lage rugpijn

Naar de fysiotherapeut: lage rugpijn

Vier op de vijf mensen hebben last van rugklachten. De meest voorkomende rugpijn is lage rugpijn, en wordt ook wel spit of lumbago genoemd. Bij rugpijn zijn de spieren, banden en gewrichten in je rug uit vorm of uit balans. Meestal verdwijnen rugklachten vanzelf na ongeveer zes weken. Als de klachten langer aanhouden of als er veel pijn wordt ervaren is het handig om een fysiotherapeut te raadplegen.

Wat zijn de oorzaken van lage rugpijn?

Het is lastig om aan te geven waar rugklachten vandaan komen.Wel kunnen de volgende factoren de kans op rugpijn vergroten:

  • Lang in één houding staan of zitten
  • Plotselinge, hevige inspanningen
  • Overgewicht
  • Stress
  • Roken

Wat zijn de symptomen van lage rugpijn?

Bij lage rugpijn heb je pijn in de onderrug die kan uitstralen naar je benen. Vooral lang staan of zitten kan pijnlijk zijn. De pijn kan extra hevig zijn tijdens het bewegen.

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij lage rugpijn?

De fysiotherapeut kan helpen bij het herstel van je rugklachten en zorgt dat je je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. De fysiotherapeut zal je ook oefeningen meegeven die je thuis kunt doen om deze klachten te laten verminderen.

Wordt fysiotherapie bij lage rugpijn vergoed?

Lage rugpijn staat niet op de lijst van chronische aandoeningen die uit de basisverzekering worden vergoed. Daarom moet je in het geval van lage rugpijn een aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie. In ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie hebben we voor jou op een rijtje gezet welke vergoeding per zorgverzekeraar wordt gegeven. De genoemde vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Dus een fysiotherapeut waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Als je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat kan de dekking lager zijn.

Op zoek naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt?

Ben je op zoek naar fysiotherapie? Ga dan naar onze fysiotherapievergelijking:Vind een fysiotherapeut

Op zoek naar een zorgverzekering die fysiotherapie vergoedt?

Ben je op zoek naar een zorgververzekering die fysiotherapie vergoedt? Vergelijk en sluit af:Vergelijk zorgverzekeringen

Bron:
deFysiotherapeut.com

Mediquest

MediQuest levert alle gegevens van de fysiotherapiepraktijken. Zo maken zij de kwaliteit van fysiotherapie inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.