Nu je zorgverzekering vergelijken en afsluiten mét gratis Tandongevallenverzekering.
Het beste ziekenhuis voor jou
  • Overzicht van ziekenhuizen
  • Reviews van klanten
  • Vergoeding per zorgverzekeraar

Ziekenhuizen en klinieken vergelijken

Zoek op
Postcode of plaats

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert zorg

Met welke ziekenhuizen heeft mijn zorgverzekeraar een contract?

Bij Independer kun je gemakkelijk zien met welke ziekenhuizen je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van je behandeling.

leestijd 3 minuten

Wat houdt de Independer Kwaliteitsscore in?

Independer wil de kwaliteit van ziekenhuizen en klinieken in Nederland inzichtelijk maken. Daarom hebben we deze score ontwikkeld. Een indicator die op een gemakkelijke manier zowel de kwaliteit van een zorginstelling als een specifieke afdeling weergeeft.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik ziekenhuizen met elkaar vergelijken?

Wij hebben veel informatie over de zieken-huizen verzameld en tonen dit in onze zorgzoeker. Denk aan welke behande-lingen ze uitvoeren, wat de kwaliteit daarvan is en welke keurmerken ze hebben. Vul je postcode of plaats in om ziekenhuizen in de buurt te vergelijken.

leestijd 5 minuten
We zijn het best bereikbaar via WhatsApp

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag vanaf 08:00 uur.

Al meer dan 33.000 patiënten hebben hun zorginstelling beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een ziekenhuis of kliniek. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde instelling? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de zorg die je zoekt.

Blij en tevreden klant!

19 februari 2021

Snelle afspraak kunnen inplannen voor een boven ooglidcorrectie. Zeer prettig geholpen door deskundig personeel. Pijnloze behandeling. Goede informatievoorziening in een zeer nette kliniek! Zeer aan te bevelen.

Zo zou elke kliniek moeten zijn

20 februari 2021

Ze zijn beoordeeld als beste dermatologische kliniek van heel Nederland! Ik ben het er echt mee eens. Perfect, zeer zeer kundig. Geen commerciële instelling, maar echt hart voor de patiënt. Oprechte, eerlijk overkomende mensen die daar werken. Dr. Kroft is mijn reddende engel, daar waar het ZGT Hengelo de dermatologen allemaal tekort schoten hadden ze bij DermaTwente gelijk door waar het probleem lag.

Heel tevreden over behandeling

22 februari 2021

Voor de intake wordt ruim de tijd genomen. Ingreep snel en vakkundig uitgevoerd. Onderhuids gehecht met één draad. Bij nacontrole is de hechtdraad gevoelloos verwijderd. Zeer vriendelijke arts er ander personeel.

Independer kwaliteitsscore

Wij hebben de kwaliteit van de zorg voor je inzichtelijk gemaakt. Zo vind je snel de beste zorg voor jouw situatie

lees meer over de kwaliteitsscore

Alle ziekenhuizen en klinieken

In onze zorgzoeker staan alle zorginstellingen van Nederland met uitgebreide informatie over het behandelaanbod.

Vind alle ziekenhuizen en klinieken

Informatie over zorgverzekeringen

Op zoek naar meer informatie over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld over de vergoeding van ziekenhuiszorg?

Alles over zorgverzekeringen

Meer informatie over ziekenhuizen? Lees hieronder verder.

Kwaliteit ziekenhuiszorg in Nederland

De kwaliteit van medisch specialistische zorg is in Nederland behoorlijk hoog. Toch zijn er verschillen. Ziekenhuis a kan bijvoorbeeld heel goed zijn in heupoperaties, terwijl je voor hulp bij hartkwalen in ziekenhuis b beter af bent. Moet je überhaupt wel naar een ziekenhuis gaan, of is voor jouw specifieke aandoening een kliniek een betere keus?

Veel verschillende partijen proberen de kwaliteit van zorg in kaart te brengen. De politiek, verzekeraars, patiëntenorganisaties, maar ook zorginstellingen zelf. Allemaal zijn ze op zoek naar een manier om zorgkwaliteit te beoordelen. Helaas blijkt dit nog niet zo gemakkelijk. Laat staan, dat het voor jou als consument overzichtelijk en goed te begrijpen is. Daarom neemt Independer het voortouw met deze zorgzoeker en de Independer kwaliteitsscore. Maar we willen meer. Daarom gaan we de krachten bundelen van verzekeraars, zorgverleners, maar ook consumenten. Om jou te helpen de beste zorg voor jouw situatie te vinden.

