Duiken en reisverzekering

Duiken met persluchtcilinders of andere ademapparatuur kun je meeverzekeren bij je reisverzekering. Maar reisverzekeraars hanteren wel een verschil tussen recreatief duiken en technisch duiken. Bij recreatief duiken ga je niet dieper gaat dan 40 meter. De meeste verzekeraars verzekeren recreatieduiken. Bij sommige verzekeraars geldt de dekking alleen als je een duikbrevet hebt. Technisch duiken zoals decompressie, -grot, en wrakduiken, is niet bij alle reisverzekeraars verzekerd. Als je technisch wilt gaan duiken, is het belangrijk dit na te vragen bij je reisverzekeraar.

Wat verzeker je met een onderwatersportdekking?

Ben je op vakantie aan het duiken en moet je je vakantie onverwachts afbreken? Je reisverzekering vergoedt de kosten van de niet genomen duiklessen en de huur van de duiksportartikelen. Je eigen duikspullen zijn ook verzekerd. Na een ongeval of opname in het ziekenhuis kan de reisverzekering je ook helpen met de terugreis. De zorgkosten worden in principe vergoed door je zorgverzekeraar of je moet ook de dekking ‘geneeskundige kosten’ meeverzekeren. Waarschijnlijk wil je ook wel de kosten vergoed krijgen van je hotel of appartement. Je hebt wel het volle pond betaald, maar blijft niet tot het einde. Deze kosten krijg je vergoed als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Die sluit je apart af bij je reisverzekering. 

Ben je van plan te gaan duiken op vakantie? Bekijk dan van te voren waarvoor je precies verzekerd bent. Dit vind je in de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Controleer ook bij je verzekeraar of tussenpersoon of onderwatersport standaard is meeverzekerd. De dekking voor onderwatersport kun je via Independer bij je reisverzekering afsluiten.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.