Inboedelverzekering afsluiten

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade aan de spullen in je woning. Dit gaat alleen om de spullen die je kunt meenemen als je gaat verhuizen. De rest van je woning verzeker je met een opstalverzekering. Maar hoe sluit je een inboedelverzekering af? Lees alles over een inboedelverzekering afsluiten.

Overstappen naar een andere inboedelverzekering

Heb je al een inboedelverzekering maar wil je een andere inboedelverzekering afsluiten? Dat is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Je kunt je oude inboedelverzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. Lees meer over overstappen naar een andere inboedelverzekering. 

Inboedelverzekering voor studenten

Ga je op kamers? Dan heb je ook een inboedelverzekering nodig voor je spullen. De waarde van je spullen, zoals je bank, tv, bed, laptop, telefoon en vloer, kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Voor een paar euro per maand zijn de spullen in je studentenkamer verzekerd tegen onder meer diefstal, water- brand- en stormschade. Lees hier waar je op moet letten als je een inboedelverzekering voor studenten afsluit. 

Verhuizen? Denk aan je inboedelverzekering

Alles wat je meeneemt bij een verhuizing valt onder je inboedelverzekering. Om deze spullen in je nieuwe woning ook goed te verzekeren, moet je je adreswijziging doorgeven. Maak ook altijd een nieuwe vergelijking van inboedelverzekeringen, zodat je zeker weet dat je ook in je nieuwe huis de best passende inboedelverzekering hebt. Lees meer over verhuizen en je inboedelverzekering

Contract opzeggen of wijzigen

Is er iets gewijzigd in je persoonlijke situatie? Dan kun je twee dingen doen: overstappen naar een andere inboedelverzekering of een wijziging doorgeven. Ga je overstappen? Dan moet je je oude verzekering opzeggen. Een wijziging doorgeven kan via de mail, per post of telefonisch. Lees meer over contract opzeggen

Inboedelverzekering afsluiten voor een huurwoning

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar de juiste verzekering voor je huurwoning? Je lees het op de pagina: inboedelverzekering voor huurwoning

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je bij een schade zelf moet betalen, voordat je verzekeraar uitkeert. Ook voor een inboedelverzekering geldt vaak een eigen risico. Zelfs als je ervoor kiest om geen eigen risico te nemen dan nog krijg je er bij bepaalde schades mee te maken. Wel iets om op te letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Antikraakwoning verzekeren

Woon je antikraak en ben je op zoek naar een inboedelverzekering? Dan is het goed om te weten dat veel verzekeraars terughoudend zijn als het gaat om een antikraakwoning. Kom je er niet uit en heb je advies nodig? Stuur ons dan even een berichtje via WhatsApp: 06- 82 65 87 41.  

Zakelijke woonsituaties

Werk je vanuit huis of heb je een praktijk aan huis? Omdat je de woning zakelijk gebruikt moet je je opstalverzekering en inboedelverzekering hierop aanpassen. Maar hoe werkt dit? Wij hebben deze en andere situaties voor je uitgezocht. 

Expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.