Verschil in kwaliteit

In onze vergelijking zie je het verschil in kwaliteit terug aan de hand van de Independer kwaliteitsscore. Deze score is gebaseerd op 3 bronnen, namelijk objectieve kwaliteit (KWIC), patiëntenreviews en huisartsenopinies. De reviews van patiënten tonen we ook apart in de zorgzoeker. We hopen dat de zorginstellingen deze feedback gebruiken om hun zorg te verbeteren.

Daarnaast vind je in onze vergelijking verschillende keurmerken, waaronder het roze lintje voor borstkankerzorg, het seniorenkeurmerk, het vaatkeurmerk en de smiley voor kindergerichte zorg. Ook het ZKN-keurmerk wordt getoond als het om een zelfstandig behandelcentrum of privékliniek gaat. Deze is toegekend door de brancheorganisatie en waarborgt de kwaliteit van de aangesloten klinieken.

Wachttijden

Voor veel consulten, behandelingen en ingrepen in een zorginstelling staat een wachttijd. Deze verschillen per instelling. Wil je snel geholpen worden of is dit zelfs noodzakelijk, dan kan je de wachttijd meenemen in je keuze. Wij onderscheiden in onze vergelijking twee soorten wachttijden:

  • Wachttijd tot eerste consult. Dit is de wachttijd vanaf het moment dat je een afspraak maakt tot het moment dat je terecht kunt voor een eerste consult.
  • Wachttijd tot behandeling. Dit is de wachttijd vanaf het moment dat bepaald is dat behandeld moet worden tot het moment van de behandeling zelf.

Deze wachttijden zijn een goede indicatie maar kunnen iets afwijken van de werkelijkheid. Neem daarom altijd contact op met de desbetreffende zorginstelling om de wachttijd na te vragen. Ook kan je zorgverzekeraar bemiddelen bij lange wachttijden.


Gecontracteerde ziekenhuiszorg

Verzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen en klinieken om de kosten onder controle te houden en slechte zorg uit te sluiten. Met een restitutiepolis mag je zelf kiezen naar welk ziekenhuis of kliniek je gaat. Heb je een naturapolis, dan kan je naar bijna alle ziekenhuizen en klinieken. Kiest je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan moet je een gedeelte van de kosten zelf betalen. Heb je een budgetpolis, dan heb je nog minder vrije zorgkeuze. Er is scherp ingekocht op zorg, waardoor de prijs van de polis laag kan blijven. Je hebt maar een selecte groep ziekenhuizen en klinieken waar je uit kunt kiezen. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je ook hier een gedeelte zelf.

Het beperken van de keuzevrijheid hoeft niet per definitie slecht te zijn. Als je erop kan vertrouwen dat jouw verzekeraar alleen de beste zorg inkoopt kan dat juist fijn zijn. Maar hoe weet je dat zeker? Wij tonen daarom ook de kwaliteit van gecontracteerde zorg in onze zorgverzekering vergelijker.

Je rechten en plichten als patiënt

Niet iedereen weet dat je als patiënt rechten hebt. Deze regels beschermen je als je van zorg gebruik maakt. Als patiënt heb je recht op:

Maar je hebt ook plichten. Zoals de zorgverlener duidelijk en volledig te informeren. Ook wordt er van je verwacht dat je zoveel mogelijk meewerkt aan het onderzoek of behandeling. En je moet er voor zorgen dat je de zorgverlener op tijd betaalt. Dat doe je zelf of je zorgverzekeraar.


Vragen over ziekenhuiszorg?

Wij vinden het belangrijk dat je eerlijke informatie krijgt over zorg. Op ons weblog plaatsen wij regelmatig actuele en interessante informatie over gezondheidszorg, ziekenhuizen en klinieken.

Nieuws over gezondheidszorg

Geen plek meer in je ziekenhuis? Dit is wat je kunt doen Ook in Nederland worden de gevolgen van het coronavirus steeds ingrijpender. Het aantal personen dat besmet is blijft stijgen. Van hen komt zo’n 10 procent in een ziekenhuis terecht. Deskundigen verwachten een beddentekort als het aantal besmettingen de komende dagen... lees meer
Wat is eerstelijns- en tweedelijnszorg? Veel gebruikte termen in de gezondheidszorg zijn eerstelijns- en tweedelijnszorg. Maar wat is het verschil? En heeft dit consequenties voor de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Wij leggen het je uit. Eerstelijnszorg Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing.... lees meer
NVZ-plan eigen risico is stap in de goede richting Ziekenhuizen willen dat het eigen risico een stuk simpeler wordt. Voor een groot aantal eenvoudige behandelingen zou het eigen risico 150 euro moeten bedragen, ook als ze meer kosten. Independer vindt dit plan een stap in de goede richting. Zelfde behandeling,... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Waarom ziekenhuizen en klinieken vergelijken bij Independer?

