1. De opzegtermijn van je huidige verzekering

Je kunt je autoverzekering meestal maandelijks opzeggen. Bij veel verzekeraars kan je je verzekering zelfs per dag opzeggen. 

2. Is de aanvraag van je nieuwe verzekering goedgekeurd?

Nu je weet wanneer je huidige autoverzekering afloopt, kun je bepalen wanneer de nieuwe verzekering in mag gaan. Zo voorkom je dat je per ongeluk een periode onverzekerd bent. Zorg er daarom ook altijd voor dat je aanvraag voor de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd, voordat je de oude verzekering opzegt. 

"Stap je over via Independer? Dan krijg je altijd gratis extra dekking."

- Suzan, expert autoverzekeringen

3. Opzeggen van je huidige autoverzekering

Meestal weet je direct of binnen een paar uur of de aanvraag van je nieuwe autoverzekering is goedgekeurd. Heb je een bevestiging ontvangen? Dan kun je nu je oude verzekering opzeggen.

Direct overstappen van autoverzekering? Maak een vergelijking bij Independer.

start met vergelijken

Autopremie Alert

Wil je een seintje ontvangen als het voor jou slim is om naar je autoverzekering te kijken? Vul dan de maand in waarin de premie van je autoverzekering wijzigt en meld je aan voor onze Autopremie Alert.

Prolongatiemaand
E-mailadres

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ​Polisvoorwaarden verzekeraars

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Prijzen en awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.