Geen dekking reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Je reisverzekering vergoedt in geen enkel geval de kosten voor schade aan de gehuurde scooter, schade die je aan iemand anders aanricht of kosten door een gestolen scooter. Ook aan een aansprakelijkheidsverzekering heb je in dit geval niks, want die vergoedt sowieso geen schades die met een voertuig zijn veroorzaakt. 


Scooter verzekeren bij verhuurder

Huur alleen een scooter als je deze bij de verhuurder kunt verzekeren. In veel landen is het verplicht om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten voor schades die je bij een ander aanricht. De verhuurder zal dit meestal ook verplichten, maar vraag het voor de zekerheid na. 

Vaak is het ook mogelijk om een verzekering af te sluiten voor schade of diefstal van de gehuurde scooter zelf (beperkt casco of volledig casco). De kosten van deze schades zijn vaak nog wel te overzien, dus bepaal voor jezelf of je deze wilt meeverzekeren. Vraag bij de verhuurder na wat de mogelijkheden zijn.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.