Zorgpremies 2021 als eerste weten? Meld je aan voor de Zorgpremie Alert
de beste fysio voor jou
  • overzicht van fysiotherapeuten
  • in jouw regio
  • vergoeding per zorgverzekeraar

Fysiotherapeuten vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Ditta | expert zorg

Hoe kan ik een fysiotherapeut beoordelen?

Bij Independer kan je een review geven over een fysiotherapiepraktijk. Zo bepaal jij, samen met andere patiënten, hoe deze in onze vergelijking scoort. Hiermee help je bezoekers van Independer die op zoek zijn naar goede gezondheidszorg.

leestijd 3 minuten

Wat kost de fysiotherapeut?

De tarieven voor een fysiotherapiebehandeling kunnen per fysiotherapeut verschillen. Over het algemeen liggen ze wel dicht bij elkaar. Voor een reguliere behandeling betaal je tussen de €28 en €40. Ook kun je je hier aanvullend voor verzekeren.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik fysiotherapeuten met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over fysiotherapiepraktijken verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Denk aan welke soorten therapieën er worden aangeboden en wie er werken . Vul je postcode of plaats in om huisartsenpraktijken in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 18:00 uur.

Al ruim 2.400 patiënten hebben hun fysiotherapeut beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een fysiotherapeut of fysiotherapiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je eigen ervaring achterlaten, dan kan dat ook.

X

12 oktober 2020

moeizaam om goede behandelrelatie aan te gaan, transparancy in beloftes en communication :no.

Goede fysio

13 oktober 2020

Snel een afspraak kunnen maken en goed geholpen

Behandeling spier blessure

14 oktober 2020

Bas is zowel mentale coach als masseur/fysio in 1 voor mij geweest. Mentaal gaf hij inzicht die ik zelf niet door had en de behandelingen (massage) hebben mij mega geholpen.

Zoeken op specialisme

Door in te vullen welke soort fysiotherapie je zoekt, gaat vergelijken nog gemakkelijker.

lees meer

Alle fysiotherapeuten

In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle fysiotherapiepraktijken in Nederland.

Vind alle fysiotherapeuten

Jouw mening telt!

Laat een review achter over jouw fysiotherapiepraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

Laat je mening achter

Meer informatie over fysiotherapie? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van fysiotherapie

Voor bijna elke aandoening kun je terecht bij een speciale fysiotherapeut. Er bestaan daarom veel verschillende soorten fysiotherapie. Tegenwoordig kun je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut. Het kan dan best lastig zijn een fysiotherapeut te vinden die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Wij willen je hierbij helpen. 

Op Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken van Nederland vergelijken. Wij hebben belangrijke gegevens zoals soorten fysiotherapie en medewerkers per praktijk voor je verzameld. Daarnaast hebben patiënten een review gegeven over hun fysiotherapeut. Op basis hiervan hebben praktijken met reviews een klantcijfer gekregen. Kies de juiste therapie en vind de beste fysiotherapeut voor jouw situatie.

Fysiotherapie en veel voorkomende aandoeningen

Wil je graag meer weten over veel voorkomende aandoeningen waarvoor je bij de fysiotherapeut terecht kan? Vind hieronder meer over deze aandoeningen en wat de behandelmogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld over lage rugpijn. Bekijk hieronder het overzicht van veel voorkomende aandoeningen:

Kosten fysiotherapie

De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven, ze worden niet door de overheid bepaald. Toch liggen de kosten over het algemeen dicht bij elkaar. Voor een consult ben je tussen de €28 en €40 kwijt. 

