Losse pechhulpverzekering

Je kan een verzekering afsluiten bij een pechhulpdienst. Je hebt dan een los contract. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de premies. Als je pechhulp los afsluit, is het voordeel dat je een vergelijking kunt maken tussen verschillende aanbieders. Zo kun je net als bij een vergelijking voor een autoverzekering de pechhulpverlening vinden die bij je past. 

Indicatie premie Vervangend vervoer? In woonplaats? Extra's Afsluiten
ANWB (Nederland) * € 7,78 48 uur Ja ANWB-lidmaatschap Naar ANWB
Allianz (Nederland) € 4,58 24 uur Ja Naar Allianz
ANWB (Europa) * € 13,65 48 uur Ja ANWB-lidmaatschap Naar ANWB
Allianz (Europa) € 7,08 24 uur Ja Naar Allianz

* Bij ANWB krijg je tot 50% korting als je jonger bent dan 25 jaar.

Voor de indicatie van de premie hebben we de volgende gegevens gebruikt:

 • Bestuurder: 33 jaar oud
 • Auto: BMW 3-serie
 • Bouwjaar: 2019
 • Ingangsdatum: 01-01-2023

Independer Pechhulp

Heb je een autoverzekering via Independer afgesloten? Dan kun je de Independer Pechhulp toevoegen. Dit kan via de website bij het aanvragen van een autoverzekering. Ben je dit vergeten of was de mogelijkheid niet zichtbaar? Neem contact op met de klantenservice. Die kan de pechhulp alsnog voor je toevoegen.

Dekking en kosten Independer pechhulp

De Independer pechhulp kost €67,- per jaar. Daarvoor krijg je het volgende:

 • Pechhulp in Nederland (ook in je woonplaats);
 • Reparatie ter plaatse (indien mogelijk);
 • Vervoer van de auto, bestuurder en passagier(s) naar de dichtstbijzijnde garage of ander adres in Nederland als reparatie ter plaatse niet mogelijk is. Voor een taxi geldt een vergoeding van maximaal €50,-. Voor het openbaar vervoer krijg je een vergoeding voor een tweede klas ticket.

Pech door eigen schuld

Als je pech hebt door je eigen schuld of nalatigheid, krijg je hulp in de volgende situaties:

 • de autosleutels zitten nog in de auto en de deur is op slot;
 • je hebt de verkeerde brandstof getankt;
 • je staat met een lege tank of accu.

Samenwerking met Eurocross

De Independer Pechhulp wordt uitgevoerd door onze partner Alarmcentrale Eurocross. Zij voeren hun dienstverlening uit met betrokkenheid en met persoonlijke aandacht. Kernwaarden die goed passen bij Independer en die ook wij belangrijk vinden voor onze klanten.

Pech? Bel de alarmcentrale van Eurocross

Heb je pech met je auto? Bel de Independer Pechhulp Alarmcentrale op 071 364 13 51. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Kun je de auto waarmee je recht hebt op de Independer Pechhulp later veranderen?

Nee. De Independer Pechhulp is kentekengebonden en geldt dus voor één auto. Heb je deze verkocht? Dan kun je natuurlijk wel de Pechhulp beëindigen en voor een eventuele nieuwe auto een nieuwe Independer Pechhulp afsluiten.


Betaal ik per maand of per jaar?

Je kunt de Independer Pechhulp alleen per jaar betalen. Het bedrag wordt automatisch van je rekening geïncasseerd.


Ik sta met pech langs de weg maar heb geen pechhulp. Kan ik de Independer Pechhulp meteen afsluiten en gebruiken?

Als je de Independer Pechhulp later toevoegt, heb je een wachttijd van twee dagen. Je kunt deze niet meteen gebruiken. Heb je de Independer Pechhulp afgesloten voor een datum in de toekomst? Dan kun je er wel vanaf die datum gebruik van maken.


Kan ik de Independer Pechhulp tussentijds opzeggen?

De Independer Pechhulp is in de eerste instantie een jaarcontract. Daarna wordt deze verlengd met een jaar en wordt het jaarbedrag weer geïncasseerd. Na het eerste jaar is de polis dagelijks opzegbaar.

Als je de auto tussentijds laat slopen, verkoopt, of exporteert, kun je de Independer Pechhulp wel tussentijds opzeggen. Geef het altijd door aan onze klantenservice als je geen eigenaar meer bent van de auto. We beëindigen de polis per de datum dat we de opzegging hebben ontvangen; het teveel aan betaalde premie krijg je dan terug.


