Garantie tegen onderverzekering: hoe werkt het?

Als je een inboedelwaardemeter gebruikt bij het aanvragen van een inboedelverzekering, krijg je meestal een garantie tegen onderverzekering. De inboedelwaardemeter is een handig hulpmiddel. Op basis van een paar vragen wordt de waarde van je inboedel geschat. Aan de hand van je gezinssituatie, leeftijd, inkomen en grootte van de woning, wordt deze schatting gemaakt. 

Als bij een schade blijkt dat het bedrag dat de inboedelwaardemeter aangaf te laag is, is dat geen probleem voor verzekeraars. Zij nemen het risico dat het bedrag misschien te laag is ingeschat. En jij krijgt gewoon de volledige schade vergoed. In de vergelijking van Independer is de inboedelwaardemeter ingebouwd. Je hoeft dus niet apart een formulier in te vullen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verbond van Verzekeraars 
    VvE

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.