Afspraken met schadeherstellers

Veel autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven. Heb je een autoverzekering zonder vrije reparatiekeuze? Dan krijg je alleen de volledige schade vergoed bij een schadeherstelbedrijf waarmee jouw verzekeraar een contract heeft. Wil je liever naar een ander herstelbedrijf? Dat kan, maar dan krijg je meestal niet alle schade vergoed. Of je betaalt een hoger eigen risico.

Keuze herstelbedrijf belangrijk?

Meestal hebben verzekeraars een behoorlijk aantal herstelbedrijven waarmee ze een contract hebben. Daardoor is er vaak wel een garage in de buurt waar je terecht kan. Maar misschien heb je de voorkeur voor een specifieke garage. Dan is het verstandig om eerst te controleren of jouw autoverzekering een vrije reparatiekeuze heeft. In de polisvoorwaarden vind je welke herstelbedrijven bij jouw autoverzekeraar zijn aangesloten.

Vergelijking Independer: overzicht wel/geen vrije reparatiekeuze

Maak je een vergelijking bij Independer? Dan hoef je niet zelf de voorwaarden in te duiken om te achterhalen of je verzekeraar wel of geen vrije reparatiekeuze biedt. In het zoekresultaat bij de polisvoorwaarden zie je dan meteen of dit wel of niet het geval is. Zodat je niet achteraf nog van alles hoeft uit te zoeken.

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het JaarWUA Award en de Shopping Award.