1. Probeer het eerst op te lossen met je leverancier of netbeheerder
Wanneer je een klacht hebt over een energieleverancier of netbeheerder, kun je eerst proberen samen tot een goede oplossing te komen. Je moet je klacht schriftelijk melden aan je leverancier. Bekijk hiervoor de algemene voorwaarden. Daarin staat de klachtenregeling van je leverancier of netbeheerder. Benieuwd hoe een schriftelijke klacht er ongeveer uit moet zien?
2. Klacht voorleggen aan geschillencommissie
Heb je na 4 weken nog geen antwoord gehad/ Of ben je na het maken van het bezwaar het nog steeds niet eens bent met de oplossing van je leverancier of netbeheerder? Dan kun je de klacht aan de Geschillencommissie Energie voorleggen. Die doet er dan een uitspraak over. Wanneer de geschillencommissie een besluit heeft genomen over je klacht, moet je je daaraan houden. De energieleverancier moet zich ook houden aan de uitspraak van de geschillencommissie.
Let op: kosten Geschillencommissie Energie
Leg je een klacht voor aan de Geschillencommissie Energie? Dan kost dit € 52,50. Je krijgt dit bedrag terug als de commissie je in het gelijk stelt. Vind de Geschillencommissie je klacht niet terecht? Dan krijg je het geld niet terug. Ook als je in de tussentijd toch een overeenstemming bereikt met je energieleverancier of netbeheerder, krijg je de kosten niet terug.
3. Naar de rechter
De laatste stap die je kunt nemen is die naar de rechter. Dit kost alleen wel veel geld en het afhandelen van de klacht duurt in dat geval erg lang.