Wat is epilepsie?

Epilepsie is een aandoening die zich uit in aanvallen die ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring in de hersenen. Mensen die een epileptische aanval krijgen, vallen vaak op de grond en kunnen schokken of vreemde bewegingen (stuiptrekkingen) maken.

Vergoeding epilepsie

Vanuit je basisverzekering worden de medicijnen (zoals anti-epileptica) voor epilepsie vergoed. Wel kan het zijn dat er een maximum vergoeding geldt en je nog een deel zelf moet betalen. Je kunt via onze medicijnen-tool controleren of het merk van jouw medicijnen vergoed wordt. Ook kun je gebruik maken van hulpmiddelen zoals een valhelm of aanpassingen in je woning. Niet alle hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn wel verzekeraars die hulpmiddelen vergoeden vanuit een aanvullende verzekering. Sommige hulpmiddelen kun je ook aanvragen bij het WMO-loket van de gemeente.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.