Overstappen van zorgverzekering voor 2021? Je kunt tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken.
de beste tandarts voor jou
  • overzicht van tandartsen
  • in jouw regio
  • reviews van klanten

Tandartsen vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Ditta | expert zorg

Hoe kan ik een tandartspraktijk beoordelen?

Bij Independer kan je een review geven over een tandartsenpraktijk. Zo bepaal jij, samen met andere patiënten, hoe deze in onze vergelijking scoort. Hiermee help je bezoekers van Independer die op zoek zijn naar goede gezondheidszorg.

leestijd 3 minuten

Wat kost de tandarts?

De tandartstarieven worden elk jaar vastgesteld door de NZA, zo zijn alle tarieven bij elke tandarts gelijk. Elk onder-deel van een behandeling heeft een eigen code en een tarief wat daarbij hoort. We hebben deze tarieven op een rijtje gezet.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik tandartspraktijken met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over tandartsen verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Bijvoorbeeld of zij nieuwe patiënten aannemen en welke behandelingen er worden gedaan. Vul je postcode in om tandartsen in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 18:00 uur.

Al ruim 54.000 patiënten hebben hun tandartspraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een tandarts-, mondhygiëne- of orthodontiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je eigen ervaring achterlaten, dan kan dat ook.

Kundige tandarts

23 november 2020

Heldere uitleg over wat hij gaat doen, en de eerste tandarts die niet vraagt een bestaande vulling te vervangen terwijl die er nog perfect in zit. Neemt alle tijd voor me

Invisalign behandeling

23 november 2020

Heb hier de Invisalign lite behandeling ondergaan. Van tevoren goed geïnformeerd en er is goed meegedacht. Tijdens de behandeling ook prima periodieke controles en kundige behandeling. Door de beugel traden wel wat lichte spraakveranderingen op. Als volwassene had ik dat graag van te voren willen weten. Uiteindelijk zeer tevreden over het resultaat!

Een vakman tot in detail.

23 november 2020

Tandarts Bruchman en zijn team zijn voor mij perfect. Er wordt duidelijk uitgelegd wat er op doet en hoe het opgelost gaat worden. Zonder pijn wordt de behandeling uitgevoerd. Steeds wordt er gevraagd of het gaat, Er wordt een relatie opgebouwd zodat je op je gemak voelt. Men is zeer kundig met de moderne technieken. Ook de assistente doet werkelijk mee met behandeling, zonder het alleen maar aangeven van attributen e.d. Het oog van de meester is hier alom aanwezig. Bijzonder knap vind ik hoe een implantaat of brug wordt aan gebracht. Toch geen kleinigheid. Ieder zijn vak, maar dit is wel hoog niveau. Naar de tandarts gaan is voor mij geen hobby, maar naar Bruchman is geen straf. Ach, die mannen met die oude auto''s op de film in de wachtruimte neem ik maar voor lief.

Uitgebreide praktijkinformatie

Wij tonen alle belangrijke informatie over mondzorg-praktijken, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

lees meer

Alle mondzorgverleners

In onze zorgzoeker vind je, naast tandartsen, ook alle mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici van Nederland .

Vind alle mondzorgverleners

Jouw mening telt!

Laat een review achter over jouw tandartspraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

Laat je mening achter

Meer informatie over tandartsen? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van tandartspraktijken

Ga je vaak naar de tandarts? Of heb je bijna nooit iets aan je gebit? Wat jouw situatie ook is, het is fijn om een tandartspraktijk te hebben die bij jouw behoeften aansluit. Steeds meer praktijken bieden meer dan alleen tandartszorg. Vaak is er ook een mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus aanwezig. Het kan handig zijn om alles onder één dak te hebben als je vaak van dit zorgaanbod gebruik maakt. 

Daarom loont vergelijken. Maar dan wil je wel gemakkelijk kunnen zoeken naar tandartspraktijken en goede informatie krijgen. Dit kan bij Independer. Wij helpen je de voor jou beste praktijk te vinden. Alle belangrijke gegevens van de tandartspraktijk hebben wij al voor je verzameld. Daarnaast hebben ruim 43.000 bezoekers een review gegeven over hun tandarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke tandarts het beste aan jouw wensen voldoet.

Waar moet je op letten als je een tandarts kiest?

Ben je ontevreden over je tandarts? Of ga je verhuizen? Misschien zoek je wel naar praktijk waar ook een orthodontist of mondhygiënist aanwezig is. Bepaal goed voor jezelf waaraan een nieuwe mondzorgpraktijk voor jou moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

Het gaat tenslotte wel om je gebit.

De tandartstarieven

De tandartstarieven zijn bij elke tandarts gelijk. Toch betekent dit niet per se dat je bij elke tandarts even duur uit bent. 

