Vergoeding is afhankelijk van je dekking

Uit een onderzoek dat Independer in 2013 deed, bleek dat veel mensen niet op de hoogte zijn van wat hun inboedelverzekering precies vergoedt. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je kiezen uit een extra uitgebreide dekking of een all-risk dekking. De dekking is bepalend voor de vergoeding die je krijgt. 

Vergoeding extra uitgebreide dekking inboedelverzekering

Met de extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor de meeste schades, bijvoorbeeld door brand, storm en diefstal. Dus als je iPad beschadigd raakt door brand of gestolen wordt uit je huis, vergoedt je inboedelverzekeraar de kosten. 

Vergoeding allrisk dekking inboedelverzekering

De allrisk dekking vergoedt ook schades die door eigen schuld ontstaan zijn. Bijvoorbeeld als je zelf je iPad laat vallen of er een kop koffie overheen gaat.

Bekijk altijd goed wat in de polisvoorwaarden van je verzekering staat. Niet alle verzekeraars vergoeden schade aan je iPad door vallen en stoten.

- Suzan, expert woonverzekeringen

Meld schade iPad in drie stappen

Valt de schade aan je iPad onder de dekking van je inboedelverzekering? Onderneem dan de volgende drie stappen:

  1. Meld de schade zo snel mogelijk bij je tussenpersoon of verzekeraar.
  2. Ga niet zelf de schade herstellen, mogelijk laat de verzekeraar hier nog een schade-expert naar kijken. Gooi de iPad ook niet weg als hij het helemaal niet meer doet.
  3. Vul het schadeformulier in en stuur deze naar je verzekeraar. Het kan dat de verzekeraar ook nog vraagt om foto's en een bon.


Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verbond van Verzekeraars 
  • Polisvoorwaarden verzekeraars

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

   

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice