1. Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering hebben beiden te maken met je overlijden. Toch zijn het twee heel verschillende verzekeringen. Een uitvaartverzekering sluit je af voor de kosten van je uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering voorkomt dat je nabestaanden met extra kosten te maken krijgen als jij overlijdt. Bijvoorbeeld kosten van een hypotheek

Lees meer over de verschilen.

2. Hoe hoog is de uitkering die ik nodig heb?

Voor welk bedrag je je moet verzekeren, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld de hoogte van je vaste lasten (huur/hypotheek en de kosten van energie/water, verzekeringen en een auto) en variabele lasten (huishoudelijke uitgaven, kleding en vakanties). 

Lees meer over welk bedrag je moet verzekeren.

3. Kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering opzeggen?

In veel gevallen is het mogelijk je overlijdensrisicoverzekering op te zeggen. Bijvoorbeeld omdat je wil overstappen naar een andere verzekeraar. Meestal geldt er een opzegtermijn van een maand. 

Lees meer over je overlijdensrisicoverzekering opzeggen.

4. Welke eisen zitten er aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wil de verzekeraar weten hoe gezond je bent. De verzekeraar wil weten of je rookt en vraagt ook om een gezondheidsverklaring. Op basis daarvan kan de verzekeraar je aanvraag weigeren of een hogere premie vragen. 

Lees meer over medische acceptatie en je overlijdensrisicoverzekering.

5. Welke vormen overlijdensrisicoverzekeringen zijn er?

Er bestaan drie vormen van een overlijdensrisicoverzekering: gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair dalend. 

Lees meer over deze verschillende vormen.