Verschil geel en grijs kenteken

Een bestelauto met een grijs kenteken heeft dus geen grijze kentekenplaat, die is gewoon geel. Wel herken je grijze kentekens aan de eerste letter van het kenteken. Dit is altijd een B of een V. 

Voor je autoverzekering zit er wel een verschil in het gebruik van een bestelauto ten opzichte van een personenauto. Gebruik je deze voor je eigen bedrijf of je heb een bestelauto van de zaak? Dan moet je je bestelauto zakelijk verzekeren. Een particuliere autoverzekering geeft je namelijk niet altijd de juiste dekking. Je hebt een dekking nodig voor zakelijke ritten.

Meer over privé of zakelijk gebruik

Als je de bestelauto zakelijk gebruikt, heb je verschillende belastingvoordelen. Gebruik je de bestelauto alleen privé? Dan gelden deze voordelen niet. Een uitzondering hierop is als je mindervalide bent. Dan kun je in sommige gevallen wel gebruikmaken van belastingvoordelen.

Grijs kenteken verzekeren

Bij Independer kun je zowel voor privé als zakelijk gebruik je bestelauto verzekeren. Niet elke autoverzekeraar verzekert ook bestelauto's. Daarom zal de vergelijking van bestelautoverzekeringen anders zijn dan die van een personenauto. Je kunt een vergelijking van bestelautoverzekeringen maken om te zien welke verzekering het best bij je past.

Expertise

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Prijzen en awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.