Op het gebied van gezondheidszorg is het soms lastig kiezen. Daarom kan je bij ons ziekenhuizen en klinieken vergelijken. Waar kan je het beste voor welke aandoening of behandeling terecht? Wij vertellen je het. Op Independer vind je:

Hoe vergelijk je ziekenhuizen en klinieken?

Je weet waar je aan geholpen moet worden en je bent op zoek naar de beste zorg. Of je bent al doorverwezen, maar wilt eerst vergelijken met andere zorginstellingen. Misschien wil je wel de ervaringen van andere patiënten lezen of de wachttijden checken. Allemaal redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je kunt zoeken op locatie, afdeling (specialisme) en aandoening of behandeling. Daarnaast kun je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

Je komt er zo gemakkelijk achter welke zorginstelling het best bij jouw wensen aansluit.


Gecontracteerde ziekenhuizen en klinieken

Als je een naturapolis hebt, krijg je niet elk ziekenhuis of kliniek volledig vergoed. Ga je naar niet-gecontracteerde zorg dan kan het zijn dat je een gedeelte van de rekening zelf moet betalen. In het geval van een budgetpolis heb je nog minder vrije zorgkeuze en kan het percentage dat je zelf moet betalen nog hoger liggen. 

Daarom tonen wij je op de detailpagina van elke zorginstelling niet alleen kwaliteitsinformatie, maar ook met welke zorgverzekeraars er afspraken zijn gemaakt. Zo weet je gelijk of je met jouw zorgverzekering ook bij de zorgverlener van je keuze terecht kunt.

De Independer kwaliteitsscores

Independer wil de kwaliteit van ziekenhuizen en klinieken in Nederland inzichtelijk maken. Daarom hebben we de ‘Independer kwaliteitsscore’ ontwikkeld. De Independer kwaliteitsscore geeft zowel de kwaliteit van een zorginstelling als een specifieke afdeling weer. De score is gebaseerd op 3 bronnen:

  • De objectieve kwaliteitsscore van MediQuest (KWIC)
  • Patiëntervaringen
  • Huisartsenopinies 

Deze score is gebaseerd op de nu best beschikbare data en wij hebben vertrouwen in de achterliggende methodiek. Maar wij zijn ons er van bewust dat er zeker nog ruimte voor verbetering is. We zullen komende jaren dan ook blijven werken aan het verbeteren van de data. 

Daarnaast is het geen vervanging van professioneel medisch advies. Bespreek deze informatie altijd met je huisarts.

Patiëntenreviews

Patiënten kunnen bij Independer een review achterlaten over een ziekenhuis of kliniek. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderdelen (zoals klantvriendelijkheid, deskundigheid en resultaat) en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de zorginstelling en eventueel de specialist. Dit klantcijfer is een onderdeel van onze Independer kwaliteitsscore, maar tonen we ook apart in onze zorgzoeker. Omdat wij de mening van de patiënten belangrijk vinden.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan! Lees wel eerst even de voorwaarden waar een review bij ons aan moet voldoen.

Voor zorginstellingen

De ziekenhuizen- en kliniekenvergelijker is een mooie manier voor zorginstellingen om kosteloos zichzelf te profileren en te onderscheiden van anderen. Dit omdat wij veel informatie tonen over een instelling, de Independer kwaliteitsscore en de reviews van patiënten. Hiermee zijn wij anders dan andere zorgvergelijkers die zich vaak maar op één onderdeel (zoals alleen patiëntenreviews) richten.

Als zorginstelling kan je er ook veel aan doen om zo optimaal mogelijk in onze zorgzoeker naar voren te komen. Bijvoorbeeld door patiënten te motiveren een review achter te laten. Je kunt hiervoor kosteloos reviewkaartjes bij ons bestellen. Of vraag de gratis klantcijfer banner aan om op je eigen website te plaatsen.

Staat je zorginstelling er niet tussen, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.