Vrije zorgkeuze bij een restitutieverzekering

Bij een restitutieverzekering heb je altijd vrije zorgkeuze. Bij een naturaverzekering ben je meer gebonden aan de ziekenhuizen waar je verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat de verzekeraar voor een naturaverzekering met alle ziekenhuizen in je omgeving afspraken heeft gemaakt. Dan kun je alsnog zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Op onze site vind je in de vergelijking terug bij welke ziekenhuizen je wel en niet terecht kunt.

Vrije zorgkeuze op onze website

In onze vergelijking zie je in het zoekresultaat snel terug of er vrije zorgkeuze is. Er staat dan een vinkje bij het veld 'vrije zorgkeuze'. Let op: dit kan per persoon verschillen. Wij kijken namelijk in een straal van 50 kilometer met hoeveel ziekenhuizen de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Het kan dus zijn dat je bij verzekeraar X in Amsterdam wel vrije zorgkeuze hebt en in dat je in een andere stad geen vrije zorgkeuze hebt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.