Sharon

Fysiotherapeut? Zoek en vergelijk!

Vind de beste fysiotherapiepraktijk bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
bijv. "1234 AB" of "Amsterdam"
Kies therapie
Controleer je ingevulde gegevens.

Of geef een review over je fysiotherapeut

Geef review

Alles over het vergelijken van fysiotherapie

Voor bijna elke aandoening kun je terecht bij een speciale fysiotherapeut. Er bestaan daarom veel verschillende soorten fysiotherapie. Tegenwoordig kun je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut. Het kan dan best lastig zijn een fysiotherapeut te vinden die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Wij willen je hierbij helpen.

Op Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken van Nederland vergelijken. Wij hebben belangrijke gegevens zoals soorten fysiotherapie en medewerkers per praktijk voor je verzameld. Daarnaast hebben patiënten een review gegeven over hun fysiotherapeut. Op basis hiervan hebben praktijken met reviews een klantcijfer gekregen. Kies de juiste therapie en vind de beste fysiotherapeut voor jouw situatie.

Fysiotherapie en veel voorkomende aandoeningen

Wil je graag meer weten over veel voorkomende aandoeningen waarvoor je bij de fysiotherapeut terecht kan? Vind hieronder meer over deze aandoeningen en wat de behandelmogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld over lage rugpijn. Bekijk hieronder het overzicht van veel voorkomende aandoeningen:

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Als je fysiotherapie nodig hebt, wordt dit in principe alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Tenzij je een chronische aandoening hebt. Dan kan het zijn dan je behandeling na de 20ste keer uit de basis wordt vergoed. Hiervoor is een lijst van chronische aandoeningen afgesproken. Niet alle chronische ziekten staan hier op. Reuma valt hier bijvoorbeeld niet onder. Chronische aandoeningen die onder meer wel op deze lijst staan:

  • Spierziekten
  • Lymfoedeem
  • Aangeboren afwijking

Welke fysiotherapie heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. Welke fysiotherapie jij nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie en eventuele aandoening. Wij hebben de volgende therapieën in onze vergelijking opgenomen:

Kosten fysiotherapie

De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven, ze worden niet door de overheid bepaald. Toch liggen de kosten over het algemeen dicht bij elkaar. Voor een consult ben je tussen de €28 en €40 kwijt.

Als je een aanvullende verzekering hebt wordt dit vergoed door je zorgverzekeraar. Maar let op: als je een natura- of budgetpolis hebt en je gaat naar een fysiotherapeut die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, moet je zelf een groot gedeelte bijbetalen. Je krijgt dan een bepaald percentage vergoed van de maximale vergoeding die zij voor fysiotherapie betalen.

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Je kunt tegenwoordig rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt dus geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts. Dat heeft als voordeel dat je gelijk naar de fysiotherapeut kan, zonder dat je eerst een afspraak bij je huisarts moet maken. De fysiotherapeut voert allereerst een ‘screening’ uit. Hierbij wordt bekeken of fysiotherapie voor jou de juiste behandeling is. En zo ja,  welke soort fysiotherapie je nodig hebt. Je kan hierna direct starten met de therapie.

Het is wel verstandig je huisarts te laten weten dat je fysiotherapie krijgt. Zo is je huisarts altijd op de hoogte van je gezondheid.

Check ook of de fysiotherapeut van je keuze afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Zo weet je precies wat je vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Vragen over fysiotherapie

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over fysiotherapie. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over fysiotherapie.

Ook kun je een vraag stellen op ons forum Hierop kunnen niet alleen onze medewerkers, maar ook bezoekers en zorgprofessionals reageren. 

Op zoek naar alle fysiotherapievergoedingen voor 2017? Bekijk ons overzicht vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar.

Nieuws over fysiotherapie

Vaak naar de fysiotherapeut? Bij deze zorgverzekeraars ben je onbeperkt verzekerd in 2018
16 november 2017
Heb je last van een knieblessure? Of langdurige rugpijn? Dan ga je misschien vaak naar de fysio. ...

Zo voorkom je eigen bijdrage voor zorg
23 maart 2017
Je denkt dat je goed verzekerd bent en toch moet je een deel van de zorg zelf betalen. Voor veel ...

NZa ontving ruim 2100 meldingen over zorg in 2016
22 februari 2017
Veel consumenten hebben vorig jaar contact opgenomen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om e...

Actuele discussies over fysiotherapie

Algemeen
2 januari 2015
Beste D.Morreau, Om wat voor eigen bijdrage gaat het? Een rollator wordt niet vergoed vanuit een ...

Algemeen
31 december 2014
Bij huidige verzekeraars hebben we voor de vrouw een maandelijks bedrag voor de eigen bijdrage en...

Fysiotherapie wel of niet vanaf begin vergoed
16 december 2014
De eerste 20 behandelingen van een fysiotraject betaal je alleen als je in aanmerking komt voor v...

 
 

Waarom fysiotherapiepraktijken vergelijken bij Independer?

Bij ons kan je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Vergelijk alle fysiotherapiepraktijken

Bij Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Er zijn veel verschillende fysiotherapeuten voor verschillende aandachtsgebieden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sportfysiotherapeut? Of heb je manuele therapie nodig? Kies wat voor jou belangrijk is en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten. Wij vergelijken fysiotherapiepraktijken op basis van reviews van patiënten. Daarnaast verzamelen wij ook belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld en wordt kiezen een stuk gemakkelijker.

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de fysiotherapievergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de fysiotherapiepraktijken.

Mediquest is volledig onafhankelijk . Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.  

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun fysiotherapeut te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de fysiotherapeut en de fysiotherapiepraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt in principe uit een aanvullende verzekering vergoed. Je kunt bij de details van een fysiotherapiepraktijk invullen wie jouw zorgverzekeraar is en welke dekking je hebt. Zo zie je gelijk of deze praktijk afspraken heeft gemaakt met jouw zorgverzekeraar en welke kosten vergoed worden.

Wil je per zorgverzekeraar zien welke fysiotherapiekosten vergoed worden? Dit vind je op onze vergoedingenpagina fysiotherapie.  

Voor fysiotherapiepraktijken

De fysiotherapievergelijker is een mooie manier voor fysiotherapiepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel informatie tonen over een fysiotherapiepraktijk én reviews van patiënten.

Als fysiotherapeut kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Al 1600 patiënten hebben hun fysiotherapiepraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een fysiotherapiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf een ervaring met een fysiotherapiepraktijk achterlaten, dan kan dat ook.

 

Voordelen van Independer

JOUW MENING TELT!
Laat een review achter over jouw fysiotherapiepraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

ALLE FYSIOTHERAPEUTEN
In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle fysiotherapiepraktijken in Nederland.

ZOEKEN OP SPECIALISME
Door in te vullen welke soort fysiotherapie je zoekt, gaat vergelijken nog gemakkelijker.

Voordelen van Independer
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.