Laat je tank leegpompen

Laat altijd zo snel mogelijk je tank leegpompen. Heb je een abonnement bij een pechhulpdienst? Neem dan contact met hen op. Informeer vooraf wel of deze service onder je pechhulpverzekering valt. Zo niet, vraag dan naar de kosten van het leegpompen van je tank en informeer eventueel bij een andere pechhulpdienst. Misschien is het voordeliger om je tank leeg te laten pompen door een andere pechhulpdienst.

Heb je Independer Pechhulp? Dan kun je onze alarmcentrale bellen (071 - 364 15 51) en helpen wij je met het leegpompen van de tank. Het tanken van verkeerde brandstof valt namelijk onder de dekking van de Independer Pechhulp.

Schade valt niet onder dekking autoverzekering

Rijden met de verkeerde brandstof kan de motor van je auto ernstig beschadigen. De gevolgen kunnen zelfs zo erg zijn dat je een nieuwe motor moet aanschaffen. Bij oudere auto’s zijn de kosten van een nieuwe motor vaak nog hoger dan de dagwaarde van je auto.

Je autoverzekering vergoedt helaas geen schade als gevolg van het tanken van verkeerde brandstof. Ook niet als je allrisk bent verzekerd. De kosten van het repareren van de schade zijn dus altijd voor eigen rekening.

Voorkomen is beter dan genezen

Bij je eigen auto weet je wel welke brandstof je moet tanken. Als je een auto leent is het altijd verstandig om dit na te vragen bij de eigenaar van de auto. Weet je niet zeker welke brandstof je moet tanken? Controleer dan het instructieboekje dat bij de auto hoort. Je weet dan zeker dat je de juiste brandstof tankt en niet achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

Besparen op je brandstof

Wist je dat er veel verschil zit in de brandstofprijzen bij tankstations? Tanken langs de snelweg is bijvoorbeeld een stuk duurder dan binnen de bebouwde kom. Maar ook per regio kunnen de prijzen voor benzine, diesel en gas sterk verschillen. Wil jij weten waar je goedkoop kunt tanken? Maak dan gebruik van onze handige zoekfunctionaliteit:

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur