Studentenlening: persoonlijke lening

Je kunt voor je studentenlening kiezen voor een persoonlijke lening.

De persoonlijke lening is de eenvoudigste vorm van geld lenen bij een eenmalige geldbehoefte. De rente en maandelijkse aflossing staan vast. Aan het eind van de looptijd heb je ook geen restschuld. Je kunt alleen niet tussentijds het leenbedrag wijzigen.  

Aflossen studentenlening pas na studie

Banken weten dat het voor veel studenten lastig is om in hun studietijd grote bedragen af te lossen. In de meeste gevallen hoef je dan ook pas na je studie het grootste deel van de lening af te lossen. Dan hoef je je tijdens je studietijd hierover nog geen zorgen te maken.

Vergelijk leningen via Independer

Independer biedt geen speciale studentenleningen aan. Je kunt wel via Independer, ook als student, eenvoudig leningen vergelijken en direct afsluiten. Bij veel banken is het namelijk wel mogelijk om een klein bedrag te lenen. Wij vergelijken vrijwel alle aanbieders van kredieten in Nederland en vinden zo de beste en voordeligste lening voor jouw situatie.

Wanneer je een speciale studentenlening wilt, kun je het beste even contact opnemen met je bank en de mogelijkheden bespreken. Daarnaast kun je ook geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Nibud
  • Duo

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Guido Rodenburg. Hij is specialist op het gebied van leningen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en bij Radar

Awards Independer

Independer heeft verschillende prijzen en awards gewonnen.