Nu je zorgverzekering vergelijken en afsluiten mét gratis Tandongevallenverzekering.
De beste fysio voor jou
  • Overzicht van fysiotherapeuten
  • In jouw regio
  • Vergoeding per zorgverzekeraar

Fysiotherapeuten vergelijken

Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert zorg

Met welke fysiotherapeuten heeft mijn zorgverzekeraar een contract?

Bij Independer kun je gemakkelijk zien met welke fysiotherapeuten je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van je behandeling.

leestijd 3 minuten

Wat kost de fysiotherapeut?

De tarieven voor een fysiotherapiebehandeling kunnen per fysiotherapeut verschillen. Over het algemeen liggen ze wel dicht bij elkaar. Voor een reguliere behandeling betaal je tussen de €28 en €40. Ook kun je je hier aanvullend voor verzekeren.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik fysiotherapeuten met elkaar vergelijken?

Wij hebben informatie over fysiotherapiepraktijken verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Denk aan welke soorten therapieën er worden aangeboden en wie er werken . Vul je postcode of plaats in om huisartsenpraktijken in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 08:00 uur.

Al ruim 2.400 patiënten hebben hun fysiotherapeut beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een fysiotherapeut of fysiotherapiepraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt.

Zeer fijne praktijk

22 februari 2021

Zeer fijne, kundige en vriendelijke therapeuten.

Zeer kundige Manueel therapeut

23 februari 2021

Stephan heeft mij zeer goed geholpen om van mijn nek-/schouderklachten af te komen. Ik liep hier al drie jaar mee en was al bij meerdere therapeuten geweest. Veelal werd ik dan gekraakt of gemasseerd, dat hielp even en vervolgens kwam de klacht weer terug. Stephan heeft mij bewust gemaakt dat de oorzaak van mijn klacht op een ander vlak lag, daar wilde ik in eerste instantie niet aan. Uiteindelijk heb ik dingen in mijn werk en ook privé aangepast en zit nu beter in mijn vel. En ik ben sinds lange tijd klachtenvrij.

achillespees

23 februari 2021

Ik ben van mijn achillespeesklachten af door shockwave therapie en goede steunzolen

Zoeken op specialisme

Door in te vullen welke soort fysiotherapie je zoekt, gaat vergelijken nog gemakkelijker.

lees meer

Alle fysiotherapeuten

In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle fysiotherapiepraktijken in Nederland.

Vind alle fysiotherapeuten

Informatie over zorgverzekeringen

Op zoek naar meer informatie over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld over de vergoeding van fysiotherapie en de verschillen tussen verzekeraars?

Laat je mening achter

Meer informatie over fysiotherapie? Lees hieronder verder.

Alles over het vergelijken van fysiotherapie

Voor bijna elke aandoening kun je terecht bij een speciale fysiotherapeut. Er bestaan daarom veel verschillende soorten fysiotherapie. Tegenwoordig kun je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut. Het kan dan best lastig zijn een fysiotherapeut te vinden die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Wij willen je hierbij helpen. 

Op Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken van Nederland vergelijken. Wij hebben belangrijke gegevens zoals soorten fysiotherapie en medewerkers per praktijk voor je verzameld. Daarnaast hebben patiënten een review gegeven over hun fysiotherapeut. Op basis hiervan hebben praktijken met reviews een klantcijfer gekregen. Kies de juiste therapie en vind de beste fysiotherapeut voor jouw situatie.

Fysiotherapie en veel voorkomende aandoeningen

Wil je graag meer weten over veel voorkomende aandoeningen waarvoor je bij de fysiotherapeut terecht kan? Vind hieronder meer over deze aandoeningen en wat de behandelmogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld over lage rugpijn. Bekijk hieronder het overzicht van veel voorkomende aandoeningen:

Kosten fysiotherapie

De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven, ze worden niet door de overheid bepaald. Toch liggen de kosten over het algemeen dicht bij elkaar. Voor een consult ben je tussen de €28 en €40 kwijt. 