Elk onderdeel van een behandeling heeft een eigen code. De tarieven zijn per code vastgesteld. Het kan zijn dat de ene tandarts besluit meer onderdelen in een behandeling te stoppen dan een ander. Bijvoorbeeld een extra foto of nacontrole. Hierdoor kunnen er toch prijsverschillen ontstaan. Wil je het zekere voor het onzekere? Vraag dan een offerte voordat je een (uitgebreide) behandeling ondergaat.

Welke tandartskosten worden vergoed?

Mondzorg wordt voor volwassenen niet uit de basisverzekering vergoed. Om je tandartskosten vergoed te krijgen heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig. 

Bij de details van een tandartspraktijk in onze mondzorgzoeker, kan je invullen bij welke verzekering je zit en welke dekking je hebt. Zo zie je snel welke tandartskosten jouw verzekering vergoedt. 

Wil je meer informatie over zorgverzekeringen of controleren welke verzekeraar het beste bij jou past? Independer helpt je hier graag bij.

Nemen tandartsen nieuwe patiënten aan?

Er zijn tandartsen genoeg in Nederland. Meer dan 64% van alle tandartsen nemen nog nieuwe patiënten aan. Wel stellen sommige tandartsen bepaalde voorwaarden. Op Independer geven we (indien bekend) bij elke tandarts aan of deze nieuwe patiënten aanneemt, of dat dit onder voorwaarde gebeurt. Deze voorwaarden zijn niet bij ons bekend. Neem hiervoor contact op met de praktijk om de voorwaarden te horen.

Vragen over mondzorg?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over mondzorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over tandartsen en mondzorg.

Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Nieuws over tandartsen

Tip: controleer je tandartsrekening Tandartsrekeningen staan vol met codes die de meeste mensen niet kennen. Je mag er uiteraard op vertrouwen dat tandartsen een correcte rekening sturen voor de behandeling die je hebt gehad. Helaas is dat niet altijd zo, ontdekte de Nederlandse Zorgautoriteit... lees meer
Zo voorkom je eigen bijdrage voor zorg Je denkt dat je goed verzekerd bent en toch moet je een deel van de zorg zelf betalen. Voor veel mensen vast een herkenbare ervaring. Dat zorg uit de basisverzekering van je eigen risico afgaat, weten veel mensen wel. Maar... lees meer
NZa ontving ruim 2100 meldingen over zorg in 2016 Veel consumenten hebben vorig jaar contact opgenomen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om een misstand te melden of om vragen te stellen. Ook zorgverleners meldden zich bij de NZa met zaken die in hun ogen niet soepel liepen. In totaal... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom tandartspraktijken vergelijken bij Independer?

Een nieuwe tandarts of andere mondzorgverlener vinden, kan nog best lastig zijn. Daarom kan je bij ons tandartsen en andere mondzorgverleners vergelijken. Welke tandarts bij jou in de buurt sluit het beste bij jouw wensen aan? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:

Hoe kan je tandartspraktijken vergelijken?

Bij Independer kan je vrijwel alle tandartspraktijken vergelijken. Op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met kinderen of een die ook ’s avonds open is? Misschien wil je wel de ervaringen van andere patiënten lezen. Allemaal redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je kunt zoeken op locatie en specialisme. Daarnaast kun je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

Je komt er zo gemakkelijk achter welke zorginstelling het best bij jouw wensen aansluit.


Vergelijk ook orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici

Naast tandartsen vergelijken we ook andere mondzorg in onze vergelijking. Denk hierbij aan mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici. Maar je kunt ook zoeken op implantologen. In onze zorgvergelijker vind je zowel zelfstandige praktijken als praktijken waar meerdere mondzorg aangeboden wordt. Ook over deze praktijken hebben we interessante informatie en meningen van patiënten verzameld. Wel zo handig, want nu kan je precies de zorg vinden die je nodig hebt.

Wil je zelf een review achterlaten over een orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus? Ook dat kan!

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de tandartsvergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de mondzorgpraktijken. Ook controleren zij alle patiëntenreviews voordat ze op de website worden geplaatst. Ze beheren de klantenservice en kunnen je helpen met alle vragen over mondzorg of de getoonde data. Zowel voor mondzorgverleners als patiënten.

MediQuest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Voor mondzorgpraktijken

De tandartsvergelijker is een mooie manier voor tandarts-, maar ook mondhygiëne-, orthodontie- en tandprothesepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel keuze informatie tonen over een mondzorgpraktijk én reviews van patiënten. Hiermee onderscheiden wij ons van andere zorgvergelijkers die zich vaak maar op één onderdeel (zoals alleen patiëntenreviews) richten.

Als mondzorgpraktijk kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen. Of vraag de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen.

Staat je praktijk er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.