Waar vind ik de documenten van de Independer Pechhulp?

De verzekeringskaart van de Independer Pechhulp vind je hier, en de polisvoorwaarden vind je hier.


Is de Independer Pechhulp ook voor Europa af te sluiten?

Momenteel is de Independer Pechhulp alleen geldig in Nederland. In de toekomst hopen we ook een Europese pechhulp aan te kunnen bieden.

Andere opties voor pechhulp

Autoverzekering met pechhulp

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen voor de dekking pechhulp. Er zijn een aantal verzekeraars die een pechhulpdienst hebben. Dit kost maandelijks zo’n 5 tot 10 euro extra. Dit is afhankelijk van de dekking die je voor de pechhulp kiest.

Verschil tussen pech en schade

Een autoverzekering dekt schade, een pechhulpverzekering dekt pech. Schade komt altijd van een externe bron. Bijvoorbeeld het weer, een andere auto, of vandalisme. Pech komt van binnenuit de auto. Denk dan aan een lege tank of een kapotte accu.

Pechhulp on demand

Een andere optie is pechhulp on demand. Dit is pechhulp zonder lidmaatschap of abonnement die je via een app inschakelt. Je betaalt dan alleen bij pech. Het nadeel van deze dienst is dat er geen vervangend vervoer, hotelovernachting of stallingskosten bij inbegrepen zijn. Dat is bij verzekeringen vaak wel het geval. Pechhulp on demand kun je afsluiten bij bijvoorbeeld Roadguard. 

“Als je een andere auto koopt, moet je zelf de pechhulpverzekering overzetten op het nieuwe kenteken.”

- Rianne, expert autoverzekeringen

Pechhulp opzeggen

Wil je je pechhulpverzekering opzeggen? Dat kan telefonisch of digitaal. Je hebt hierbij je kenteken en je polis- of lidmaatschapsnummer nodig. Een pechhulpverzekering kun je vaak na één jaar dagelijks opzeggen. Bij pechhulp on demand heb je geen contract en hoef je dus niets stop te zetten.

Let op: als je een losse pechhulpverzekering hebt, stopt deze niet automatisch als je de autoverzekering opzegt. Deze moet je apart opzeggen.

Overstappen? Geen probleem

Wissel je van autoverzekering? Als je pechhulp als aanvullende dekking bij de oude autoverzekering had, stopt deze op het moment dat je de autoverzekering opzegt. Als de pechhulp verzekering los is afgesloten, moet je deze ook los opzeggen. Of je kunt een autowijziging doorgeven.

Pechhulp in het buitenland

Sommige pechhulpaanbieders, zoals de ANWB, bieden ook pechhulp in het buitenland aan. Let dan wel goed op de polisvoorwaarden, er kunnen beperkingen gelden.

Je autoverzekering

Als je pechhulp bij je autoverzekering hebt, is die meestal geldig in alle landen waar je autoverzekering geldig is. Dit zijn de landen die op je groene kaart staan.

Pechhulp via je reisverzekering

Via je reisverzekering kun je je voor pechhulp in het buitenland verzekeren. Let op: hierbij verzeker je je vaak alleen voor pechhulp in het buitenland. Daarbij geldt je reisverzekering alleen als je op vakantie bent. Ga je voor zaken naar het buitenland? Dan heb je daar een andere verzekering voor nodig.

Goed om te weten: sommige reisverzekeraars bieden wel pechhulp in Nederland, als je maar onderweg bent naar een vakantiebestemming. Controleer hiervoor de polisvoorwaarden.

De pechhulp in je reisverzekering kan bestaan uit:

 • slepen van de auto naar een garage in de buurt
 • toesturen van onderdelen, indien deze niet aanwezig zijn
 • rechtsbijstand bij afhandelen van schade met een ander voertuig
 • kosten voor het terughalen van de auto naar Nederland
 • kosten van vernietiging van een te zwaar beschadigd voertuig
 • extra verblijfkosten vanwege uitval van de auto
 • vervangend vervoer

De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Vooral bij vervangend vervoer of de vergoeding voor extra verblijfskosten. Kijk in de polisvoorwaarden van je verzekeraar om te zien wat je verzekeraar voor vergoeding biedt.​

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Menno Dijcks. Hij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.
Bijvoorbeeld op AD, BN DeStem en AutoWeek.

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png
emerce-11245-populairste-website-vergelijking-2021-46x52.png