Annuleringsverzekering afsluiten na 7 dagen

Heb je je vakantie langer dan 7 dagen geleden geboekt en wil je toch nog een annuleringsverzekering afsluiten? Je kunt bij enkele verzekeraars tot 14 dagen na boekingsdatum nog de annuleringsverzekering afsluiten. Bij sommige verzekeraars kun je dit zelfs zes tot vier weken voor vertrek nog doen. Om te informeren naar de mogelijkheden, kun je contact opnemen met onze klantenservice reisverzekeringen.

Doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering

Sluit je een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering af? Dan ben je het hele jaar door verzekerd. Wanneer je dan een keer onverwachts op vakantie gaat, hoef je niet meer aan de annuleringsverzekering te denken. Meestal is een doorlopende annuleringsverzekering ook een stuk voordeliger.

Uitzonderingen op de annuleringsverzekering

Is er bij het afsluiten van de annuleringsverzekering al een probleem bekend waardoor de reis mogelijk geannuleerd moet worden? Dan valt dit niet onder de dekking van je annuleringsverzekering. De reden om de reis te annuleren moet altijd een onverwachte gebeurtenis zijn.

Annuleringsverzekeringen vergelijken bij Independer

Bij Independer kun je binnen een paar minuten annuleringsverzekeringen vergelijken en afsluiten. Wij vergelijken zowel kortlopende- als doorlopende annuleringsverzekeringen bij je reisverzekering.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • RIVM
  • Rijksoverheid
  • GGD
  • ANWB

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van reisverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De reisverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder Website van het jaar en de Shopping Award.