Dekking diefstal autoverzekering

Is je auto alleen WA verzekerd? Dan wordt schade als gevolg van diefstal niet vergoed, Een WA-verzekering vergoedt namelijk alleen schade die je bij anderen verororzaakt. Als je je autoverzekering hebt uitgebreid met een beperkt casco of volledig casco dekking, is diefstal wel meeverzekerd.

Gevolgen no-claim korting

Bij de meeste verzekeraars verandert er niets aan je no-claimkorting. Je kunt zonder problemen de diefstal van je auto opgeven. Ook blijft je premie gewoon gelijk na het indienen van de claim.

Diefstal door onvoldoende beveiliging

Voldoet je auto niet aan de beveiligingseisen van je autoverzekeraar? Dan kan diefstal wel gevolgen hebben voor je dekking of no-claimkorting. In het ergste geval wordt de schade helemaal niet vergoed en ga je ook nog meer premie betalen. Ook kan het zijn dat een schade niet wordt uitgekeerd en dat er toch een terugval is in het aantal schadevrije jaren. Tegenwoordig worden er in de fabriek bij de meeste auto's de juiste beveiligingssystemen ingebouwd. Deze systemen moeten wel regelmatig gekeurd worden om de certificering te behouden. Vaak zien we dat geïmporteerde auto's geen afdoende beveiliging hebben. Laat dit dus goed controleren als je een auto importeert.

Gratis diefstaldekking bij Independer

Sluit je bij Independer een autoverzekering af met WA-dekking? Dan krijg je daar een gratis dekking voor diefstal bij. Diefstal valt normaal gesproken niet onder de dekking van een WA-verzekering. Je auto mag op het moment van afsluiten een maximale dagwaarde hebben van 7500 euro.

Lees meer over onze gratis diefstaldekking