Als je een aanvullende verzekering hebt wordt dit vergoed door je zorgverzekering. Maar let op: als je een natura- of budgetpolis hebt en je gaat naar een fysiotherapeut die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, moet je zelf een groot gedeelte bijbetalen. Je krijgt dan een bepaald percentage vergoed van de maximale vergoeding die zij voor fysiotherapie betalen.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Als je fysiotherapie nodig hebt, wordt dit in principe alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Tenzij je een chronische aandoening hebt. Dan kan het zijn dan je behandeling na de 20ste keer uit de basis wordt vergoed. Hiervoor is een lijst van chronische aandoeningen afgesproken. Niet alle chronische ziekten staan hier op. Reuma valt hier bijvoorbeeld niet onder. Chronische aandoeningen die onder meer wel op deze lijst staan:

  • Spierziekten
  • Lymfoedeem
  • Aangeboren afwijking

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Je kunt tegenwoordig rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt dus geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts. Dat heeft als voordeel dat je gelijk naar de fysiotherapeut kan, zonder dat je eerst een afspraak bij je huisarts moet maken. De fysiotherapeut voert allereerst een ‘screening’ uit. Hierbij wordt bekeken of fysiotherapie voor jou de juiste behandeling is. En zo ja, welke soort fysiotherapie je nodig hebt. Je kan hierna direct starten met de therapie.

Het is wel verstandig je huisarts te laten weten dat je fysiotherapie krijgt. Zo is je huisarts altijd op de hoogte van je gezondheid. 

Check ook of de fysiotherapeut van je keuze afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Zo weet je precies wat je vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Welke fysiotherapie heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. Welke fysiotherapie jij nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie en eventuele aandoening. Wij hebben de volgende therapieën in onze vergelijking opgenomen:

Vragen over fysiotherapie?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over fysiotherapie. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over gezondheidszorg, ziekenhuizen en klinieken.

Op zoek naar alle fysiotherapievergoedingen? Bekijk ons overzicht vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar.

Nieuws over fysiotherapeuten

Fysiotherapie nodig in 2021? Zo kun je je verzekeren Verwacht je in 2021 regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan? Dan kan het verstandig zijn je hier tegen te verzekeren. In de meeste gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig, want de basisverzekering vergoedt alleen fysiotherapie bij bepaalde chronische aandoeningen. Wat... lees meer
Aantal fysiotherapiepraktijken laag in Noord-Brabant Noord-Brabant telt – relatief gezien – een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn hier 6,2 praktijken te vinden. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer... lees meer
Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? Veel gebruikte termen in de gezondheidszorg zijn eerstelijns- en tweedelijnszorg. Maar wat is het verschil? En heeft dit consequenties voor de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Wij leggen het je uit. Eerstelijnszorg Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing.... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom fysiotherapiepraktijken vergelijken bij Independer?

Bij ons kan je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

Hoe kan je fysiotherapiepraktijken vergelijken?

Bij Independer kun je alle fysiotherapiepraktijken vergelijken. Er zijn veel verschillende fysiotherapeuten voor verschillende aandachtsgebieden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sportfysiotherapeut? Of heb je manuele therapie nodig? Kies wat voor jou belangrijk is en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten. Wij vergelijken fysiotherapiepraktijken op basis van reviews van patiënten. Daarnaast verzamelen wij ook belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld en wordt kiezen een stuk gemakkelijker.

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt in principe uit een aanvullende verzekering vergoed. Je kunt bij de details van een fysiotherapiepraktijk invullen wie jouw zorgverzekeraar is en welke dekking je hebt. Zo zie je gelijk of deze praktijk afspraken heeft gemaakt met jouw zorgverzekeraar en welke kosten vergoed worden. 

Wil je per zorgverzekeraar zien welke fysiotherapiekosten vergoed worden? Dit vind je op onze vergoedingenpagina fysiotherapie.

Ook belangrijk om te weten

MediQuest is onze datapartner voor de fysiotherapievergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren alle gegevens over de fysiotherapiepraktijken.

Mediquest is volledig onafhankelijk. Zij gaan uiterst zorgvuldig met de gegevens om en garanderen de bescherming van persoonsgegevens.

Voor fysiotherapiepraktijken

De fysiotherapievergelijker is een mooie manier voor fysiotherapiepraktijken om zichzelf kosteloos te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel informatie tonen over een fysiotherapiepraktijk én reviews van patiënten. 

Als fysiotherapeut kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen.

Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.