Andere opties voor pechhulp

Autoverzekering met pechhulp

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen voor de dekking pechhulp. Er zijn een aantal verzekeraars die een pechhulpdienst hebben. Dit kost maandelijks zo’n 5 tot 10 euro extra. Lees meer over het afsluiten van pechhulp via je autoverzekering. Kijk ook goed naar de dekking bij pechhulp om te weten wat je autoverzekeraar wel en niet vergoed. 

Pechhulp on demand

Een andere optie is pechhulp on demand. Dit is pechhulp zonder lidmaatschap of abonnement die je via een app inschakelt. Je betaalt dan alleen bij pech. Het nadeel van deze dienst is dat er geen vervangend vervoer, hotelovernachting of stallingskosten bij inbegrepen zijn. Dat is bij verzekeringen vaak wel het geval. Pechhulp on demand kun je afsluiten bij bijvoorbeeld Roadguard. 

“Als je een andere auto koopt, moet je zelf de pechhulpverzekering overzetten op het nieuwe kenteken. Je kunt er ook voor kiezen de pechhulp over te dragen aan de nieuwe eigenaar van de auto.”

- Rianne, expert autoverzekeringen

Welke pechhulp kies je?

Kies de pechhulp die het beste bij je past. Let hierbij goed op de voorwaarden van de pechhulpverlening: krijg je bijvoorbeeld een vervangende auto bij pech? Kun je kiezen voor pechhulp alleen in Nederland of ook in Europa en wereldwijd? Check hier de verschillende pechhulpdekkingen die er zijn.

Wat dekt je autoverzekering bij pech?

Auto kapot door ongeval

Als je een ongeluk hebt gehad, kun je je autoverzekeraar bellen. Die zorgt dat er een hulpdienst komt en regelt ook het transport of de berging van je auto. Ook vervoer van de inzittenden en de bagage wordt geregeld. Hulpverlening valt binnen de dekking van je autoverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Dit staat in de voorwaarden van je autoverzekering. Ook lees je hier of de hulp ook geldt in het buitenland.

Auto kapot door mechanische storing

Is je auto kapot, maar is dit niet veroorzaakt door een ongeval? Dan heet het een mechanische storing. De mechanische storing kan worden verholpen door een pechhulpdienst, die je zelf moet bellen. Deze hulp krijg je meestal niet van je autoverzekeraar vergoed.

Overstappen? Geen probleem

Wissel je van autoverzekeraar? En sluit je bij je nieuwe verzekeraar een pechhulpverzekering af? Dan stopt de pechhulpverzekering bij je vorige verzekeraar. Als je nieuwe verzekeraar geen pechhulp aanbiedt, kun je een losse pechhulpverzekering afsluiten of kiezen voor pechhulp on demand.

Pechhulp opzeggen

Wil je je pechhulpverzekering opzeggen? Dat kan telefonisch of digitaal. Je hebt hierbij je kenteken en je polis- of lidmaatschapsnummer nodig. Een pechhulpverzekering kun je vaak na één jaar dagelijks opzeggen. Bij pechhulp on demand heb je geen contract en hoef je dus niets stop te zetten.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ANWB

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het JaarWUA Award en de Shopping Award.