander soort prothese plaatsen. Helaas zijn de kosten van... lees meer
Kwart Nederlanders niet naar de tandarts sinds corona 24 procent van de Nederlanders zegt sinds de corona-uitbraak niet meer bij de tandarts te zijn geweest. 10 procent zegt dat dit ook geldt voor hun kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Maar... lees meer
Orthodontietarieven: dit kost een beugel in 2021 Veel kinderen hebben een beugel nodig. Maar ook als volwassene kan je kiezen voor orthodontie. Dat is niet goedkoop: meestal kost een beugel rond de 1500 euro. Maar dat bedrag kan oplopen tot 3000 euro. Dat is een flinke uitgave.... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom tandartspraktijken vergelijken bij Independer?

Een nieuwe tandarts of andere mondzorgverlener vinden, kan nog best lastig zijn. Daarom kan je bij ons tandartsen en andere mondzorgverleners vergelijken. Welke tandarts bij jou in de buurt sluit het beste bij jouw wensen aan? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:

Hoe kan je tandartspraktijken vergelijken?

Bij Independer kan je vrijwel alle tandartspraktijken vergelijken. Op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met kinderen of een die ook ’s avonds open is? Misschien wil je wel de ervaringen van andere patiënten lezen. Allemaal redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je kunt zoeken op locatie en specialisme. Daarnaast kun je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

Je komt er zo gemakkelijk achter welke zorginstelling het best bij jouw wensen aansluit.


Vergelijk ook orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici

Naast tandartsen vergelijken we ook andere mondzorg in onze vergelijking. Denk hierbij aan mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar je kunt ook zoeken op implantologen. In onze zorgvergelijker vind je zowel zelfstandige praktijken als praktijken waar meerdere mondzorg aangeboden wordt. Ook over deze praktijken hebben we interessante informatie en meningen van patiënten verzameld. Wel zo handig, want nu kan je precies de zorg vinden die je nodig hebt.

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de tandartsvergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de mondzorgpraktijken. Ook controleren zij alle patiëntenreviews voordat ze op de website worden geplaatst. Ze beheren de klantenservice en kunnen je helpen met alle vragen over mondzorg of de getoonde data. Zowel voor mondzorgverleners als patiënten.

MediQuest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Voor mondzorgpraktijken

De tandartsvergelijker is een mooie manier voor tandarts-, maar ook mondhygiëne-, orthodontie- en tandprothesepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een mondzorgpraktijk én reviews van patiënten. Hiermee onderscheiden wij ons van andere zorgvergelijkers die zich vaak maar op één onderdeel (zoals alleen patiëntenreviews) richten.

Als mondzorgpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen. Of vraag de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.