1. Prima polisvoorwaarden

Vrije zorgkeuze

Het is fijn als je zelf je eigen zorgverlener kunt kiezen. Je kan daarom sowieso bij 80% van de ziekenhuizen in Nederland terecht. Daarnaast heb je de keuze uit minimaal 70% van de zelfstandige behandel centra (ZBC) en fysiotherapeuten in Nederland. En je kan bij alle specialistische en academische ziekenhuizen terecht. Verder kun je heel duidelijk nalezen wat jouw mate van keuzevrijheid is bij andere zorginstellingen.

Duidelijkheid over vergoedingen

Voor veelvoorkomende kosten is er geen verwarring over wat je wel en niet vergoed krijgt. De verzekeraar heeft heldere criteria gemaakt over wat wel en niet wordt vergoed. Geen addertjes onder het gras dus. Dit zijn de veel voorkomende kosten:Tandartskosten: de vergoedingscriteria gelden voor alle onderdelen van een rubriek. Dus als er bijvoorbeeld een “volledige vergoeding van 250 euro” wordt beloofd, betaalt de verzekeraar alle tandartskosten tot dat bedrag.Kosten voor anticonceptie: alle kosten voor gangbare anticonceptiemiddelen worden vergoed , excl. condooms.  Niet alleen de pil wordt vergoed, maar ook de prikpil, anticonceptiepleister en spiraaltje.Brillen en lenzen: bij de vergoeding van een bril of contactlenzen is geen minimale sterkte vereist (vanaf 0,25 dioptrie).

2. Scherpe premies

Jaarchecker

Periodiek checken we gratis je zorgverzekering en laten we je weten of er voor jou een betere deal bestaat. Zo betaal je dus nooit te veel voor je verzekering.

Je behoudt je korting

Kies je voor een verzekering met (collectiviteits)korting? Dan behoud je deze korting in principe ieder jaar totdat de verzekeraar besluit de korting voor alle verzekerden te herzien.

Je behoudt je premie

Je betaalt het hele jaar dezelfde premie. De verzekeraar kan je premie niet tussentijds verhogen als je een andere leeftijdsgrens bereikt en hij kan je ook niet verplichten een ander pakket te kiezen. Dit geldt niet voor kinderen die 18 jaar worden. Zij zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd. Daarna gaan ze premie betalen voor hun zorgverzekering.

3. Vrije zorgkeuze

Wij vinden het belangrijk dat jij als klant naar het het ziekenhuis of fysiotherapeut van jouw keuze kunt gaan. Daarom hebben zorgverzekeringen met het Independer Keurmerk de volgende kenmerken:

 • Je moet als klant (zonder bijbetaling) naar alle 8 academische- en alle 8 specialistische ziekenhuizen in Nederland kunnen gaan.
 • Je moet als klant (zonder bijbetaling) naar 80% van de ziekenhuizen in de eigen regio kunnen (straal van 25 km).
 • Je moet als klant (zonder bijbetaling) naar 70% van de ZBC's (zelfstandige behandel centra's) en fysiotherapeuten in de eigen regio kunnen (straal van 25 km).​

4. Uitstekende service

 • Niet goed - geld terug
  Je krijgt bij ons 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je polis. Liever een andere verzekering of toch niet tevreden? Geen probleem, je krijgt gewoon je geld terug.
 • Geen wachttijd
  Bij deze verzekering heb je geen wachttijd bij het uitkeren van je vergoeding.
 • Online declareren
  Je kunt online je declaraties indienen, het saldo van je eigen risico bekijken of je polis bekijken. Wel zo gemakkelijk.
 • Snelle bevestiging
  Je krijgt direct een bevestiging dat je bent verzekerd en je ontvangt binnen twee weken een polisnummer van de verzekeraar of van Independer.en. 
 • Online apotheek
  Je wordt niet verplicht om naar een online apotheek te gaan voor bijvoorbeeld herhaalrecepten. Je kunt altijd zelf kiezen of je naar een online apotheek wilt of niet.
 • Snelle uitbetaling
  Je declaraties worden normaal binnen twee weken betaald. Je hoeft dus niet lang te wachten op je geld.
 • Tevreden klanten
  Ook andere klanten zijn tevreden over deze verzekeraar. Je krijgt de zekerheid dat in de afgelopen 12 maanden gemiddeld maximaal 15% van onze klanten een negatieve beoordeling (slecht of zeer slecht) geeft aan deze verzekeraar.
 • Uitstekende klantenservice
  Daarmee bedoelen we dat je snel en vriendelijk wordt geholpen door mensen met verstand van zaken die alles begrijpelijk kunnen uitleggen. De wachttijd is beperkt . Dat betekent dat als je belt, de telefoon binnen 5 minuten(in 90% van de gevallen) wordt beantwoord en je e-mail  binnen 48 uur (in 80% van de gevallen) wordt  beantwoord. Ook krijg je niet te maken met  onverwacht hoge telefoonkosten. Je betaalt maximaal 10 ct per minuut.
 • Geen medische vragen
  Sluit je een verzekering af met een Independer Keurmerk? Dan keurt de verzekeraar je aanvraag direct goed en stellen ze geen medische vragen meer. Alleen als er sprake is van een betalingsachterstand, je fraude hebt gepleegd of als er geen verzekeringsplicht is, kun je worden geweigerd.
 • Afspraken met zorgverleners duidelijk
  De afspraken met zorgverleners zijn duidelijk zodra de zorgverzekeraar de premie bekend heeft gemaakt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.​