Camperverzekering met minimaal WA-dekking verplicht

Wanneer je met de camper eropuit trekt, heb je in ieder geval een camperverzekering nodig. Je bent verplicht om een camperverzekering af te sluiten met minimaal een WA-dekking. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Je kunt de dekking van je camperverzekering eventueel uitbreiden met een beperkt casco verzekering of een volledig casco verzekering.

Independer biedt geen camperverzekeringen aan. Wel geven we je graag een paar tips mee voor het afsluiten van een camperverzekering:

  • Geldt de dekking alleen binnen Europa of ook daarbuiten?
  • Hoeveel dagen mag je aaneengesloten in het buitenland verblijven?
  • Hoeveel kilometer mag je jaarlijks met de camper rijden?
  • Wat is het eigen risico bij schade?
  • Heb je bij totaalverlies recht op de nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde?
  • Hoe is het geregeld met hulpverlening in binnen- en buitenland? 
  • Is de inboedel van de camper (alle spullen in de camper) ook meeverzekerd met de camperverzekering?​

Schadeverzekering voor inzittenden

Naast de camperverzekering, kun je ook een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten. Deze verzekering is niet verplicht De schadeverzekering vergoedt schade aan de bestuurder en andere inzittenden. Hierbij kun je denken aan medische kosten, maar ook schade aan kleding en bagage.

Reisverzekering voor bagage en onverwachte kosten

Ook de reisverzekering moet je niet vergeten. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door verlies van je bagage of schade aan je spullen.

Overige kosten camper

Naast de benodigde verzekeringen, komen er nog meer kosten bij voor je camper. Zo betaal je motorrijtuigenbelasting en is voor campers ouder dan drie jaar een APK-keuring verplicht. Daarnaast kun je nog denken aan kosten voor afschrijving, onderhoud, reparaties en winterstalling.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • Diks
  • ANWB

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Prijzen en awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.