Als je een aanvullende verzekering hebt wordt dit vergoed door je zorgverzekering. Maar let op: als je een natura- of budgetpolis hebt en je gaat naar een fysiotherapeut die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, moet je zelf een groot gedeelte bijbetalen. Je krijgt dan een bepaald percentage vergoed van de maximale vergoeding die zij voor fysiotherapie betalen.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Als je fysiotherapie nodig hebt, wordt dit in principe alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Tenzij je een chronische aandoening hebt. Dan kan het zijn dan je behandeling na de 20ste keer uit de basis wordt vergoed. Hiervoor is een lijst van chronische aandoeningen afgesproken. Niet alle chronische ziekten staan hier op. Reuma valt hier bijvoorbeeld niet onder. Chronische aandoeningen die onder meer wel op deze lijst staan:

  • Spierziekten
  • Lymfoedeem
  • Aangeboren afwijking

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Je kunt tegenwoordig rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt dus geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts. Dat heeft als voordeel dat je gelijk naar de fysiotherapeut kan, zonder dat je eerst een afspraak bij je huisarts moet maken. De fysiotherapeut voert allereerst een ‘screening’ uit. Hierbij wordt bekeken of fysiotherapie voor jou de juiste behandeling is. En zo ja, welke soort fysiotherapie je nodig hebt. Je kan hierna direct starten met de therapie.

Het is wel verstandig je huisarts te laten weten dat je fysiotherapie krijgt. Zo is je huisarts altijd op de hoogte van je gezondheid. 

Check ook of de fysiotherapeut van je keuze afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Zo weet je precies wat je vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Welke fysiotherapie heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. Welke fysiotherapie jij nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie en eventuele aandoening. Wij hebben de volgende therapieën in onze vergelijking opgenomen:

Vragen over fysiotherapie?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over fysiotherapie. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over gezondheidszorg, ziekenhuizen en klinieken. Ook kun je een vraag stellen op ons forum. Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren.

Op zoek naar alle fysiotherapievergoedingen voor 2019? Bekijk ons overzicht vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar.

Nieuws over fysiotherapeuten

Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? Veel gebruikte termen in de gezondheidszorg zijn eerstelijns- en tweedelijnszorg. Maar wat is het verschil? En heeft dit consequenties voor de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Wij leggen het je uit. Eerstelijnszorg Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing.... lees meer
Fysiotherapie nodig in 2020? Zo kun je je verzekeren Verwacht je in 2020 regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan? Dan kan het verstandig zijn je hier tegen te verzekeren. In de meeste gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig, want de basisverzekering vergoedt alleen fysiotherapie bij bepaalde chronische aandoeningen. Wat... lees meer
Vaak naar de fysiotherapeut? Bij deze zorgverzekeraars ben je onbeperkt verzekerd in 2018 Heb je last van een knieblessure? Of langdurige rugpijn? Dan ga je misschien vaak naar de fysio. Dat is best prijzig. En de basisverzekering vergoedt die kosten meestal niet. Wel kun je je aanvullend verzekeren. Maar de dekkingen zijn bij... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom fysiotherapiepraktijken vergelijken bij Independer?

Bij ons kan je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Hoe kan je fysiotherapiepraktijken vergelijken?

Bij Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Er zijn veel verschillende fysiotherapeuten voor verschillende aandachtsgebieden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sportfysiotherapeut? Of heb je manuele therapie nodig? Kies wat voor jou belangrijk is en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten. Wij vergelijken fysiotherapiepraktijken op basis van reviews van patiënten. Daarnaast verzamelen wij ook belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld en wordt kiezen een stuk gemakkelijker.

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun fysiotherapeut te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de fysiotherapeut en de fysiotherapiepraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt in principe uit een aanvullende verzekering vergoed. Je kunt bij de details van een fysiotherapiepraktijk invullen wie jouw zorgverzekeraar is en welke dekking je hebt. Zo zie je gelijk of deze praktijk afspraken heeft gemaakt met jouw zorgverzekeraar en welke kosten vergoed worden. 

Wil je per zorgverzekeraar zien welke fysiotherapiekosten vergoed worden? Dit vind je op onze vergoedingenpagina fysiotherapie.

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de fysiotherapievergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de fysiotherapiepraktijken.

Mediquest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Voor fysiotherapiepraktijken

De fysiotherapievergelijker is een mooie manier voor fysiotherapiepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel informatie tonen over een fysiotherapiepraktijk én reviews van patiënten. 

Als fysiotherapeut kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.