Vergoeding Speltherapie zorgverzekering 2022

Zorgverzekeraars vergoeden speltherapie vaak vanuit een aanvullende verzekering. Wel zijn er voorwaarden gesteld voor een vergoeding, zoals: 

  • De speltherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS). 
  • Aanvullende voorwaarde kan zijn: De speltherapeut is ook aangesloten bij de koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCT).

Bekijk in onze contracteringtool of je zorgverzekeraar de therapie vergoedt. De vergoeding van speltherapie kun je vinden onder ‘GGZ instellingen’. 

Meer informatie

Speltherapie is speciaal voor kinderen van 3-14 jaar. Het is een laagdrempelig en speelse psychotherapie. Als kinderen ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt of hun ontwikkeling vastloopt, kampen ze vaak met stress en angst. Speltherapie is bedoeld om emoties te uiten en nare ervaringen te verwerken. Kinderen krijgen inzicht in deze emoties en leren er vervolgens mee om te gaan. Voor zowel jongere als oudere kinderen is de therapie geschikt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Speltherapie.net
  • Vaktherapie.nl
  • Thuisarts.nl

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.